בשולי הרשת
5 טיפים ל-2048: כך תכבשו את המשחק הממכר
נכנסתם עמוק לשיגעון 2048, משחק החידה המתמטי החדש? במדריך זה תמצאו כמה טריקים שימושיים ואפילו גרסאות משודרגות למשחק. נסו - ואולי תצליחו להגיע לסיומו המיוחל
2048 הוא משחק רשת פשוט וממכר, עם חוקים פשוטים: הלוח כולל 16 משבצות, ועליהן ריבועים צבעוניים עם מספרים זוגיים. אפשר להזיז את הריבועים ימינה, שמאלה, למעלה או למטה, כשאחרי כל הזזה מופיע על הלוח ריבוע חדש.
כשהשחקן דוחף שני ריבועים סמוכים עם אותו ערך, למשל 8 ו-8, הם מתחברים והופכים לסכום המספרים - 16 במקרה הזה. המטרה, כפי שאפשר להבין משם המשחק, היא להגיע לריבוע של 2048. אם כל המשבצות בלוח תפוסות ואין לך יותר לאן לזוז, נפסלת וצריך להתחיל משחק חדש. סיבוב או שניים מספיקים כדי להבין את העיקרון.
המשחק הזה, שפותח בידי צעיר איטלקי בן 19 בשם גבריאל צ'ירולי, מדביק למסך שחקנים ברחבי העולם שמנסים להתמודד עם האתגר, וגם מתמטיקאים ומתכנתים שמחפשים דרכים לפצח ולשפר אותו. חמש ההמלצות הבאות, של השחקן הנלהב פיטר ספנס מהאתר City A.M, יעזרו לכם להוציא יותר מ-2048 (וכן, לעבור כבר את ה-512).
- פורסם במקור במהדורת האייפד של "כלכליסט". להורדה בחינם
1. להתמקד בפינות
האסטרטגיה הבסיסית היא פשוטה אבל יעילה: בתחילת המשחק בחרו את אחת מ-4 פינות הלוח, ודאגו לכוון את כל הריבועים הצבעוניים לאותה פינה (לא משנה איזו). בכל שלב במשחק, הריבוע עם הערך הגבוה ביותר צריך להיות ממוקם באותה פינה.
2. לדעת מתי להמר
למרות הטיפ מהסעיף הקודם, לפעמים הכל משתבש: לא תהיה ברירה אלא להזיז את הריבוע בעל הערך הגבוה ביותר מהפינה שבחרתם. רוב המשחקים דורשים הימור כזה. במצב המדובר, פשוט הזיזו את הריבוע בכיוון המשתלם ביותר, והחזירו אותו מיד לפינה שבחרתם באמצעות הזזה לכיוון הנגדי.
3. מיואשים?
אם שני הטיפים הקודמים לא עזרו לכם לפצח את המשחק, וכבר נמאס לכם מלילות בלי שינה, אולי עדיף לוותר על הגאווה ולהשתמש בגלגלי עזר. כאן תוכלו למצוא גרסה של 2048 שכוללת רמזים לפתרון, ואפילו הרצה אוטומטית של המשחק, עד לסיום המיוחל.
4. מחפשים אתגר חדש?
למה להסתפק ב-2048 כשאפשר להגיע ל־4096? מתכנתים שבדקו את הקוד של המשחק הצליחו ליצור גרסה מתקדמת שלו כדי לגזול לכם עוד קצת זמן פנוי. בימים אלה נעשים נסיונות ללכת צעד נוסף קדימה, וליצור את המשחק המפלצתי 8192.
5. לא לשחק לבד
2048 הוא לא בדיוק המשחק האידיאלי למצב מרובה משתתפים. אבל אם רוצים מספיק הכל אפשרי, וכך נוצרה גרסת ה-Multiplayer של המשחק. כשיש מעט משתתפים בחדר, אפשר עוד לנסות ולעקוב אחרי האסטרטגיה השלטת ולהשתלב בה. בשעות השיא, כמובן, הכאוס משתלט ושום דבר שתעשו לא ישנה יותר מדי.