$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

רוצה דולר? התקן את התוכנה הזאת. וירוסים? מה פתאום

אחוז מטריד מהגולשים מוכן להתקין תוכנות על המחשב שלהם תמורת כמה גרושים - עובדה שגורמת להאקרים לקפוץ משמחה, מדוע לווייני גוגל לא יחברו את העולם השלישי לאינטרנט וסיפור מות האפליקציה שנלחמת באינפלציית הסלפי באינסטגרם

יוסי גורביץ 12:2516.06.14
עזוב את הבוטנט, קח כמה שנקלים

 

מה צריך האקר נטול מצפון כדי לחדור למחשב שלכם? הדמיון נודד מיד למחוזות הנוזקות המשוכללות, הבוטנטים ושאר המרעין בישין. בפועל, אומר מחקר חדש, כל מה שהוא צריך הוא ארנק מלא כסף קטן, או לפחות את המקבילה הווירטואלית שלו.

 

סקר שנערך לאחרונה מראה שבין 22% ל-43% מהנשאלים התגלו כמוכנים להתקין על המחשב או המכשיר שלהם תוכנה חשודה, אם בתמורה הם היו מקבלים קצת בוטנים - בין כמה סנטים לדולר. לאחר שהתקינו, התעלמו באדישות מהאזהרות של האנטי וירוס שלהם ומהאזהרה של מערכת ההפעלה שלהם.

 

קח כמה גרושים. בתמורה, ניקח את המחשב שלך קח כמה גרושים. בתמורה, ניקח את המחשב שלך צילום: גלעד קוולרציק

 

מבין 965 הנבדקים, רק 17 היו חשדניים מספיק כדי להפעיל מכונה וירטואלית שהריצה את התוכנה וזיהתה מראש את הסכנה. רק אדם אחד נכנס לסיפור כשהוא ערוך ומוכן לכל צרה שלא תבוא. המסקנה המתבקשת היא שאנשים אולי מדברים הרבה על הצורך שלהם באבטחה, אבל עושים מעט. בהחלט יתכן שמשתלם להאקרים לשלם לטמבלים כמה בוטנים כדי לקבל גישה קלה למחשב שלהם, מאשר להתחיל לנסות לפרוץ אליו.

 

מבחינתי, הרעיון שמישהו ישלם לי כדי להתקין תוכנה כבר גורם לשלל פעמוני אזהרה לצרוח כמו צופרים של צוללת במלחמת העולם השניה תחת הפצצה. אבל אני ישראלי, כך שחיישני הנוכלות שלי מחודדים מהממוצע בעולם.  

 

לוויינים לא יגאלו את העולם

 

גוגל הטביעה לאחרונה חצי מיליארד דולר ברכישתה של חברת לוויינים, כחלק מהתכנית השאפתנית שלה להביא פס רחב - ובמילים אחרות, פרסומות מפולחות שיכניסו לגוגל כסף - ל-3 מיליארד בני אדם ברחבי העולם שטרם מחוברים לאינטרנט.  

 

חיבור לרשת יכול לשפר משמעותית את איכות חייהם של אותם אנשים, פרסומות או לא. אבל כנראה שגוגל שכחה משהו מאוד בסיסי בכל הנוגע לחיבור אינטרנט. האנשים שאין להם פס רחב נחלקים לשלושה סוגים עיקריים: אלה שלא רוצים בו; אלה שלא יכולים לשלם עבורו; ואלה שהממשלה שלהם חושבת שזה רעיון ממש רע לתת לחברות אמריקאיות להתחיל להפיץ תעמולה אמריקאית שקופה לאוכלוסיה שלהן. במידה ניכרת של צדק, הדיקטטורות הללו רואות בגוגל, פייסבוק, טוויטר וכל השאר סוכנים של "כוח רך" אמריקאי, והן יודעות שאחרי הכוח הרך בהחלט יכול לבוא נבוט בדמות נושאת מטוסים.

 

לוויין תקשורת לוויין תקשורת צילום: NASA-GRC

 

אז זה נחמד שיהיה לגוגל לוויין מעל איזו מדינה אפריקאית, אבל בהנחה שהממשלה המקומית לא תיתן לגוגל גם לפתוח עסקים על הקרקע, כאלה שיוכלו לשווק את הפס הרחב הזה לאוכלוסיה, הלוויין לא יועיל יותר מדי. אפילו אם המשטר יחליט ששווה לקחת את הסיכון, סביר להניח שהוא יתקע את גוגל עם מחיר בשמיים, סליחה על הבדיחה הגרועה, ולו כדי לוודא שאם הוא כבר מכניס סוכן השפעה אמריקאי לארצו, רק החלקים של האוכלוסיה שנאמנים למשטר (אלה שהתעשרו ממנו) יקבלו גישה אליו.

