שוק האנדרואיד, תמונת מצב: היצרניות מעדיפות גרסאות ישנות
גוגל פרסמה דו"ח שמציג את התפלגות גרסאות האנדרואיד בשוק. ג'לי בין, על שלל גרסאותיה, מובילה את הטבלה - אך הגרסה העדכנית ביותר הגיעה רק למקום הרביעי. עוד עולה מהדו"ח כי הגרסה שהושקה במיוחד לטאבלטים נכשלה
גוגל פרסמה במהלך סוף השבוע באתר המפתחים של אנדרואיד את נתוניה האחרונים עבור התפלגות התקנות גרסאות מערכת ההפעלה. מן הדו"ח עולה כי המערכת המובילה במספר ההתקנות הינה ג'לי בין על שלל גרסאותיה - מ-4.1 ועד 4.3 עם כ-60%; במקום השני מופיעה למרבה ההפתעה גרסת ג'ינג'רברד (2.3) הוותיקה שמפעילה עדיין כ-16% מסך מכשירי האנדרואיד.
- מלחמת הפטנטים: סמסונג תשלם 120 מיליון דולר לאפל
- השליט הבא של ממלכת האנדרואידים
- מוטורולה ו-LG יחשפו החודש את מכשירי הדגל שלהן
את המקום השלישי תופסת Ice Cream Sandwich (קסטה) עם כ-13% ורק אחריה מופיעה קיטקט (4.4) עם כ-8.5% מסך ההתקנות. פרויו (2.2) והאניקום (3.2) סוגרות את הרשימה עם 1% לראשונה ו-0.1% לאחרונה. המספרים שגוגל פרסמה מתבססים על נתונים מחנות האפליקציות פליי.
התפלגות ההתקנות יכולה ללמד משהו לגבי ההאטה בקצב אימוץ הגרסאות החדשות בידי יצרניות המכשירים. העלייה בפופולריות של המכשירים הסיניים הלא ממותגים קשורה ישירות בהישארותה של ג'לי בין בראש הטבלה. זוהי המערכת המועדפת על יצרנים כחואווי, ZTE, לנובו ואפילו יצרניות כגון סוני ו-LG שממשיכות להפיץ אותן במכשירי הדגל משנה שעברה ובמכשירי המיני והסדרות הזולות שלהן.
עוד ניתן לראות כי הגרסאות הפופולריות ביותר של ג'לי בין הינן 4.1 עם כ-33.5% מהשוק וגרסת 4.2 עם כמעט 19%. 4.1 הינה הגרסה המועדפת על היצרניות הסיניות עד ש-4.2 החלה לתפוס את מקומה לפני מספר חודשים. גרסת 4.3 עדיין מדשדשת עם כ-8.5% בדיוק כמו קיטקט.
הבעיה של גוגל: הפסד מידע ופרצות אבטחה
בסך הכול ההסתמכות של גוגל על היצרנים שיעדכנו את מכשיריהם לא עובדת. הבעיה העיקרית עבור גוגל היא בתחומי אבטחת המידע של המשתמשים ובעיקר בזמינות של שירותים ואפליקציות מסויימות שמסתמכות על הגרסאות האחרונות. לא ברור כמה גוגל מפסידה מהעניין, אך ברור כי שימוש מוגבל בשירותים מוספים כגון גוגל Now גורמת לה להפסד של קהל שיכול לעבות את מאגרי המידע הפרסומי שלה. כמו כן, עדכוני האבטחה הם גם גורם מכריע, כגון גילוי באג ההארטבליד בלב גרסה 4.1 של מערכת ההפעלה.
נתון מעניין נוסף הוא העלמותה הכמעט מוחלטת של האניקומם (3.2) שגוגל השיקה במיוחד עבור טאבלטים. נתח השוק הזערורי שלה מעיד יותר מכל על הכישלון של גוגל בתחום. אמנם הנתונים האחרונים מעידים כי טאבלטים מבוססי אנדרואיד החלו לראשונה השנה לעקוף את מספריה של אפל, אך המכשירים הללו לא מבוססים על 3.2 אלא על גרסאות 4.1 ומעלה, ומכיוון שלא ניתן לדעת בדיוק איזו מערכת מותקנת על כל מכשיר, קשה לדעת מה מצבם של טאבלטי האנדרואיד.
הבעיה העיקרית של גוגל תהיה בהשקתה של גרסת 4.5 (או 5.0 תלוי את מי שואלים) שתכונה לוליפופ או מונשיין. על פי הדיווחים ההשקה שתתבצע ביולי תכלול מספר לא קטן של שינויים, אולם היצרניות הגדולות רק החלו להשיק את קיטקט על מכשירי הדגל שלהן - כך שרוב הסיכויים שהיצרנים יעדיפו לא לעדכן לגרסה החדשה ולהישאר עם קיטקט.