דירוג 30 המדינות החדשניות בעולם: ישראל במקום האחרון
סוכנות בלומברג פרסמה את הדירוג השנתה שלה שבוחן מדינות לפי היקף המחקר הטכנולוגי, ריכוז תעשיות ההייטק, יכולת הייצור והפטנטים. במקום הראשון ניצבת דרום קוריאה - ואחריה שבדיה, ארה"ב ויפן
- שנת שיא להייטק הישראלי: 662 חברות גייסו 2.3 מיליארד דולר
- ההייטק הישראלי חוגג על משבר ההאזנות בארה"ב
- "הטיסה הארוכה מסן פרנסיסקו לישראל מרחיקה משקיעים"
במקום הראשון השנה נמצאת דרום קוריאה, שדורגה בין חמש המדינות המובילות בעולם באינטנסיביות המחקר, ריכוז תעשיות הייטק, יכולת יצור, יעילות ופיתוח פטנטים חדשים. בשנה שעברה, קוריאה דורגה במקום השני ברשימה כאשר במקום הראשון זכתה ארצות הברית - שנפלה השנה למקום השלישי.
ישראל נכנסה לרשימה למרות שהיא מדורגת במקום רע במיוחד ביכולת יצור ואין כל מידע על כמות האקדמאים בה, כי היא במקום הראשון בעולם באינטנסיביות של מחקר ופיתוח. ישראל גם דורגה בין עשרת המדינות המובילות בעולם ביעילות.
עשר המדינות המובילות השנה (אחרי הזוכה) הן שבדיה, ארצות הברית, יפן, גרמניה, דנמרק, סינגפור, שוויץ, פינלנד וטייוואן. בדירוג יש כשבעה מדדים בסך הכל, כאשר המדינה המובילה בעולם בריכוז תעשיות הייטק היא ארה"ב, והמדינה המובילה בזירת הפטנטים היא טייוואן.
קנדה דורגה ברשימה במקום ה-11 ובמקום הראשון ביעילות, לוקסמבורג במקום ה-21 עם הכלכלה הפרודקטיבית ביותר בעולם יחסית לגודלה, ואילו סין נכנסה למקום ה-25 בין השאר בכלל הכוח הכלכלי שלה - באופן לא מפתיע, היא דורגה במקום הראשון בעולם ביכולת ייצור. היא עדיין הגיעה למקום כה נמוך בגלל הפרודקטיביות הנמוכה של התעשייה שלה באופן יחסי, וחוסר יעילות מובהק.
הונגריה עומדת על המקום ה-26 למרות שהתעשיה שלה דורגה כלא יעילה במיוחד, אירלנד נכנסה לרשימה במקום ה-28 למרות שדורגה במקום רע במיוחד בדחיסות של תעשיית הייטק, והונג במקום ה-27 למרות שלטריטוריה הקטנה אין כמעט כל יכולת יצור.