אמזון קנתה את Twitch ב-970 מיליון דולר
שירות הסטרימינג מתמחה בגיימינג ומציג משחקי וידאו בזמן אמת ברחבי העולם. הרכישה היא הגדולה בתולדות אמזון ותאפשר לחברה להעמיק את נוכחותה בתחום הווידאו, להתחיל להציע לחברות מדיה שירותי סטרימינג חי ואף להיכנס לגיימינג
- גוגל, מאחוריך: אמזון תיכנס לשוק הפרסום המקוון
- השליחים הרובוטיים המעופפים של אמזון ייבחנו בהודו
- קורבן חדש במלחמת המחירים של אמזון: אולפני וולט דיסני
שתי החברות הכריזו על העסקה אמש. טוויץ' תמשיך לפעול כחטיבה עצמאית והעסקה צפויה לצאת לפועל לקראת סוף השנה.
טוויץ' הושקה ב-2011 כמיזם של שירות הסטרימינג Justin.tv, כאשר היחוד שלה הוא התמקדות בתעשיית המשחקים. אתר טוויץ' מספק בעיקר שידורים חיים של משחקי מחשב ותחרויות מסביב לעולם.
הפלטפורמה שלה מאפשרת לשחקנים לשדר את הנעשה על המסך שלהם לשחקנים אחרים בלחיצת כפתור וחברות משחקים רבות מחזיקות בערוץ טוויץ' משלהן. כיום יש לאתר 55 מיליון צופים מדי חודש, כאשר 7 מיליון מהם מבקרים באתר מדי יום למשך פרקי זמן ארוכים.
במאי האחרון דווח כי גוגל הביעה עניין ברכישת טוויץ' תמורת סכום גבוה משמעותית מהסכום שהחברה נרכשה לבסוף. עסקה זו נפלה לבסוף ברגעים האחרונים. לפי דיווחי פורבס, גוגל נסוגה מהעסקה בגלל שיקולי תחרותיות והגבלים עסקיים; יוטיוב נחשבת לפלטפורמה השניה בגודלה בשידורי משחקים חיים וגוגל נמצאת כעת תחת מספר חקירות על התנהלות מונופוליסטית באירופה. מקורות אחרים טענו כי טוויץ' היא זו שנסוגה מהעסקה, והעדיפה את ההצעה של אמזון שמאפשרת לה יותר תחומי אחריות וחופש פעולה.
למה אמזון צריכה את טוויץ'?
בעוד שבמבט ראשון לא ברור מדוע אמזון תרצה לרכוש שירות סטרימינג של משחקים, יש לא מעט ערך מוסף שטוויץ' יכולה לספק לקמעונאית המקוונת. תחילה, אמזון כבר מציעה סטרימינג של תוכן לפי דרישה, הוספה של כלי שידור חי לפלטפורמה שלה יכול להיות מועיל, כמו לאפשרות לחברות מדיה להציע שידורים חיים באיכות גבוהה של הופעות.
הדבר גם יכול לסייע לאמזון להדק את הנוכחות שלה בתחום המשחקים, ולקבל גישה לקהל הארדקור של גיימרים. אמזון פועלת לאחרונה להפוך את עצמה גם ליצרנית עצמאית של תוכן, בין השאר על ידי הקמת סטודיו קטן להפקת סרטים ותוכניות טלוויזיה. היא גם פיתחה מספר אפליקציות ואף משחקי מובייל פשוטים. ממיר הטלוויזיה שלה, Fire TV, מגיע עם בקר משחקים ומספר משחקים מותקנים מראש מבית אמזון.
בנוסף, מוקדם יותר השנה רכשה החברה את מפתחת המשחקים Double Helix, שפיתחה בין השאר כמה ממשחקי סדרת סיילנט היל. אמזון גם שכרה את קים סוויפט, המפתחת שמאחורי משחק המחשב המוערך פורטל. שיתוף פעולה בין שתי החברות יאפשר לאמזון להכנס לשוק ואולי אף לעשות את הצעדים הראשונים שיאפשרו לה לבסוף להתחרות בחברות כגון מיקרוסופט וסוני - אמזון כבר מציעה טאבלטים, טלפונים וממיר טלוויזיה שיכול לתפקד כקונסולה.