יוזמה חדשה ממפה את מיקומי המקלטים בכל הארץ
עשרות עיריות ברחבי הארץ אינן מספקות מידע מסודר, או נגיש, על מיקומי המקלטים בשטחם. יוזמה חדשה של איש ההייטק מורד שטרן מעודדת את היצירה של מפת מקלטים כלל-ארצית על בסיס חוכמת ההמון
מה קורה כשהרשויות לא מתפקדות? יוזמות אזרחיות נאלצות לעשות עבורן את העבודה. הניווט למקלט העירוני הקרוב במקרה של אזעקה הוא משימה מורכבת בדרך כלל, השמורה בעיקר לוותיקי האזור או לאלה שמתגוררים ממש בסמוך למקלט. רשויות מקומיות רבות כלל אינן מפרסמות מידע ברשת על המקלטים הציבוריים הנמצאים בשטחיהן, ואלה שכן מפרסמות עושות זאת באמצעות מידע שאינו ניתן לשימוש באופן דיגיטלי.
- גורם ביטחוני בכיר: אין ספק שחמאס יירה לת"א; העירייה נערכת לפתיחת מקלטים
- אורי גלר העלים לי את המרחב המוגן
- "הצד השני כל הזמן בודק אותנו, אבל כיפת ברזל השתפרה מאוד"
יוזמה של איש ההייטק מורד שטרן למפות את מיקום המקלטים על גבי גוגל מפות וכקוד תוכנה לשימוש באפליקציות אחרות תופסת תאוצה ברשת, ומצרפת מתנדבים שמתרגמים בזמנם החופשי את המידע המפורסם באתרי הרשויות למידע שניתן לשימוש באפליקציות.
מטרת היוזמה היא להמיר את המידע החלקי שקיים ברשת בקבצים גרפיים או תמונות על גבי הרשת, ולמצות מהם מאגר של כתובות ואיכונים שאותו ניתן יהיה להזין לאפליקציות מפות כמו תוכנת המפות של גוגל. לטענת שטרן, עיריית תל אביב היא הרשות המקומית היחידה שמפיצה את נתוני מיקום המקלטים שלה בקובץ Excel מסודר שממנו ניתן לבנות פורמט דיגיטלי.
עם זאת רשויות מקומיות כמו רעננה, ראשון לציון, גבעתיים, קריית אונו וטבריה מציגות את הנתונים בדף רשת שאינו ניתן לשליפה. הוד השרון וגבעת שמואל מציגות נתונים אלה במסמך PDF שאינו ניתן להעתקה, ואילו רשויות מקומיות רבות אחרות כלל אינן מציינות את מיקום המקלטים באתרי האינטרנט שלהן.
אם כן האזרחים הם אלה שיצטרכו לתת את המענה במקום הרשויות המקומיות או אפילו פיקוד העורף. אתמול הזינו משתמשים פרטיים רבים את פרטי המקלטים של הערים חדרה, עפולה, ערד, חיפה, הרצליה, טבריה ורמת גן. הסטנדרטיזציה שיוזם שטרן מבקשת לקחת את אותם הנתונים — רחוב, עיר, מספר מקלט וסוג המקלט — ולהפוך אותם לשמישים לכל אפליקציה שתרצה לשלב נתונים אלה.