תחילתו של עידן אינטרנט הדברים
כיצד ייראה עידן אינטרנט הדברים? מה יש לגוגל לחפש בתחום וכיצד ייראו הבית והמכונית שלכם לאחר שהם יחלו לתקשר אחד עם השני
אינטרנט הדְּבָרִים (Internet of Things), יש הקוראים לו האינטרנט של הכל. כל מי ששאל את עצמו מה לגוגל ולרכש האחרון שלה – חברת NEST במחיר עצום של 3 מיליארד דולר, התשובה היא שגוגל חייבת להיות בתחום ה-IOT, זה העתיד.
- עליית המכונות: עשירית מהמידע הדיגיטלי ב-2020 יווצר מאינטרנט הדברים
- אורקל מכריזה על Java 8
- אפל מגייסת שותפים לטכנולוגיית iBeacon
בארה"ב הסתיים ניסוי ענק שערך משרד התחבורה במשך 4 שנים. הניסוי כלל התקנת מערכות תקשורת מרכב אל רכב (V2V או C2C) בצי של 3,000 רכבים. הכוונה של תקשורת רכב לרכב היא לאפשר לכלי רכב להחליף נתונים באופן עצמאי אחד עם השני, באמצעות ממשק סטנדרטי וללא צורך בהסתמכות על קיומן של תשתיות תקשורת.
פתרון כזה מאפשר להזהיר אוטומטית לגבי תנאי דרך בלתי צפויים או תנועה ובלימה פתאומית של רכב אחר תוך קיצור זמני תגובה משמעותיים ועל מנת למנוע את ההתרחשות של תאונה. בתחילת פברואר 2014 הודיעו משרד התחבורה יחד עם הרשות לבטיחות בדרכים האמריקאיות על סיום מוצלח של הניסוי והמשך התקדמות לקראת שילוב תקשורת ברכבים. שוק הרכב האמריקאי בו נמכרות כ-20 מליון מכוניות וטנדרים בשנה הוא רק דוגמא אחת.
המספרים הגדולים יותר יבואו מאיתנו הצרכנים הפרטיים. החברות מפתחות שימושים שניצנים מהם ניתן לראות בתחום הבית החכם. אם עד היום הטמעת טכנולוגיות בית חכם דרשה השקעה יקרה היום אפשר למצוא חברות - ביניהן חברת NEST אותה רכשה גוגל. החברה הזו מוכרת מכשירי בטיחות לבית הכוללים גלאי עשן המחוברים לרשת האלחוטית הביתית ומדווחים על כל שינוי לטלפון הסלולרי.
מערכת אחרת שהחברה מוכרת תחסוך כסף למשפחה – זהו חיישן טמפרטורה בייתי המתחבר למערכות החימום המרכזיות בבתים בארה"ב. החיישן לומד את אורחות החיים בבית ובתוך שבוע מתחיל לחסוך באנרגיה. בנוסף הוא מעדכן את בעלי הטלפון ומאפשר לשלוט מרחוק בטמפרטורה. חברת SKYBELL האמריקאית מוכרת מוצר הכולל פעמון דלת עם קישוריות סלולרית ולרשת האינטרנט הביתי, בכל צלצול בדלת ניתן לשוחח עם המצלצל ולראות אותו מכל מקום.
השלב הבא יכלול גם חיישנים מסוגים שונים שיפוזרו ברחבי הגינה, הבית ויחסכו לנו כסף, חיישנים ברחוב ובעיר ידווחו למערכות מחשוב מרכזיות נתונים שונים ויחד יתאימו את פעילות המערכות לתנאי מזג האוויר המשתנים, להיקף התנועה או כמות הולכי הרגל.
שוק ה-IOT נמצא רק בתחילתו, חברות מחקר מעריכות שהיקף המכשירים המחוברים יגיע לעשרות מיליארדים בתוך שנים אחדות. כניסת שוק הרכב האמריקאי וחברות שיציעו מוצרים ברמת שוק צרכני יחד עם חיישנים בעלות נמוכה, רשתות תקשורת מהירות וירידת עלות מחשוב הענן יביאו לפריצת דרך. בעוד כמה שנים לא נבין איך ניהלנו את חיינו לפני עידן ה-IOT.
הכותב הינו יועץ עצמאי ל-ICT מערכות מידע ותקשורת