$
מכשירים ומדריכים

פורצי הדרך

נגמרה הסוללה? במקום לחפש מטען, פשוט נישפו על הטלפון

חוקרים פיתחו שבשבות ניקל כה זעירות שאפשר להציג עשר מהן על גרגר אורז. הפיתוח החדש יאפשר לצפות מכשירים, רובוטים ואף בניינים בשבשבות, שיבטיחו טעינה מתמדת של סוללות ומצברים

עומר כביר 17:3414.01.14
לעשות "פוּ" כדי להטעין את הסמארטפון? לא חזון דמיוני: מדענים באוניברסיטת טקסס בארלינגטון פיתחו שבשבות מיקרוסקופיות שיכולות לנצל את אנרגיית הרוח על מנת להטעין טלפונים סלולריים ולספק אנרגיה למכשירים ביתיים אחרים - כך לפי הודעה שפרסמה האוניברסיטה.
רוחבה של השבשבת שיצרו המדענים מגיע ל-1.8 מילימטר בנקודה הרחבה ביותר, וניתן להציב כעשר מהן על גרגר אורז אחד. לדברי המפתחים, ניתן להטמיע מאות שבשבות שכאלו על במעטפת מיוחדת לסמארטפון, כאשר רוח שנוצרת מתנועת הטלטול היומיומית של המכשיר, או אפילו מעצם הצבתו על אדן החלון ביום סוער, תוכל לייצר מספיק אנרגיה כדי לטעון את הסוללה שלו.

 

המיקרו-שבשבת, על גבי מטבע המיקרו-שבשבת, על גבי מטבע

 

בפיתוח השבשבת שילבו המדענים, סמיתה ראו וג'יי. סי. צ'יאו, עקרונות מאמנות האוריגמי. “המיקרו-שבשבות עובדות טוב כי סגסוגת הנִיקֶל ממנה הן בנויות גמישה מאוד ומכיוון שהעיצוב של ראו הינו מנימלסטי ופונקציונלי", אמר צ'יאו. בניסוי שערכו החוקרים בספטמבר שעבר הצליחו השבשבות לעבוד ללא תקלה גם תחת רוחות מלאכותיות חזקות, וזאת הודות לסגסוגות העמידה ממנה הן בנויות ולעיצוב האירודינמי שלהן.

 

ממיקרו רובוטים ועד בניינים

 

האוניברסיטה חתמה על הסכם ייצור בלעדי עם חברת WinMEMS הטייוואנית, שהייתה שותפה גם בהליך הפיתוח והעיצוב של השבשבות, וכעת בודקת יישומים מסחריים של המחקר. לדברי האוניברסיטה, השבשבות יכולות לשמש לא רק להטענת סמארטפונים, אלא מהוות גם מרכיב חיוני בדרך לפיתוח מיקרו-רובוטים שיכולים לשמש בניתוחים, כחיישנים למיפוי אזורי אסון או ככלי ייצור בהרכבת מיקרו-מכונות אחרות.

 

שימוש אפשרי אחר, לדברי צ'יאו, הוא התקנת אלפי שבשבות על קירות בתים או בניינים לצורך הפקת אנרגיה לתאורה, אבטחה, חיישנים סביבתיים ותקשרות אלחוטית.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x