איחוד האמירויות הערביות מציג: מזל"ט שליחויות ממשלתי
הרובוט המעופף ישמש להעברת תעודות ומסמכים רשמיים ממשרדי ממשלה לידי בתי עסק ואזרחים. הוא צפוי לזהות את הנמענים באמצעות סורק רשתית וטביעות אצבע ומתוכנן להיכנס לשירות תוך שנה
- הדואר הגרמני בעקבות אמזון: העביר משלוח תרופות במזל"ט
- מנכ"ל איביי: מזל"טים להעברת אריזות? פנטזיה של אמזון
- עידן המזל"טים: החבילה שהזמנת מאמזון תגיע אליך תוך חצי שעה
מדובר במזל"ט באורך של חצי מטר, בעל ארבעה מנועים שמונע בסוללות. לדברי גרגאווי, המזל"ט ייבחן בששת החודשים הקרובים במבחני שטח, שמטרתם לבחון את עמידותו בחום קיצוני ובסופות חול – תנאי האקלים שמאפיינים שטחים נרחבים מאיחוד האמירויות. מדובר באתגר טכני לא מבוטל, שכן רוחות חזקות יכולות בקלות להסיט כלי טיס זעירים ממסלולם. לשם כך, יהיה על הרובוט המעופף להיות בעל מנועים חזקים במיוחד כדי להתנגד לרוח או סוללות גדולות מספיק כדי לאפשר לו לבצע תיקוני מסלול - שני גורמים שמייקרים את הכלי ומגדילים את משקלו.
אתגרים טכניים. ורגולטוריים?
אם יעמוד במבחני השטח, צפוי המזל"ט להיכנס לשימוש נרחב בתוך שנה. יש להניח שמהנדסי איחוד האמירויות יבצעו עוד שינויים רבים ברובוט המעופף. עדיין לא ידוע אם מדובר במטוס אוטונומי לחלוטין או בכזה שהשליטה בו כוללת פיקוח של מפעיל אנושי או אפילו הפעלה מלאה מרחוק.
לצד האתגר הטכני שבהפעלת מזל"ט שליחויות, עולה סוגיה רגולטורית: מדובר במכשירים שאמינותם נמוכה יחסית והתרסקויות בשטחים עירוניים עשויות לגרום לנזקים (למשל, מזל"ט שמתרסק באוטוסטרדה עלול לגרום לתאונת שרשרת). מסיבה זו טרם נכנסו לשימוש מזל"טים שכאלה בארה"ב ובאירופה. ואולם, מבנה השלטון באיחוד האמירויות מאפשר לבצע מהלכי חקיקה מהירים יותר, מה שעשוי להפוך את המדינה לראשונה שמפעילה רובוט שליח מעופף בשירות הממשלה.