$
אפליקציות

Aniways: תרצה קפה? שאלה המקלדת

הסטארט-אפ הישראלי פיתח שירות שמשדרג את חוויית אפליקציית הצ'ט בסטיקרים ואמוטיקונים - ואף ממסחר אותה: משתמשים שיגלו עניין במוצר או שירות יקבלו הצעות לרכישתם

אסף גלעד 08:1408.03.14
כששוק הצ'ט מגיע לנקודת הרתיחה, ואפליקציות צ'ט מבוססות סטיקרים ואמוטיקונים כמו ווטסאפ ו-וייבר נמכרות במיליארדים, אין זמן טוב יותר מלהקים חברה שמשדרגת אפליקציות צ'ט. Aniways הישראלית פיתחה חבילת תוכנה (SDK) הניתנת לשילוב באפליקציות צד שלישי המכילות ממשק צ'ט ומציעה להן מקלדת, חבילת אמוטיקונים וסטיקרים.

 

נוסף על כך מציעה Aniways למפתחי האפליקציות להוסיף יכולת מונטיזציה נוספת שלא קיימת כיום בווטסאפ, וייבר או מסנג'ר: האפשרות לייצר הכנסות מאמוטיקונים באמצעות הפיכתם לפרסומות. לדוגמא, כתיבת השורה "בוא נשב לקפה" תזוהה על ידי התוכנה שתקפיץ למעורבים בצ'ט הצעות לבתי קפה סמוכים. Aniways משובלת בימים אלה במסגרת מספר אפליקציות שאת שמן לא ניתן עדיין לציין, ולטעתנה היא כבר מעבירה אלפי הודעות צ'ט ביום.

 


 

ובכל זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שאך לפני שבועיים נסגרה זלנגו (Zlango), חברה ישראלית אחרת שניסתה להתפרנס מבניית אמוטיקונים ואייקונים לתוכנות צ'ט ולמסחר אותם.

 

ההבדלים בין שתי החברות גדולים: זלנגו הוקמה ב-2004, שלוש שנים לפני השקת האייפון והתמקדה ביצירת שפה סלולרית חדשה על ידי יצירת אייקונים מילוליים. גם כאשר שינתה את המודל העסקי שלה בגלגול האחרון טרם סגירתה, היא הפכה לאפליקציה עצמאית והתקשתה למשוך משתמשים ולהתחרות בענקיות צ'ט כמו Line ,WeChat KakaoTalk או Whatsapp.

 

שלא כמו זלנגו, Aniways פיתחה חבילת SDK לאפליקציות צ'ט קיימות, המכילה גם ספריית אמוטיקונים משודרגת המצויה על הענן ואפשרויות מונטיזציה שבהכנסות מהן היא מתחלקת עם מפתחי האפליקציות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x