$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

אפל בדרך להתנגשות חזיתית עם גוגל

החברה של טים קוק צפויה לגרור את גוגל עצמה לבית המשפט, מוזילה נאבקת על נשמתה על רקע התחזקות המחאה נגד מינוי המנכ"ל ההומפוב שלה וגוגל פלוס מתחדשת במונה צפיות בסטטוסים

יוסי גורביץ 18:1401.04.14

סיבוב שני

 

אמש (ב') החל בקליפורניה עוד משפט בסדרה הבלתי פוסקת של תביעות פטנטים מצד אפל, כתוצאה מהשבועה של סטיב ג'ובס "לנהל מלחמה גרעינית" נגד אנדרואיד. כשאנשים חושבים שאפל היא חברה שמנוהלת על ידי רוח רפאים, הסיפור הזה - שדורש מאפל כל כך הרבה משאבים - הוא ראייה מס' 1.

 

הפעם, בניגוד לסיבובים קודמים, ההתנגשות של אפל עם גוגל צפויה להיות ישירה. אפל טוענת שסמסונג הפרה חמישה פטנטים שלה ודורשת בתמורה שני מיליארד דולר; סמסונג טוענת שהיא קיבלה רשיון לארבעה מהם מגוגל, כחלק מהסכם השימוש באנדרואיד.

 

גוגל ואפל, בדרך להתנגשות בזירת המובייל גוגל ואפל, בדרך להתנגשות בזירת המובייל עיבוד: ניצן סדן

 

הפטנט האחר הוא פטנט העיצוב על Slide to unlock. מומחים אומרים שדרישות התשלום של אפל מופרכות, אבל ניפוח מחירים הוא תרגיל בסיסי של עוכרי דין, שמיועד להרשים את המושבעים בנזק לכאורה שנגרם לאפל. כדי להתמודד עם הטענה הזו, סמסונג טוענת שאפל הפרה שני פטנטים שלה, ודורשת בתמורה שבעה מיליון בלבד - רמז גס לכך שהשווי של פטנט בתחום הסמארטפונים (כל סמארטפון מכיל יותר מ-2,000) הוא הרבה יותר קטן ממה שטוענת אפל.

 

אבל העימות העיקרי יהיה בין גוגל ואפל. הטענה המרכזית של סמסונג תהיה שהפטנטים של אנדרואיד תקפים - משום שהחברה שמאחוריו, שנקנתה על ידי גוגל, עבדה עליהם עוד קודם. אנדי רובין, לשעבר מנהל חטיבת הסלולר של גוגל, צפוי להיות עד מרכזי במשפט. 

 

המאבק על נשמתה של מוזילה

 

דיווחנו השבוע על המשבר במוזילה, שמינתה כמנכ"ל הקרן את ברנדן אייך, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיה שלה. הבעיה עם אייך לא היתה הכישורים הטכנולוגיים שלו, אלא העובדה שהוא הומופוב מוצהר שתמך כספית בקמפיין לשלילת זכות הנישואים של גאים בקליפורניה. מאז המצב הסתבך, והתברר שהקרן שסועה: שלושה דירקטורים התפטרו ממנה במחאה על בחירת אייך, אם כי דווח שהם התנגדו לו משום שרצו להביא מנכ"ל מבחוץ.  

 

הסערה לא שוככת. אייך הבטיח פעם אחר פעם שהוא ישמור על הזכויות של עובדיו הגאים, ומוזילה אמרה פעם אחר פעם שהיא תומכת בשוויון זכויות. הלילה הטיל אתר הדייטים המוביל OKCupid פצצה, כשקרא למשתמשי פיירפוקס לעבור לדפדפן אחר.

 

אתר אידיאליסטי. OKCupid אתר אידיאליסטי. OKCupid

 

האתר הציב מסך כניסה חדש למשתמשי פיירפוקס, ובו תיאר את המצב. אוקייקיופיד כתבה למשתמשי מוזילה שהיא מתנגדת חריפות ואידיאולוגית למינוי של אייך: היא מקדמת מערכות יחסים ללא אפליה, ואם דרכו של אייך היתה צלחה, אז 8% ממערכות היחסים שנבנו באמצעותה היו הופכות לבלתי חוקיות, מה שלא מקובל עליה. על כן היא מבקשת מהמשתמשים להחליף דפדפן. משתמשי פיירפוקס שלא חושבים שהמינוי של אייך חשוב עד כדי כך יכולים להקליק על קישור בתחתית העמוד ולהגיע לאתר של אוקייקיופיד.

 

זה מהלך חריג מאוד: חברה שמתקיימת מפרסום מונעת מעצמה בפועל תעבורה כדי להצהיר על עמדה פוליטית, או על כל פנים מקשה עליה. זה מהלך אמיץ מאד וראוי מאד, שבוודאי מפעיל לא מעט לחץ על אייך.

 

כלי תקשורת חדשים 

 

האם ארגוני זכויות אדם הם גם ארגונים עיתונאיים? כלי המדיה החדשה הופכים את השאלה הזו למעשית. פעם, ולא כל כך מזמן, התשובה היתה שלילית. עיתון היה משהו מודפס. עיתונאי היה מישהו שמועסק על ידי ארגון שיש לו מכונות דפוס או על ידי תחנות שידור. המקרה הבעייתי של fanzines ועלונים פוליטיים אתגר את התפיסה הזו, אבל ברוב גדול של המקרים הכותבים שלהם לא התיימרו לספק מוצר עיתונאי.

