$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

עשרות עובדים בסיסקו ו-10% מכוח האדם ברד בנד יפוטרו

סיסקו, שרכשה לפני כשנה וחצי את חברת NDS הישראלית, מתכננת להוציא לפועל תוכנית פיטורים כבר בימים הקרובים, בניגוד למסרים המרגיעים שקיבלו העובדים כשנחתמה עסקת הרכישה. רד בנד צפויה לפטר בשבועות הקרובים כ־25 עובדים

אסף גלעד ומאיר אורבך 06:5127.10.13

אחרי גילת, ECI ו־HP מגיע גל הפיטורים בחברות ההייטק הישראליות ל־NDS מירושלים, שבבעלות סיסקו, ולרד בנד מהוד השרון. שתי החברות צפויות להודיע על פיטוריהם של עשרות עובדים.

 

ל"כלכליסט" נודע שב־NDS המהלך צפוי בימים הקרובים, ועל פי הערכה, מרבית המפוטרים יהיו עובדי מינהלה ועובדים במשרות שיש בהן כפילות תפקידים ומעט עובדי פיתוח. תוכנית הפיטורים ברד בנד אמורה להתחיל בתוך כמה שבועות ולכלול כ־10% מתוך 250 העובדים בחברה.

 

שנה וחצי אחרי מכירת החברה התממשו החששות

 

במרץ 2012, כשסיסקו רכשה את NDS, שמתוך 2,000 עובדיה כ־1,200 מועסקים בישראל, סירבו בכירי NDS להבטיח שלא יהיו פיטורים בחברה. סמנכ"ל התפעול של NDS רפי קסטן אמר אז ל"כלכליסט" שבין הרוכשת סיסקו לנרכשת NDS כמעט אין חפיפה. בנוגע לחששות העובדים מפיטורים אמר אז: "גם אני וגם יספר אנדרסן, שאחראי לרכישה מטעם סיסקו, אמרנו שזו לא הכוונה. השלם כאן גדול מסך חלקיו. אני עצמי מחויב להישאר בחברה. NDS ישראל היא הגרעין של החברה העולמית, ו־1,200 העובדים שצמחו פה הם הבסיס ליותר מ־5,000 עובדים בכל העולם".

 

רפי קסטן, סמנכ"ל ב־NDS. טען לפני שנה שלא יהיו פיטורים רפי קסטן, סמנכ"ל ב־NDS. טען לפני שנה שלא יהיו פיטורים צילום: אוראל כהן

 

מה דעתך על מניית גילת:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

אנדרסן, סגן נשיא סיסקו וראש חטיבת הווידיאו שלה, אמר אז ל"כלכליסט": "סיסקו מחויבת לישראל ולאתר הפיתוח בירושלים. יש לנו היסטוריה של רכישות בישראל ואנחנו רואים את NDS כרכישה לא רק של מוצר, אלא גם של כישרון. אין לנו כרגע תוכניות בנוגע לעתיד מרכז הפיתוח, ויעברו 4-6 חודשים עד שנדע סופית".

 

כאמור, שנה וחצי לאחר מכן מגיעה בשורת הפיטורים. NDS מתמחה בטכנולוגיות אבטחה ושידור לטלוויזיה רב־ערוצית. החברה נרכשה בידי הענקית האמריקאית תמורת סכום עתק של 5 מיליארד דולר. עד היום זו נחשבת לרכישה הגדולה ביותר של חברה ישראלית מצד חברת טכנולוגיה אמריקאית, אם כי בעת הרכישה היו מרבית בעלי המניות של NDS זרים וכללו בעיקר את ניוזקורפ של רופרט מרדוק.

 

לפי הערכות, הפיטורים בישראל הם חלק ממהלך עולמי של פיטורים בסיסקו, אבל לא מן הנמנע שזה אינו הגל האחרון שסיסקו תבצע בשלוחותיה בישראל. בקיץ האחרון ביקר בישראל מנכ"ל סיסקו העולמית ג'ון צ'יימברס. הוא נאם בוועידת הנשיא והתחייב לגייס 100 עובדים לתחום הסייבר, מהלך שממשיך להתבצע, כפי שנודע ל"כלכליסט". בינואר האחרון סיסקו אף רכשה את אינטוסל הישראלית תמורת 475 מיליון דולר. מסיסקו לא נתקבלה תגובה על הדברים.

 

ברד בנד מפטרים למרות תחזיות הצמיחה

 

חברת התוכנה רד בנד צפויה לפטר בשבועות הקרובים כ־10% מכוח האדם שלה, הכולל כ־250 איש. החברה לא הגיבה לפניית "כלכליסט" בנושא. ההחלטה על מהלך של פיטורים ברד בנד מפתיעה משום שהחברה נמצאה בשנתיים האחרונות במומנטום מובהק של צמיחה כאחת הספקיות העיקריות של תוכנה לשדרוג תוכנות ואפליקציות סלולריות מרחוק, טכנולוגיה שהיא מספקת למפעילות סלולריות. רד בנד משרתת כיום יצרניות סלולר בינלאומיות כמו סמסונג ו־LG הקוריאניות, לנובו, חואוויי ו־ZTE הסיניות ואינטל וקוואלקום האמריקאיות. סמסונג, למשל, רכשה רישיון לטכנולוגיה המותקנת על גבי מכשירי הטלפון והטאבלט מסוג גלקסי. רד בנד ניהלה משא ומתן מתקדם לרכישתה בידי יבמ לפני כשנה, כפי שנחשף ב"כלכליסט", אלא שהמשא ומתן נכשל, ככל הנראה בעקבות חילוקי דעות על המחיר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x