$
אינטרנט

תעשיית ההון סיכון לממשלה: ביטקוין הוא מטבע לגיטימי

פרד ווילסון, מקרן ההון סיכון יוניון, ויזמים ובכירים אחרים בתעשייה שלחו לאחרונה מסר ברור לממשל האמריקאי - השימושים הלא חוקיים בביטקוין הם זניחים, עיקר הפעילות הוא סחר לגיטימי

נמרוד צוק 15:4029.01.14
על רקע מעצרו בחשד להלבנת הון של צ'רלי שרם, סגן יו"ר קרן הביטקוין ויזם בולט בענף, וההאשמות נגד מייסד אתר Silk Road רוס אולבריכט שקושרות אותו לפעילויות מפוקפקות במטבע הוירטואלי ואף לנסיונות ברצח, תעשיית ההון סיכון מנסה כעת לשכנע את רשויות החוק בניו יורק כי רוב הפעילות במטבע לגיטימית, וכי השימושים הלא חוקיים שלו הם לא יותר מחריגה זניחה מהנורמה.

שרם, שנעצר בתחילת השבוע בנמל התעופה JFK, חשוד כי מכר מטבעות ביטקוין בשווי מיליון דולר לגורמים עבריינים דרך אתר Silk Road, ובכך לקח חלק במזימה להלבנת הון. בנוסף, הוא מואשם בשימוש באתר לרכישת סמים לשימוש עצמי.

 

הביטקוין נסחר שוב לפי שווי של 800-900 דולר למטבע הביטקוין נסחר שוב לפי שווי של 800-900 דולר למטבע צילום: בלומברג

 

למרות זאת, התעשייה נחושה כי ביטקוין הפך ללגיטימי. "השלב שבו ביטקוין שימש לפעילויות אפלות כבר מאחורינו. אנשים אמנם עדיין עושים דברים רעים באמצעות ביטקוין, אבל זו לא עיקר הפעילות", אמר פרד ווילסון מקרן ההון סיכון Union Square במפגש שהתקיים אתמול בין פקידי המחלקה לפיננסים של מדינת ניו יורק לבין אנשי עסקים מהתחום, שהתקיים במסגרת תהליך להסדרת השימוש במטבע הוירטואלי במדינה. לאחר חקירה של רגולטור הפיננסים במדינת ניו יורק, הממשל המקומי החל לשקול לאשר את הסחר במטבע.

 

ווילסון והקולגות שלו הציעו כי במסגרת הרגולוציות ייכלל עקרון של "נמל מבטחים", שיאפשר לחברות סטארט-אפ שעוסקות בתחום הקלות בחלק מהסעיפים. לטענתם, עצם הדרישה מחברות להירשם לתוכנית כזו כבר תסנן החוצה גורמים בעייתיים, שלא ירצו להיות תחת עינו הבוחנת של הממשל. "השאלה היא עד כמה הרגולוציות יהיו מכבידות עבור אופרציה של 3-4 אנשים. ככל שהיא תהיה פחות מעיקה ויותר קלה לביצוע באמצעות קוד ולא באמצעות כוח אדם, כך זה יהיה יותר יעיל", הוא אמר.

 

עמדת מחלקת הפיננסים, עם זאת, נותרה כי מניעת הלבנת כספים קודמת לעידוד חדשנות. "אם אנחנו מצויים במצב בו צריך לבחור בין העלמת עין מהלבנת כספים, על כל הפעילות הבעייתית שהיא מעודדת, לבין אלף פרחים של חדשנות שיוכלו לפרוח, עדיין נעדיף את המאבק בהלבנת כספים. צריך למצוא דרך ביניים בין שתי האפשרויות", אמר בן לאסקי, ראש המחלקה. "זה לא כמו בתחום זכויות היוצרים, כאן מדובר על כספים שיכולים להגיע למימון ארגוני טרור", הוא הוסיף.

 

גם בישראל מתקיימות בתקופה האחרונה לא מעט פעילויות שנועדו לעודד את השימוש במטבע. בתחילת השבוע החל לפעול בארץ "איגוד הביטקוין הישראלי", גוף שהקימו היזמים מני רוזנפלד ורון גרוס במטרה להרחיב את השימוש במטבע לחלקים גדולים באוכלוסיה, ובין היתר לשמש כנציגות לקהילת הביטקוין מול רשויות אכיפת החוק, בנושאים כמו הלבנת הון.

 

"אנחנו רוצים שעסקים יוכלו להשתמש בביטקוין ולפתח את את המטבע מבלי שהנבקים יגבילו אותם וללא עמימות משפטית, שיהיה ידע בקרב הציבור", אמרו השניים אז ל"כלכליסט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x