מייסד גט טקסי: הכנסותינו יגיעו לחצי מיליארד דולר בשנה הבאה
לדברי שחר וייסר, הכנסות החברה צמחו השנה ב-400% ועומדות על 100 מיליון דולר - ובהמשך השנה היא תגיע לרווחיות ואף תשקול הנפקה. זאת, לאור תוכניותיה של אובר, המתחרה האמריקאית, להתחיל לפעול בישראל
העימות הפומבי והמתוקשר בין שירותי ההסעות המקוונים גט טקסי הישראלית ואובר האמריקאית עולה מדרגה: שחר וייסר, מייסד גט טקסי חשף נתונים שלא הוצגו בעבר, לפיהם צפויה גט טקסי להציב תחרות קשה לענקית ההסעות.
וייסר כתב בדף הפייסבוק שלו: "גט טקסי היא השחקן השני בגודלו בתחום אפליקציות ההסעות אחרי אובר (Uber). לחברה 100 מיליון דולר הכנסות בשנה, עם קצב גידול שנתי של 400%, והשנה היא אף תהיה רווחית ותהפוך למועמדת להנפקה, בדומה לחברות בריאות אחרות שהגיעו לגודל הזה".
את הדברים כתב וייסר בעקבות הראיון שנתן מנכ"ל אובר לוול סטריט ג'ורנל, בו התפאר כי החברה מכפילה את הכנסותיה בכל שני רבעונים. למרות המאבק המר בין שתי החברות, שגם מספק להן לא מעט אירועי יחסי ציבור, הכריז וייסר כי הגיוס האחרון של אובר, שהעניק לה שווי של 18.4 מיליארד דולר, הוא חדשות טובות לתעשייה ובמקביל גם לגט טקסי.
"שוק אפליקציות ההסעות שני רק לשווקי הטלקום והמזון"
"זו הפעם הראשונה שהציבור מתחיל להבין עד כמה גדולים הם עסקי אפליקציות ההסעות. גט טקסי מגלגלת מאות מיליוני דולרים. אין שום תקדים בהיסטוריה לכך שחברה תפעולית עם יותר ממאה מיליון דולר במכירות גדלה בקצב שכזה. הן גט טקסי והן אובר עושות בדיוק את זה, וגט טקסי צפויה להגיע להכנסות של חצי מיליארד דולר בשנה הבאה".
"זוהי דוגמא לשוק ענק בגודל של עשרות מיליארדי דולרים, כאשר רק שווקי הטלקום והמזון נחשבים לגדולים יותר", כתב וייסר. "מספר המתחרים שהצליחו להתפשט בעולם, ושהצליחו לגייס הון משמעותי ולייצר הכנסות משמעותיות הוא מצומצם, וכולל את Uber, Yandex, GetTaxi, Lyft, Hailo ו-MyTaxi. כיום, הודות לשירות גט טקסי לעסקים, החברה היא השחקנית הבינלאומית הגדולה בתחום בהשוואה לכל שחקנית אחרת מלבד אובר, פי כמה וכמה. וגם בתחום הרווחיות, גט טקסי היא השחקנית הרווחית היחידה בתחום, עם 22 מתוך 24 ערים שהפעילות שלנו שם תהיה רווחית השנה. שימו לב שאף אחת מהמתחרות אינה צפויה להיות רווחית בקרוב".
הלוחמות בדרכים
העימות בין אובר לגט טקסי צבר תאוצה בחודשים האחרונים עם ההכרזה על כניסתה של אובר לישראל והקמת שירות אפליקציית הסעות בה. כיום פועלות בישראל לא רק גט טקסי אלא גם טקסי טו גו שנתמך בידי איגוד נהגי המוניות. ככל הידוע, אובר מינתה נציג בישראל. בימים אלה היא מתכננת באיזו מתכונת לפעול בארץ וכיצד לנהל את הקמפיין השיווקי שלה.
בסיבוב העימות הקודם בין שתי החברות, שנערך בינואר האחרון, טענה גט טקסי כי אובר ניסתה לגייס את נהגי המוניות שלה לשורותיה על ידי הזמנת נסיעות וביטולן, מעשה שאיפשר להם להחשף לפרטי הקשר של הנהגים. לטענת גט טקסי, היה באמצעות הזמנת המוניות וביטולן גם כדי להעמיס על שרתי החברה ולגרום למצג שווא כאילו אובר הוא שירות זמין יותר. העימות בין שתי החברות הוחרף באוגוסט 2013, אז השיקה גט טקסי את שירות המוניות שלה בניו יורק, G-Car, ששמו שונה לאחר מכן ל-Gett.