 

שזה בהחלט יכול להוביל לגול עצמי פנומנלי, כי ההיסטוריה מוכיחה שזו בדיוק השכבה שהבנים הלא מרוצים שלה יובילו למהפכה, אבל עד שתבוא המהפכה, אם תבוא ואם תצליח, היכולת של גוגל להשפיע על רוב האוכלוסיה תהיה נמוכה עד אפסית. אבל היי, אם לארי וסרגיי רוצים לשפוך כסף על צעצועי חלל שלא מרגלים אחרי - אני לגמרי בעד.  

 

"אני מאוד בר מזל, והחיים לא הוגנים"

 

כך תמצת היטב החלאן אוואן שפיגל את חייו. הוא גם הסביר איך הוא בר מזל: "אני זכר, צעיר, לבן ומשכיל". על ה"זכר" כבר נכתב לא מעט - מדובר בסקסיסט גס וחסר גבולות - ועל ה"צעיר" וה"לבן" אין מדי מה להרחיב, אבל משכיל? כלבתא, במטותא. שפיגל לא סיים את התואר שלו, והעדיף להשקיע את המאמצים שלו בסנאפצ'ט, אפליקציית מסרוני הסקסטינג המצליחה ביותר כרגע.  

 

אוון שפיגל, מייסד סנאפצ'ט אוון שפיגל, מייסד סנאפצ'ט

 

ביזנס אינסיידר כתב פרופיל מתפעם על שפיגל, בסגנון "חיי העשירים והמצליחים", בלי להשקיע יותר מדי מחשבה בקשר בין עושר ראשוני והצלחה. שפיגל הוא בן למשפחה עשירה; כשהוא סיים את לימודי הנהיגה שלו, הוא קיבל קאדילק; אחרי שהוריו התגרשו, הוא שכנע את אמא שלו להעניק לו רכב נוסף, BMW; עם השלמת גיוס כספים של 50 מיליון דולר, שפיגל קנה לעצמו פרארי; ובאמצעות הקשרים של אביו, הוא הצליח להכנס לסטנפורד. שם הוא פגש את האיש שהגה את סנאפצ'ט, גנב ממנו את הרעיון, ומשם הדרך לעושר משלו ולתהילה - קצרת ימים, יש לקוות - היתה קצרה. 

 

"אני בר מזל והחיים לא הוגנים": זה צריך להיות המוטו האמיתי של עמק הסילי-קון. לפעם הבאה שמישהו ינסה לקשקש על מריטוקרטיה.

 

קצרצרים

 

1. מכירים את המצב שבו החברים שלכם מפציצים את אינסטגרם בתמונות של עצמם? אז היתה אפליקציה שטיפלה במצב הזה. Pic Nix אפשרה לך להודיע אנונימית לחברים שלך שהם מגזימים ושיעשו משהו עם החיים שלהם שהוא לא צילום סלפי. הדגש הוא על "היתה": באינסטגרם העתיקו מאפל והחליטו לחסל את האפליקציה החוקית לגמרי שהלעיגה את השירות שלהם.

 

אוי, תפסיקו כבר עם הסלפי הזה אוי, תפסיקו כבר עם הסלפי הזה צילום מסך: College Humor

 

2. יציר הביניים הקולוניאליסטי המוכר כעיראק (בטוויטר העיר מישהו שנון לאחרונה שככל הנראה, המקצוע הרצחני ביותר במאה ה-20 היה קרטוגרפיה, ציור מפות) ממשיך לקרוס. כחלק מהקריסה, מה שנשאר מהממשלה השיעית של המדינה הורה על סגירת שירותי המדיה החברתית, ביניהם פייסבוק וטוויטר. כמקובל, הצנזורים לא ממש מעודכנים והתוצאה היא הצפה של אפליקציית המסרים האנונימיים וויספר בסטטוסים מעיראק. חלקם קורעי לב: "להיות גיי ובודד בעיראק גורם לך להרגיש ריקני. אני צריך חבר להתחבק איתו לפני שאמות בהפצצה" או "מי אמר משהו על זה שמפחיד לחיות בעיראק? אנחנו היינו מוכנים מנטלית לחרא הזה מאז הילדות. תודה לג'ורג' בוש".   

 

3. בדיילי שואו העלו את משקפי גוגל גלאס על ראש שמחתם. הכתב ג'ייסון ג'ונס קרע לגזרים שורה של מעריצי גלאס, שהתפרסמו בגלל התנהגות שהובילה לכך שהם הותקפו. "אתה ברצינות קורא לעצמך חוקר (explorer)?" שאל ג'ונס את אחד מהם; את האחרים הוא שאל "האם אתה מקליט אותי כרגע?", או "מה כל כך לא נוח בשימוש בטלפון סלולרי"; וכשאחד המרואינים הגדיר את המכשיר כ"ממשק בין המשתמש ושאר העולם", ג'ונס לא יכל להתאפק וענה: "ממשק? קוראים לזה 'עיניים.'"

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x