אפל ספגה קנס בטייוואן על תיאום מחיר האייפון
נציבות הסחר ההוגן במדינה פסקה כי על ענקית הטכנולוגיה לשלם 20 מיליון דולר טייוואני - כ-668 אלף דולר - בגין מעורבות בקביעת מחיר המכשיר בשלוש ספקיות סלולר
- גוגל יוצאת למלחמה נגד אפל, מיקרוסופט ובלקברי
- קוק עושה קניות: אפל רכשה שני סטארט-אפים
- רשמית: מכשירי האייפון מגיעים לצ'יינה מובייל בחודש הבא
לפי החלטת הנציבות, החטיבה האסייתית של אפל דרשה מהספקיות הטייוואניות לקבל את אישורה למחירים שבהם הן מוכרות אייפונים, ובמקרים אחרים דרשה מהן לשנות את המחירים בחוזי השירותים שלהן ואת גובה הסבסוד שהן מספקות.
"מתכתובות מייל בין אפל לשלוש ספקיות הסלולר עולה שהחברות העבירו את תוכניות התמחור שלהן לאישור אפל לפני תחילת שיווק המוצרים", נכתב בהודעת הנציבות. נוהג זה, נקבע, מנוגד לחוק הטייוואני שכן החוזים שחתמו ספקיות הסלולר עם אפל הקנו להן מעמד של Reseller, שמאפשר להן לקבוע מחירים לפי שיקול דעתן הבלעדי.
אפל יכולה לערער על ההחלטה, ואם לא תציית לה עלול הקנס שהוטל עליה לגדול על לסכום "מפחיד" של 50 מיליון דולר טייוואני (1.7 מיליון דולר). ההחלטה, אגב, נוגעת לאייפונים בלבד ולנציבות אין כוונה לחקור, בשלב זה, את סוגיית ההתערבות של אפל בתמחור האייפד במדינה.
נציג אפל בטיוואן לא הגיב לפניית הוול-סטריט ג'ורנל למתן תגובה.
רגולטור עם שיני חלב
ההחלטה, אף שמוצדקת מבחינה עקרונית, חושפת פעם נוספת את אוזלת היד של רשויות רגולוטריות בהתמודדות עם התנהלות בלתי-תחרותית מצד חברות ענק. הקנס שהושת על החברה הוא לא יותר מטיפה זעירה בים ההכנסות והרווחים העצום שלה - אלו עמדו, למשל, ברבעון השלישי של 2013 על 37.5 מיליארד דולר אמריקאי בהכנסות ו-7.5 מיליארד דולר ברווחים – ולכן לא באמת מהווה גורם מרתיע מפני ביצוע מעשים דומים בעתיד. למעשה, לא מן הנמנע שהרווחים שיצרה אפל מהמדיניות שבה נקטה היו גבוהים משעותית מהעונש שהוטל עליה בגינם.
בנסיבת אלו, לרגולטור אולי יש שיניים, אבל אלו שיניים קטנות ועדינות שבקושי משאירות סימן על העור, ובוודאי שאין בהן די כדי לעצור התנהגות פסולה של חברות גדולות שבסופו של דבר פוגעת בתחרותיות ובצרכנים.