$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

Bosch במגעים לרכישת רד בנד ב־200 מיליון דולר

הקונצרן הגרמני צפוי לרכוש את החברה מהוד השרון שפיתחה מערכת לעדכון תוכנה מרחוק בסלולר, וזאת כדי לשלב אותה במערכות הבית החכם שלה

גולן חזני 07:1619.08.14

קונצרן בוש הגרמני (Bosch) מנהל מגעים לרכישת חברת ההייטק הישראלית רד בנד (Red Bend). ל"כלכליסט" נודע כי המו"מ מתנהל סביב שווי של 200 מיליון דולר לרד בנד וכי הוא נמצא בשלבים מתקדמים, כאשר העסקה טרם הגיעה לסגירה סופית.

 

המו"מ מתקיים שנתיים אחרי מגעים שקוימו בחברה למכירתה ליבמ. מגעים אלה לא הבשילו בסופו של דבר לכלל עסקה והתפוצצו ברגע האחרון.

 

ל"כלכליסט" נודע עוד כי החברה מגייסת בימים אלה 4 מיליון דולר מבעלי המניות הקיימים - הליך שחברות מסוימות נוקטות כדי שלא לקיים מו"מ בתנאי לחץ.

 

היקף העסקה המדויק תלוי ככל הנראה באבני דרך וביעדים שיוצבו לחברה, כאשר המשמעות היא שהעסקה תהיה בשלבים. ככל הנראה המרוויחים הגדולים מהעסקה יהיו המשקיעים שהצטרפו מאוחר יותר לחברה, כמו קרן קוראל וחברת התקשורת היפנית דוקומו.

 

חברה ותיקה שגייסה הון ממיטב המשקיעים

 

רד בנד הוקמה ב־1999 על ידי שרון פלג וגדי גונן, והחלה את דרכה בפיתוח יישומים לעדכון מרוחק של תוכנה על גבי מחשבים אישיים. הכניסה של עידן הפס הרחב גרמה לחברה לשנות פוקוס, והיא נעה לשוק חדש שבו יש מגבלות של תקשורת וזיכרון - השוק הסלולרי. את השינוי הוביל המנכ"ל שהתמנה ב־2001, יורם זלינגר. זלינגר, שהיה בעבר שחקן כדוריד מצטיין בהפועל רמת גן, משמש כמנכ"ל ונשיא החברה עד היום. את החברה הקים לאחר שפרש ממשחק פעיל.

 

חמי פרס. משקיע ברד בנד חמי פרס. משקיע ברד בנד צילום עמית שעל

 

החברה גייסה הון ממיטב המשקיעים של תחילת שנות האלפיים ונחשבת לאחת מחברות ההייטק הוותיקות בישראל. היא גייסה סכום של 35 מיליון דולר מאינפיניטי, קבוצת אי.די.בי, פיטנגו של חמי פרס ורמי קליש, כרמל של שלמה דוברת ואבי זאבי, פועלים ונצ'רס, קוראל וגריילוק.

 

נוסף על כך גייסה הלוואות בהיקפים דומים מהקרנות מוסטנג של יאיר סרוסי ופלנוס של קבוצת ויולה. פיטנגו וכרמל מחזיקות כ־20% מהחברה כל אחת.

 

רד בנד התפרסמה בזכות טכנולוגיה שפיתחה אשר מאפשרת לחברות הסלולר לעדכן מרחוק תוכנות וקושחות (תוכנה השולטת על רכיבים פיזיים בטלפון) על מכשירי סלולר. לא מדובר רק בעדכון אפליקציות, אלא בעיקר בעדכון של רכיבי תוכנה מרכזיים למערכת ההפעלה או לשליטה על רכיבי הטלפון, וזאת מבלי לאלץ את המשתמש לטרוח ולהפעיל בעצמו את עדכוני התוכנה החדשים. הטכנולוגיה של רד בנד סופקה עד כה למחשבים ולמכשירי סלולר מתקדמים.

 

לפי חברת המחקר Ovum, החברה הישראלית תופסת נתח שוק של 71% מכלל שוק ניהול התוכנה והעדכון מרחוק של טלפונים סלולריים בעולם, ולאחרונה אף התרחבה לשוק הטאבלטים. לפי Ovum, כיום אחראית רד בנד לעדכון מרחוק של תוכנות על גבי כ־1.75 מיליארד מכשירים ניידים.

 

ב־2010 נכנסה החברה לשוק הווירטואליזציה לטלפונים סלולריים על ידי רכישת Virtual Logix הצרפתית תמורת סכום לא ידוע.

 

העסקה עם החברה מצרפת הכניסה את רד בנד לתחום הווירטואליזציה, ואפשרה לה להריץ כמה מערכות הפעלה עם רמת עדיפות שונה ולעבוד במקביל על גבי אותו מכשיר נייד, תכונה הנדרשת על ידי מרבית הארגונים.

 

בוש תשלב את רד בנד במכשירים המופעלים מרחוק

 

בוש אינה שחקנית בתחום הסלולר. אז מה היא מחפשת ברד בנד? על פי הערכות, בוש כנראה מעוניינת לשלב את הטכנולוגיה של רד בנד במכשירי החשמל הביתיים שלה ובטכנולוגיית הבית החכם שאותה פיתחה.

 

בכל המקרים מדובר בניסיון של בוש לשלב טכנולוגיה חדשה של הפעלת מכשירים מרחוק.

 

אפשרות אחרת היא יכולת של המערכות של רד בנד לבצע הפרדה בין שני אזורי עבודה על גבי סמארטפון או טאבלט או כל מכשיר חשמלי אחר.

 

אם העסקה תצא לפועל תהיה זו הרכישה הראשונה של בוש בישראל.

 

המשקיעים המרכזיים של רד בנד

 

אינפיניטי מקבוצת כלל תעשיות הפועלת בעיקר בהשקעות בסין • פיטנגו המנוהלת על ידי חמי פרס ורמי קליש • כרמל המנוהלת על ידי שלמה דוברת, אבי זאבי והראל בית און • פועלים ונצ'רס קרן ההון סיכון של בנק הפועלים • קוראל המנוהלת על ידי יובל אלמוג • גריילוק שנוסדה ומנוהלת על ידי ארז עופר • דוקומו מפעילת הסלולר היפנית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x