Dune Medical חודרת לשוק האמריקאי - ומגייסת 21 מיליון דולר
החברה הישראלית פיתחה טכנולוגיה לניטור התפשטות סרטן השד, שמצמצמת את הסיכוי לחזרת הגידולים לאחר הסרתם בניתוח ב-56%. את סבב הגיוס הובילו הקרנות קנפה וקראפט קפיטל. עד כה, גייסה 71 מיליון דולר
- לא צריך אנג'לים: כך תגייסו הון ברשת מאנשים כמותכם
- Webydo גייסה 7 מיליון דולר בהובלת OurCrowd
- YO: גימיק מטופש או מהפכת הצ'ט הבאה?
דיון מדיקל מנסה למנוע את עוגמת הנפש והסכנה הבריאותית הכרוכה בניתוחים להסרת גידולי סרטן השד, שלעיתים קרובות אינם מסתיימים בהצלחה. לעתים, במהלך ניתוח של כריתה חלקית, שולי הגידול הסרטני לא הוצאו כהלכה וגם לאחר הניתוח הם נשארים בתוך הגוף, דבר שמצריך אבחון נוסף ולעתים אף ניתוח נוסף .דיון מדיקל פיתחה חיישן שלראשונה יכול לאבחן גבולות של גידולים סרטניים בתוך השד במהלך ניתוח הכריתה החלקית, על ידי שידור גלי רדיו (RF) וניתוח מורכב של ההחזר שלהם משולי הרקמה החיה.
הפיתוח כולל יחידת מחשוב ועיבוד שמחירה לבית החולים נמוך מ-100 אלף דולר. לצידה, פועלת זרוע אלקטרונית בעלת חיישן חד פעמי שמודד את שולי הכריתה ועלותו עד אלף דולר ליחידה. בישראל נמצאת המערכת של דיון בשימוש יומיומי בבתי החולים קפלן, אסותא תל אביב, ברזילי, אסף הרופא, שערי צדק, מאיר ורמב"ם, בכ-30 ניתוחים בממוצע בחודש. בניסויים הקליניים שערכה החברה ושבזכותם קיבלה את אישור ה- FDA, היא הוכיחה כי הצליחה להפחית בכ-56% את שיעור הניתוחים החוזרים.
שווי של מאות מיליוני דולרים
בינואר 2013 קיבלה דיון מדיקל את אישור ה-FDA לשיווק מערכת האבחון שלה בארה"ב, זאת לאחר שכבר החלה במכירות בישראל ובגרמניה, ומאז צומחת פעילותה של החברה שצברה בארה"ב לבדה אלף ניתוחים בתשלום מלא.
לפני כשנתיים, בחנה חברת סיסמקס היפנית את רכישת דיון מדיקל בכ-200 מיליון דולר, אולם הרכישה לא יצאה לפועל. כיום, בכל מקרה, שווה החברה ככל הנראה הרבה יותר מ-200 מיליון דולר, היות ומאז כבר הספיקה דיון לקבל את אישור ה FDA בארה"ב והחלה במכירות במדינה. מלבד המשקיעות החדשות בחברה, קראפט וקנפה, מושקעים בחברה גם אייפקס, מדיטק של מורי בלומנפלד, זאב מוזס ומשפחת רייך.