ממשלת סין: "מתקפות הסייבר האמריקאיות שברו את כל גבולות המוסר"
דו"ח שהפיצה בייג'ינג מאשים את ארה"ב בפריצה למערכות ממשלתיות, לחברות כטנסנט וחואווי ובריגול אחר אזרחים. זאת, לאחר שמשרד המשפטים האמריקאי האשים חמישה אזרחים סיניים בפריצה לחברות אנרגיה
- ebay למשתמשיה: אנו תחת מתקפת סייבר קיצונית, שנו סיסמאות
- לראשונה: ארה"ב מאשימה רשמית את סין בשורה של פשעי סייבר
- סימנטק: "האנטי וירוס מת"
דו"ח שפרסמה אקדמיית האינטרנט הסינית קבע כי מבצעי הריגול של ארה"ב הם "מעבר לגבול ההגיוני של מלחמה בטרור וחשפו את פרצופה המכוער במרדף אחר האינטרסים שלה, שמתעלמים לחלוטין מכל יושרה מוסרית".
ארצות הברית מואשמת בדו"ח בהפעלת מתקפות סייבר ממושכות בהיקף נרחב נגד סין, שהתמקדו במנהיגים סיניים, מוסדות מחקר מדעי וגם באזרחים מן השורה. ארה"ב הואשמה גם בניטור תעבורת סלולר סינית ובריגול אחר חברות כחואווי וטנסנט. נקודה מעניינת בדו"ח היא התייחסות עורכיו למידע שהדליף אדוארד סנודן, איש ה-NSA לשעבר שחשף את היקף מבצעי הריגול של סוכנות המודיעין האמריקאית.
הבנקים בסין התבקשו להתרחק מ-IBM
ממשלת סין לא הסתפקה בהאשמות באוויר: לפי דיווח של סוכנות בלומברג, הרשויות הסיניות פנו לבנקים הגדולים במדינה בבקשה להחליף שרתים מתוצרת IBM שהם מפעילים. זאת, בשל חשש מכלי ריגול אמריקאיים שהוטמעו בהם. סין חושדת בחברות נוספות בשיתוף פעולה - ביודעין או אחרת - עם מנגננוני המודיעין של ארה"ב. IBM טרם הגיבה לדיווח.
לפני כשבוע האשים משרד המשפטים האמריקאי חמישה אזרחים סיניים בביצוע מבצעי פריצה מורכבים, אשר במסגרתם נגנב מידע רגיש משש חברות. ארה"ב לא הציגה ראיות לטענותיה. היתה זו הפעם הראשונה שגורם אמריקאי רשמי מאשים אישים הקשורים לממשלת סין בפשעי סייבר.
החברות שנפגעו פועלות בתחומי האנרגיה, התעשיות הכבדות, המתכות והטכנולוגיה הצבאית. הנפגעות הן אלקואה, אלגני טכנולוגיות, יונייטד סטייטס סטיל קורפוריישן, ווסטינגהאוס, סולארוורלד והתאחדות עובדי הפלדה האמריקאית. גם היקף הנזקים עדיין לא נחשף במלואו; לפי כתב האישום, אחד ההאקרים גנב פרטי תמחור וייצור של לוחות סולאריים מסולארוורלד ב-2012. מאז, הפסידה החברה חוזים גדולים למתחרים סיניים בשל סוגיות תמחור.