מלחמת הפטנטים: אפל וסמסונג חתמו על הפסקת אש
שתי החברות, שבזבזו סכומי עתק על משפטי פטנטים בשנים האחרונות, הסכימו שלא לתבוע זו את זו מחוץ לארצות הברית ולבטל תביעות קיימות. בארה"ב עצמה צפוי המאבק בין השתיים להימשך במלוא העוצמה
- מלחמת הפטנטים: אמבלייז הישראלית הפסידה לאפל
- מלחמת הפטנטים: סמסונג תשלם 120 מיליון דולר לאפל
- מלחמת הפטנטים: אפל נתבעת בגרמניה ב-1.57 מיליארד אירו
ברשימת המדינות בהן יפסיקו החברות להיאבק משפטית נכללות אוסטרליה, יפן, דרום קוריאה, גרמניה, הולנד, בריטניה, צרפת ואיטליה. הטענה העיקרית של אפל במרבית התביעה היתה כי סמסונג מעתיקה אלמנטים מעיצוב ותכנון מכשירי האייפון, כאשר סמסונג מצידה טענה כי אפל עושה שימוש לא מורשה בפיתוחים טכנולוגיים שלה הקשורים בתקשורת הנתונים הסלולרית.
להסכם הנוכחי הגיעו החברות בעקבות שורה של שיחות גישור בין מנכ"ל אפל טים קוק לבין ראש חטיבת המובייל בסמסונג, שין ג'ונג יון, שהחלו בפברואר האחרון. בנוסף להסכם הנוכחי, ביוני האחרון הסכימו החברות לבטל את אחת התביעות של אפל בארה"ב, שגררה הטלת צו מניעה של ה-FTC על ייבוא דגמים מסוימים וישנים יחסית של סמסונג לתחומי המדינה.
המלחמה תימשך בארצות הברית כסדרה
עם זאת, שאר משפטי הפטנטים בתחומי ארה"ב ימשיכו להתנהל כסדרם; החברות הודיעו כי ההסכם לא כולל שום סוג של רישוי פטנטים צולב. סעיף זה בהצהרה עשוי להגיד כי לא מדובר בפתרון ארוך טווח לסכסוך, אלא רק בהחלטה להשעות אותו לתקופה מסוימת לצורך התארגנות מחדש או צמצום הוצאות.
אפל אמנם ניצחה בשניים מהמשפטים שהתנהלו בקליפורניה, וזכתה בפיצוי של 930 מיליון דולר ב-2012 וב-120 מליון דולר בתביעה נפרדת שהסתיימה בתחילת השנה - אבל ניהול המשפטים עלה לשתי החברות בחשיפה ציבורית של מידע פנימי רב שהוצג כראיות בבית המשפט ובמאות מיליוני דולרים של הוצאות משפטיות.
שתי החברות נמצאות בתקופה האחרונה במצב עסקי לא מזהיר ובתחרות גוברת מצד יצרניות הסמארטפונים הסיניות. נתח השוק של סמסונג צנח ברבעון האחרון ב-7.4% לעומת הרבעון המקביל ב-2013, והחברה איבדה את הבכורה בשווקים חשובים כמו הודו וסין, בה איבדה החברה 15% מנתח השוק שלה ברבעון האחרון. אפל הצליחה להגדיל אמנם את מכירות מכשירי האייפון ב-13% ברבעון האחרון, אך עדיין סיימה אותו עם תוצאות נמוכות יותר מתחזיות האנליסטים.