פרשת "קרטל העובדים": ענקיות הטכנולוגיה ישלמו 324 מיליון דולר בלבד
הפשרה הושגה בתביעה ייצוגית שהוגשה ב-2011 בשם 64 אלף עובדים נגד גוגל, אפל, אינטל ואדובי - בה נטען שהיה להן הסכם חשאי במסגרתו נמנעו מלשכור זו את עובדיה של זו, במטרה למנוע "מלחמת משכורות"
ענקיות הטכנולוגיה גוגל, אפל, אינטל ואדובי הסכימו לשלם 324 מיליון דולר במסגרת הסדר פשרה בפרשת "קרטל העובדים" - כך מדווחת סוכנות הידיעות "רויטרס" על סמך מקורות המכירים את ההסדר.
הפשרה הושגה בתביעה ייצוגית שהוגשה בשם 64 אלף עובדי חברות טכנולוגיה ב-2011, בה נטען שלארבע החברות היה הסכם חשאי במסגרתו נמנעו מלשכור זו את עובדיה של זו, במטרה למנוע "מלחמת משכורות" שעלולה לייקר משמעותית את הוצאות השכר שלהן. העובדים תכננו לתבוע פיצוי נזיקין בסך כולל של 3 מיליארד דולר, ולפי חוקי ההגבלים העסקיים תשלום הפיצויים הסופי עשוי היה להגיע לסך של 9 מיליארד דולר.
הראיות המרכזית של התובעים היו חלופת אימיילי של סטיב ג'ובס ואריק שמידט, בעת שאלו כיהנו כמנכ"לי אפל וגוגל, בהתאמה, וכן של בכירים נוספים בעמק הסיליקון. במקרה אחד פנה שמידט לג'ובס לאחר שמגייס של גוגל ניסה לשכור עובד של אפל והבטיח לו שהמגייס יפוטר. ג'ובס העביר את האימייל של שמידט לבכיר במחלקת כוח האדם של אפל בתוספת סמיילי.
נציג התובעים אישר לרויטרס את קיומו של הסדר ואמר שמדובר ב"פתרון מצוין". אפל, גוגל ואינטל סירבו להגיב לדיווח. אדובי הכחישה שפעלה שלא כשורה, אך אישרה שהסכימה לפשרה על מנת "להימנע מאי-ודאויות, עלויות והסחות הדעת של התיידנות משפטית".
אם יאשר בית המשפט את ההסכה יהיה זה, כנראה, סופה של הפרשה ארוכת השנים. ב-2010 כבר הגיעו ארבע החברות להסדר עם משרד המשפטים האמריקאי במסגרתו התחייבו שלא לנקוט פרקטיקה דומה בעתיד, וההסדר הנוכחי סוגר את הצד האזרחי של הפרשה. הוא מצטרף לסיכום דומה שהושג עם החברות האחרות שנתבעו, פיקסר (שהוקמה על ידי ג'ובס) ולוקספילם, שתיהן נמצאו כיום בבעלות דיסני שהסכימה לשלם פיצויים בסך 9 מיליון דולר, וחברת התוכנה Intuit שתשלם פיצויים בסך 11 מיליון דולר.