IBM מציגה מערכת חדשה למניעת הונאות ופשיעה פיננסית
המערכת מבוססת על מספר רכישות ש-IBM ביצעה בשנים האחרונות, ביניהן טראסטיר הישראלית ו-SoftLayer. על פי החברה אובדים מדי שנה כ-3.5 טריליון דולר עקב הונאות פיננסיות
- שנה קשה ל-IBM: צמצומים, הפסדים, שביתות ואי עמידה ביעדים
- דיווח: הפיטורים ב-IBM יקיפו כ-25% מעובדי חטיבת החומרה
- סגן נשיא ב-IBM: "בכל שנייה 12 אנשים בעולם נפגעים מפשעי סייבר"
ב-IBM מצביעים על דור חדש של פושעים, המשתמשים בערוצים דיגיטאליים דוגמת מכשירים ניידים כגון סמארטפונים וטאבלטים, רשתות חברתיות ופלטפורמות ענן – על מנת לאתר ולגשש אחר נקודות חולשה החשופות לפגיעה במסגרת מערכות הארגון. קצב האיומים האלה הולך וגובר: על פי ההערכות של IBM מדי שנייה, נופלים 12 לקוחות חדשים של מערכות מחשוב ארגוניות קרבן לפשיעת סייבר, לדברי החברה מאבדת מערכת הבריאות האמריקאית מדי יום כ-650 מיליון דולר בגין תביעות כוזבות ותשלומים המבוססים על הונאה.
על מנת להתמודד עם התמונה המורכבת הזאת, מציעה IBM תוכנה חדשה המאפשרת לארגונים להציג תמונה מלאה יותר של המערכות הפועלות בהם, ולהילחם בהונאות בתפיסה כוללת ומקיפה. המערכת משלבת נתוני ביג דאטה המגיעים ממקורות פנים-ארגוניים ומחוץ לארגון, דוגמת עולם המובייל, רשתות חברתיות ופעילות מקוונת - ומפעילה עליהם תהליך ניתוח אנליטי, המחפש ומנטר מאפיינים המצביעים על הונאה.
התהליך האנליטי יכול להבין ולפצח גם הקשרים שאינם בגדר מובן מאליו, כגון התרחשויות מקבילות הנרשמות במימדים שונים של פעילות הארגון. הוא משלב טכנולוגיות הדמיה ותצוגה מתקדמות, המסוגלות לסייע בזיהוי ובקישור בין דפוסי הונאה בתהליך מהיר, וקרוב ככל האפשר לנקודת הפעילות. טכנולוגיות למידת מכונה של IBM מסייעות במניעת הישנות ניסיונות ההונאה האלה, על בסיס הפקת מסקנות לגבי המכנים המשותפים לניסיונות קודמים.
על פי נתוני חברת הייעוץ גרטנר, 25% מהחברות הגלובאליות יישמו כבר ב-2016 כלים אנליטיים, לפחות במקרה אחד של טיפול באבטחה ובניסיונות הונאה, לעומת 8% כיום. חברת הייעוץ IDC מעריכה כי שוק הפתרונות למניעת פשיעה פיננסית יסתכם בכמעט 4.7 מיליארד דולר השנה ויצמח בשלוש השנים הקרובות בקצב שנתי ממוצע של 5.5%. כלי התוכנה החדשים של IBM למניעת הונאות נשענים על סדרת רכישות של חברות תוכנה אותן ביצעה החברה, ובהן Cognos, i2, SPSS, Q1 Labs, טראסטיר הישראלית שהוקמה על ידי שלמה קרמר ומיקי בודאי ו-SoftLayer.