מכירות מחשבי הכרומבוק של גוגל יזנקו השנה ב-79%
לפי תחזית של חברת גרטנר, שוק מחשבי מערכת ההפעלה כרום OS צפוי להתרחב בשנים הקרובות, לרווחתן של סמסונג ואייסר ששולטות בו. רוב רוכשי המחשבים הם מוסדות חינוך בארצות הברית
- גוגל תוקפת את מיקרוסופט אופיס 365 - משיקה את Drive for Work
- כרומבוק, הדור הבא: זמן סוללה משופר, ללא מתכות דמים
- גוגל: מחשבי כרומבוק נמכרים כמו לחמניות טריות, אבל ללא רווח
הסיבה לזינוק החד היא הדעיכה בשוק המחשבים האישיים - דעיכה שאומנם הואטה בשנה האחרונה, אבל עדיין קיימת. האנליסטית איזבל דורנד ציינה כי לכרום OS יש עוד שווקים רבים להתרחב אליהם: 85% מכל מחשבי הכרומבוק נמכרו לכיתות ואוניברסיטאות, ו-82% נמכרו בצפון אמריקה בלבד. דורנד מציינת כי כרומבוק יכולה להמשיך ולהתרחב בשווקים ארגוניים ופרטיים, אבל אמרה כי לטעמה יעברו עוד חמש שנים לפני שכרום OS תכנס למיינסטרים ותתאים לקהל הרחב.
גוגל התאמצה לקדם את כרומבוק כמתחרה ראויה לווינדוס בשנה האחרונה. החברה עודדה פיתוח ליין מחשבים בעלי זמני סוללה משופרים, הרחיבה את שיתוף הפעולה שלה עם אינטל, הוסיפה כלי וירטואליזציה שפותחו ביחד עם VMware ושדרגה את חבילת התוכנות המשרדיות ושירותי הענן שלה עם Drive for Work.
אינטל וגוגל צפויות להציג השנה יותר מ-20 דגמים של מחשבי כרומבוק, כולל טאבלטים ולפטופים היברדיים. הקטגוריה נשלטת בידי סמסונג ואייסר, שתי החברות שהוציאו את מחשבי הכרומבוק הראשונים ומחזיקות ב-86% מהשוק. סמסונג, בעלת 65% מהשוק, שולטת בצורה כמעט מונופוליסטית על שוק מחשבי הכרומבוק לסטודנטים.
מיקרוסופט מצידה מתכוונת גם היא לחדור בצורה משמעותית לקטגוריית המחשבים הניידים הזולים; אייסר, טושיבה ו-HP הציגו כולן מחשבים ניידים מבוססי ווינדוס שעולים בין 99 ל-249 דולר.