 

היום, חלק ניכר מהתקשורת היא דיגיטלית. רמת הכניסה לתחום, מבחינת ההשקעה הכספית, צנחה פלאים. פעם הייתם צריכים הרבה ציוד כבד; היום, די במחשב, מצלמה וחיבור רשת טוב.

 

פעילי זכויות אדם בשנות השישים בארה"ב. היום, הם יכולים לפעול ככלי תקשורת פעילי זכויות אדם בשנות השישים בארה"ב. היום, הם יכולים לפעול ככלי תקשורת צילום: איי פי

 

קבוצות כמו ה-ACLU האמריקאית ו-Human Rights Watch מבצעות בפועל תפקיד של עיתונאים: הן שופכות אור על מעשי עוול, שמתבצעים בפועל בעיקר על ידי ממשלות, ומפנים את תשומת לב הציבור לכך. לארגונים הבינלאומיים יש גם רשת רחבה של מומחים, שמסוגלים לתאר מצבים מורכבים. והארגונים האלה מלאים באנשים שקודם כל, מכירים היטב את הנושא שעליו הם כותבים; שנית, הוא מלהיב ומלהיט אותם; ושלישית, יודעים שהעיתונות הממוסדת לא תכסה את הנושאים שהם כותבים עליהם. זה מרגיז מדי, מדכא מדי, וביותר מדי מקרים גם בעייתי פוליטית.

 

ככל שהעיתונות הממוסדת הופכת לעסק, היא נרתעת מעיסוק בנושאים רגישים. כל הממשלות מפירות זכויות אדם, וכמעט בלי יוצא מן הכלל הן עושות את זה בתמיכה של חלק מהציבור. לעתים גדול, לעתים קטן, אבל תמיד יש תומכים - ואם התקשורת תדווח על כך, היא מסתכנת בלהרגיז את הקהל שלה. ארגוני זכויות האדם נכנסים לוואקום הזה. הם אמנם לא אובייקטיביים - אך האג'נדה שלהם ברורה וידועה לקורא.

  

קצרצרים

 

1. בנסיון נואש להרחיק את הנשרים מגוגל+ הגוססת, החלה ענקית החיפוש להציג את מספר האנשים שהסתכלו על הפרופיל שלכם ושצפו בכל פוסט שלכם. לפייסבוק אין עדיין תכונה כזו (תהרגו אותי, אין לי מושג למה זה טוב - אלא אם אתם מודדים את ערככם בנקודות) אבל סביר שיהיה עוד שבועיים, כשהיא תעתיק גם את זה. אם המספר מביך מדי וחושף עובדה מצערת למדי - שהעולם החברתי שלכם לא באמת מתעניין בכם - ניתן להסתיר אותו. גם זה משהו.

 

גוגל לא מוותרת על פלוס גוגל לא מוותרת על פלוס

 

2. דיווחנו השבוע על כך ש-AirBnB מכרה את משתמשיה ותגבה מהם מסים ישירות כדי להעביר אותם לעיריית ניו יורק, זאת לאחר שהיא ניסתה לרתום אותם למאבקה נגד המסים הללו רק לפני כשנה. עכשיו מסתבר שהחברה כבר מפעילה את השטיק הזה בסן פרנסיסקו. זכרו: כשאתם חושבים שארגון עסקי הוא חבר שלכם, סימן שנפלתם קורבן למניפולציה או תעמולה. לארגונים אכפת רק מהקו התחתון שלהם. כן, כדי לשפר אותו הם צריכים לעתים לעסוק ביח"צ ולהיראות נחמדים, וכן, הם צריכים לשמור על יחסים תקינים עם לקוחות כדי לשרוד. מעבר לזה? ימכרו אתכם בלי למצמץ.  

 

3. בימים האחרונים המתיחות בין המדינה המשוגעת בעולם ובין דרום קוריאה החריפו מאוד, כולל חילופי אש: צפון קוריאה ירתה שני טילים לעבר ים יפן בשבוע שעבר. ביפן לוקחים ברצינות את האיומים של צפון קוריאה לשגר טילים לעברה. הממשלה מעדכנת את האזרחים שבמקרה של התקפת טילים מצד צפון קוריאה, הם יקבלו על כך התראה ב-SMS. במקרה של התקפת אמת, תושבי יפן מתבקשים להכנס לתנוחה עוברית ולהתפלל. מעניין אם הישראלים שפיתחו את מערכות התראת "צבע אדום" כבר נחתו שם עם מצגות מעודכנות והצעות מחיר.  

 

4. טמבל מקליפורניה, שניסה לסנוור באמצעות לייזר לא מסוק אחד אלא שניים, הולך לגלות שהממשלה לא משועשעת מהמשחק שלו: הוא עומד להכנס לכלא ל-14 שנה. האויל לא ידע שאפשר לזהות אותו בקלות. החברה שלו, שגם היא השתתפה במשחק "בוא נראה אם אפשר לגרום לכלי טיס להתרסק באזור מיושב", הורשעה אף היא, אבל גזר הדין שלה יינתן רק במאי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x