$
אפליקציות

נעים מאוד, אני סמיילי: Emojli - אפליקציית צ'ט מבוססת אמוטיקונים

YO לא לבד: חברה נוספת העלתה לרשת אפליקציה שמאפשרת לתקשר בצורה מינימליסטית במיוחד. הפעם, על בסיס אמוג'י, שפת האמוטיקונים היפנית. מה הסיכוי שלה להפוך להצלחה, בעולם בו לכל צ'ט אפשר להוסיף איורים וסמלים?

עומר כביר 11:5201.07.14
פחות מחצי שנה אחרי סגירת הסטארט-אפ הישראלי הכושל זלנגו (Zlango), מנסה חברה אחרת ליצור אפליקציית מסרים מידיים שמבוססת על האייקונים בלבד. “בלי מילים, בלי ספאם, רק אימוג'י", מבטיחה החברה, אימוג'לי (Emojli).

השבועות האחרונים, כך נראה, הם זמנם של אפליקציות המסרים המיידיים המטופשות. ראשית, היתה סלינגשוט של פייסבוק, שמעיקה על המשתמש בשיתוף תכנים הדדי. אחר כך הגיעה YO, שמאפשרת לשלוח רק YO ומסיבות לא ברורות גייסה מיליון דולר ממשקיעים.

 

בעקבותיה הגיעו אפליקציות הפרודיה המוצלחות בהרבה (האהובה על ערוץ טכנולוגי) YO Hodor, ששולחת רק את המילה Hodor, בהשראת הדמות היחידה ב"משחקי הכס" שלא מקללת. וכעת מנסה אימוג'לי לקחת את השיח במסרים המידיים צעד אחורה - באמצעות ביטול כל המילים והחלפתן באמוטיקונים צבעוניים.

 

 

הבסיס לאפליקציה היא שפת האמוטיקונים היפנית אימוג'י, שמכילה 722 אייקונים שונים. האפליקציה עוד לא הושקה, אך ניתן להירשם כבר עכשיו באתר החברה כדי לשמור את שם המשתמש המבוקש באימוג'י. לדברי החברה, יותר מ-10,000 איש כבר נרשמו כך שאם קיוותם לזכות בשם משתמש בעל אמוטיקון אחד כבר פספסתם את הרכבת, אך יש עדיין סיכוי לשם משתמש יוקרתי פחות של שני אמוטיקונים.

 

החזון שמאחורי האפליקציה לא ברור, גם לא למייסדים עצמם, טום סקוט ומאט גריי. “מאט ואני חשבנו על הרעיון והבנו שאם לא נבנה את זה מישהו אחר יבנה", כתב סקוט לאתר uvsth3m.com. “לא היינו סגורים עליו עד שחשבנו שגם שמות המשתמש צריכים להיות באימוג'י - ואז שנינו נקרענו מצחוק והחלטנו לבנות את זה".

 

אמוטיקונים לא יכולים להחליף שיחה

 

הקונספט של אימוג'לי מזכיר את זה שעמד ביסוד פעילותו של הסטארט-אפ הישראלי זלנגו. הסטארט-אפ, שהוקם ב-2004, פיתח אפליקציית מסרים מידיים שהתבססה על שפה פיקטוגרפית שפותחה על ידו. הפיתוח מעולם לא תפס מעבר לרמת הקוריוז ובפברואר האחרון סגרה החברה את שעריה ופיטרה את העובדים.

 

אמוטיקוני אמוג'י. לא די בהם כדי לתקשר בצורה ברורה אמוטיקוני אמוג'י. לא די בהם כדי לתקשר בצורה ברורה

 

אימוג'לי אמנם לא מנסה להמציא שפה חדשה, אלא מתבססת על שפת אמוטיקונים קיימת ומוכרת, אבל הקונספט שבלב פעילותה סובל מאותם קשיים שהובילו לכשלון זלנגו. משתמשים, לפחות עד עתה, רוצים לנהל שיחה זה עם זה. להחליף חוויות ותכנים, צחוקים ועדכונים. אמוטיקונים יכולים להוסיף לשיחה נופך שלא ניתן להביע במילים, אבל אינם מהווים חלופה לשיחה בשפה אמיתית.

 

יכול להיות שיהיה נחמד להחליף פרצופים מחייכים וכועסים או אמוטיקונים של כבשים וחזירים, אבל ספק אם יש בצורת תקשורת כזאת די על מנת להחזיק משתמשים מעבר לשלב הסקרנות וההתלהבות הראשוניים.

 

מה גם שמי שבאמת רוצה לדבר רק באמוטיקונים יכול לעשות זאת באמצעות אפלקציות מסרים מיידיות קיימות, שבמידה שאמוג'לי תתפוס תאוצה תמיד יוכלו להוסיף הגדרה שתאפשר לחסום טקסטים בשיחות מסוימות ולהעביר רק אימוג'י – וכך למשוך את השטיח מתחת לפעילותה של החברה. אמוג'לי, להערכתי, נועדה לאותו גורל עצוב של זלנגו: התלהבות ראשונית במקרה הטוב, שלאחריה דעיכה ושיכחה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x