הונאות סייבר תפסו את המקום השני ברשימת הפשעים הפיננסיים
חברת PwC ערכה מחקר בו נבדקו היקפי ניסיונות ההונאה כלפי חברות ברחבי העולם. מהנתונים עולה כי פשעי סייבר היוו 39% מתוך ניסיונות ההונאה שדווחו
הונאות סייבר נמצאות במקום השני ברשימת הפשעים הפיננסים, כך על פי מחקר של חברת PwC. המחקר שתוצאותיו דווחו על ידי סוכנות רויטרס היום (ג'), הקיף כ-1,330 חברות מ-79 מדינות ברחבי העולם. ב-PwC הגדירו כפשעי סייבר כשימוש במערכות מחשב על מנת להונות את הארגונים.
- מתקפת סייבר על אתרי חברת Wix
- מיקרוסופט: "מחשבי בתי החולים הם המטרה הבאה של ההאקרים"
- סייבר: 360 מיליון סיסמאות למכירה בשוק השחור
על פי הסקר מתוך 45% מהחברות שהודו כי נפלו קורבן לניסיונות הונאה, כ-39% מהמקרים ענו להגדרה של פשע סייבר. במקום הראשון נמצאים כמובן ניסיונות גניבה, במקום השלישי הלבנת כספים, ברביעי הונאות חשבונאיות, וסוגרות את הרשימה שוחד ושחיתות.
המוסדות הפיננסיים שהיו המותקפים ביותר הם כמובן הבנקים. השלטונות באירופה ובארה"ב אף הגבירו את הפיקוח עליהם והרגולטורים העלו את דרישות האבטחה שעל הבנקים ליישם. זאת ועוד, האיום העיקרי על הארגונים הפיננסיים נבע דווקא מהעובדים ולא מהאקרים או פושעים.
לדברי PwC הפרופיל הממוצע של עבריין פיננסי הוא גבר אקדמאי בגילאים 31 עד 50. על פי הסקר רוב ההונאות בוצעו על ידי מנהלים דרג ביניים או על ידי עובדים זוטרים. מאות בנקים השתתפו בשנה שעברה בתרגיל הדמיה של תקיפת סייבר בלונדון ובניו יורק, לטענת PwC הרוב הגדול של מוסדות פיננסיים סבלו מתקיפת סייבר בשנה האחרונה.
ירון בלכמן, ראש תחום הסייבר ואבטחת המידע בקבוצת הייעוץ של PwC ישראל הסביר כי: "תוצאות הסקר מצביעות על המשך העלייה בהונאות סייבר, עלייה שכבר נראתה בסקרים בשנים האחרונות. למרות שבעולם כמות ההונאות הגדולה ביותר נמצאת בשוק הפיננסי, המספרים עליהם מצביע הסקר לגבי הונאות סייבר בשוק הפיננסי בארץ, קטנים משמעותית מההונאות שדווחו על ידי בנקים באירופה. לעובדה זו מספר גורמים עיקריים הכוללים את הבידוד היחסי של ישראל מבחינה טכנולוגית (מספר מועט של קישורים לתשתית האינטרנט הבינלאומית), הגודל הקטן יחסית של הבנקים, הריחוק הפיזי ממזרח אירופה, הרגולציה הישראלית על הסקטור הפיננסי והמובילות הטכנולוגית בתחומי אבטחת המידע והסייבר. ישראל נתפסת כמובילה בהתמודדות עם פשעי סייבר, ורק לאחרונה ארגנה PwC ישראל ביקור של אחד מהבנקים האירופאים הגדולים בארץ, במטרה ללמוד מהבנקים הישראלים המובילים ולפגוש חברות טכנולוגיה וסטארטאפים בתחום הסייבר".