$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

מייסדי אנוביט משקיעים בחברת הסייבר גארדיקור

פרופ' אודי וינשטיין הוביל השקעה של כ־2 מיליון דולר בסטארט־אפ עם שותפיו, ד"ר אופיר שלוי ואריאל מייסלוס. זו ההשקעה הראשונה של השלושה בתחום אבטחת המידע

אסף גלעד 07:4629.12.13

השקעה חדשה ליזמים הסדרתיים שמאחורי אנוביט, הסטארט־אפ הישראלי שנרכש על ידי אפל לפני שנתיים והפך לבסיס מרכז הפיתוח של אפל בישראל. מייסד ומנכ"ל אנוביט, פרופ' אודי וינשטיין, הוביל השקעה של כ־2 מיליון דולר בסטארט־אפ גארדיקור (Guardicore) עם שותפיו, ד"ר אופיר שלוי ואריאל מייסלוס.

גארדיקור היא חברת סייבר ישראלית חדשה שהוקמה גם היא על ידי יוצא אנוביט, דרור סלעי, סמנכ"ל השיווק של החברה טרם רכישתה.

 

את גארדיקור הקים סלעי יחד עם פבל גורביץ ואריאל צייטלין והיא פעילה כעת תחת מעטה חשאיות בכדי לפתח אב טיפוס ראשוני של המוצר. לא הרבה ידוע על הטכנולוגיה שהיא מפתחת מלבד העובדה שהיא מפתחת פתרון שימנע מתקפות סייבר על שרתים ארגוניים. הפתרון יגן על רשתות תקשורת וירטואליות בין מחשבים (SDN), כלי מרכזי כיום לניהול התקשורת בין מחשבים רבים על ידי הפשטה של פעילותם והדמייתם.

 

משרדי אנוביט משרדי אנוביט צילום: יריב כץ

 

גארדיקור מצטרפת לשורה של סטארט-אפים ישראלים רבים נוספים מתחום אבטחת המידע והסייבר שגייסו לאחרונה מיליוני דולרים בהם זימפריום, סקייקיור, קומיליון וסקיולרט. התחום מייצר צמיחה אדירה גם לחברות הותיקות יותר ומוציא את מספר החברות הישראליות הגדול ביותר להנפקה בבורסות ניו יורק, בהם ורוניס, סייבר-ארק ופורסקאוט, וכן מספר אקזיטים בהם מכירת ורסייף מראשון-לציון ל-F5 תמורת כ-100 מיליון דולר ומכירת טראסטיר ל-IBM, עסקה שהפכה את מרכז הפיתוח של החברה בתל-אביב למרכז הסייבר העולמי של IBM.

 

פורצים אל תחום האבטחה

 

זוהי הכניסה הראשונה של ויינשטיין, שלוי ומייסלוס לעולם הסייבר, לאחר שנים שבהם התמחו ביישום טכנולוגיה של עיבוד אותות (DSP) על גבי שבבים בעולם תקשורת הנתונים והאחסון.

 

ויינשטייו ושלוי מוכרים הן כמייסדי חברות דוגמת ליבית שעסקה בפיתוח מודמים לכבלים ונמכרה לטקסס אינסטרומנטס תמורת 365 מיליון דולר והן כמייסדי אנוביט, שעסקה בפיתוח שבב לשיפור יכולות האחסון של זכרונות מבוססי פלאש ,יחד עם מייסלוס, ונמכרה לאפל תמורת 390 מיליון דולר. ויינשטיין ושלוי השקיעו גם בפסעבה של מייסלוס, שנמכרה תמורת כ- 300 מיליון דולר ל- PMC, בחברת ג'נגו, שנמכרה גם היא ב־2006 ל־NDS ב־100 מיליון דולר. שנה לאחר מכן נהנה וינשטיין גם מעסקת מכירת טרנס צ'יפ, שבה היה אחד המשקיעים, לענקית סמסונג בכ־150 מיליון דולר

בטל שלח
    לכל התגובות
    x