ces 2014
הישראלי שהביא את WebOS מהסלולרי לטלוויזיה של LG
איתי וונשק הגיע מ-HP לענקית הקוריאנית בתור מנהל חוויית משתמש. בראיון ל"כלכליסט" הוא מספר על מה שיש למערכת ההפעלה הכושלת להציע לשוק הטלוויזיות החכמות – וכיצד תוכל לזכות דרכו בעדנה חדשה
- סמסונג, מאחוריך: LG חשפה צמיד חכם ואוזניות חכמות
- הטאבלטים שעומדים על הראש: לנובו חשפה מחשבים חדשים
- אייסר מביאה את אנדרואיד למחשב השולחני שלך
וונשק הוא ראש תחום חווית משתמש ב-LG, ואחראי על פיתוח ממשק ה-WebOS החדש לטלוויזיות החכמות. הוא הצטרף ל-HP מיד לאחר שרכשה את פאלם, לדבריו כי הוא מאמין ב-WebOS כפלטפורמה שתחבר לרשת מגוון מוצרים והתקנים. הוא הוביל את פיתוח הממשק לסדרת הטלוויזיות החכמות החדשות.
אחרי סגירת קו המוצרים ב-HP, הוא קיבל את ההזדמנות מצד החברה לבחון כיוונים אחרים למערכת ההפעלה. כמה חודשים לפני הרכישה, החל לעבוד עם LG על פיתוחים לטלוויזיות חכמות כי זה המקום שבו התוכן והאינטרנט נפגשים, לדבריו.
"אחרי הרכישה, שמנו על זה פול גז. זה שיתוף פעולה ביננו ובין הצוות בקוריאה". במסגרת הרכישה הוא עבר ל-LG, ויחד איתו גם מנהל העיצוב לירון דמיר, והראל שמניאק, גרפיקאי וישראלים נוספים. בסך הכל, חמישה ישראלים עברו ל-LG. כולם יושבים בעמק הסיליקון".
כמה עבודת התאמה צריך על מנת לאפשר ל-WebOS לעבוד על טלוויזיה?
"המון עבודה הושקעה כאן. היינו צריכים להבין מחדש מהי טלוויזיה. היא שונה באופן מהותי מטלפון או טאבלט. זה הרעיון של לא לגעת בתוכן. אתה לא רוצה, למשל, ללחוץ על כפתור הבית כי אתה לא רוצה לצאת מהתוכן, אתה רוצה עדיין לראות את התוכנית".
"רצינו לקחת את הטלוויזיה למקום חדש. כשאתה לוחץ על HOME, אתה מקבל את הכרטיס הנוכחי, כמו ב-WebOS הקלאסי, ואתה יכול לדפדף בין הכרטיסים שמאלה וימינה ולעבור בין מספר אפליקציות ותכנים. בדרך זו, WebOS שומרת על ריבוי המשימות המצוין של מערכת ההפעלה המקורית".
ומה לגבי פורמטים אחרים?
"איך נתאים את WEBOS לפורמטים אחרים? יש בזה עניין. אנחנו עובדים כל הזמן על הרבה דברים, וחושבים על איך נרחיב את WEBOS שוב בעתיד".
כדי לשפר את ממשק הטלוויזיות עצמן, החברה פיתחה תוכנה ידידותית בשם beanbird, עם אווטאר שמוליך את המשתמש בתהליך הגדרת הטלוויזיה והערוצים. אותה מערכת גם מקלה על הגדרת ערוצים ומעבר נוח בין, למשל, יוטיוב ובין ערוצי טלוויזיה שונים.
באירוע חשף ד"ר סקוט ארן, שמנהל את מחלקת הפיתוח בחברה, את Homechat - פלטפורמה שמיועדת לאפשר למכשירים אלקטרוניים שונים לתקשר ביניהם ועם הרשת, מה שמכונה "אינטרנט הדברים".
"מה אם היית יכול להגיד לכל מוצר חשמלי סביבך מה לעשות בעזרת הכלי הנוח ביותר שיש בידך, שליחת הודעת טקסט?" אמר. החברה כבר הכריזה על הפיתוח לפני כשבועיים ותשיק בתערוכה את כלי הפיתוח שנועדו לסייע לבניית אפליקציות שיוכלו לתקשר ישירות עם מוצרי LG החכמים. המערכת עובדת על הודעות מיידיות, דרך שירות ליין, ותומך בשפה טבעית - ללא צורך באפליקציות מורכבות או שפת תכנות מסובכת. החברה גם תטמיע את נטפליקס בטלוויזיות החכמות שלה, עם יכולת סטרימינג באיכות 4K.
הכתב הוא אורח חברת CEA בתערוכה