UberX בשורה צרכנית או בעיה בטיחותית
Uber רוצה להשיק בישראל שירות נסיעות עם נהגים מזדמנים, בנוסף לשירות המוניות שהחל לפעול אתמול. בחברה טוענים שמדובר במהפכה חברתית, בפועל לא ברור מי יפקח על הנהגים ועל השירות
כניסתה של אפליקציית אובר האמריקאית לישראל אתמול אמורה, לפחות לפי החברה שמאחוריה, להביא לארץ מהפכת מחירים בענף התחבורה הציבורית. החברה מציעה כרגע רק שירות מוניות דומה לזה של גט טקסי, שבמסגרתו המשתמש יכול להזמין מונית באמצעות אפליקציה סלולרית, אך בקרוב היא מתכוונת להשיק בארץ גם את UberX - שירות חברתי המאפשר לאנשים מהשורה להציע שירותי הסעות דרך האפליקציה גם מבלי להיות נהגי מוניות.
- גט טקסי סוגרת חשבון עם הנהגים שעברו לאובר
- אובר מתחילה לפעול בארץ, ושוק המוניות הוא רק ההתחלה
- רשמית: Uber פולשת למגרש הביתי של Get Taxi
לכאורה, כאמור, מדובר במהפכה צרכנית בעולם התחבורה הציבורית. מי שירצה להיות נהג תחת UberX יזכה לאפשרות להרוויח כסף בקלות, בעוד הנוסעים יוכלו ליסוע ממקום למקום במחירים נמוכים במיוחד בהשוואה לנסיעה במונית ובמהירות משמעותית בהשוואה לאוטובוסים. עם זאת, מעבר לקשיים החוקיים והרגולטוריים שהשירות הזה מעלה בישראל ושצריכים להיפתר לפני שהוא ייכנס לתוקף, ייתכן שבמציאות הבשורה עבור הציבור פחות אופטימית. לפחות במדינות אחרות בעולם שבהן השירות כבר קיים, המהפכה עדיין לא מומשה.
לא באמת בודקים מי נוהג
עבור המשתמש, השימוש בשירות UberX כמעט שקוף. לא צריך להוריד אפליקציה נפרדת והזמנת נסיעה מנהג פרטי זהה להזמנת נסיעה במונית. השקיפות וקלות השימוש יכולה ליצור רושם בקרב משתמשים שאין באמת הבדל בין UberX למוניות של אובר פרט למחיר. אבל ההבדל מאחורי הקלעים משמעותי.
תנאי הסף להרשמה כנהג בשירות UberX הם להיות מעל גיל 21, עם רישיון נהיגה בתוקף, מכונית בגודל בינוני ומעלה ב"מצב מעולה" וביטוח חובה בתוקף. בשלב ההרשמה, הנהגים הפוטנציאליים נדרשים להזין פרטים אישיים שונים שהחברה מעבירה לחברה חיצונית שתפקידה לעשות להם בדיקת רקע, כמו עבירות תנועה ועבירות פליליות. החברה בודקת גם את ההיסטוריה של הרכב שברשות הנהג, את ביטוח החובה ואת הרישיונות שברשותו. נהג שעובר את כל השלבים יכול להסיע אנשים שמזמינים שירות דרך UberX ולקבל על כך כסף.
לצורך השוואה, כדי להיות נהג מונית בישראל צריך לקבל רישיון הסעה של רכב ציבורי, לעבור קורס שמפוקח על ידי משרד התחבורה שכולל לא פחות מ־154 שעות לימוד, בדיקות ראייה, בדיקות בריאותיות והצהרה ממשטרת ישראל על היעדר עבר פלילי. מעבר לכך, המדינה מפקחת גם על הרכב המשמש כמונית והוא מחויב בבדיקת תקינות שנתית ובהחזקת ביטוח מתאים. נהגי המוניות כפופים למפקח על התעבורה במשרד התחבורה, וכל תלונה מטופלת משמעתית מולם. בשנים האחרונות החריף המשרד את הקנסות שלו בתחום זה, ונהגים שסילקו נוסע מהרכב או גידפו אותו נקנסו באלפי שקלים.
בהתאם לכך, אין זה מפתיע שבהיסטוריה של אובר דווח על לא מעט תקריות מצערות שנגרמו בגלל סינון לא קפדני דיו של נהגים. הידועה ביותר אירעה לפני כמה חודשים בלוס אנג'לס, ובמסגרתה נהג של UberX נעצר בחשד שחטף נוסעת בת 32 ולקח אותה לבית מלון כדי לתקוף אותה מינית. במקרה אחר, מנכ"ל של חברת סטארט־אפ ועמיתיו הפכו לשבויים במרדף מכוניות מהיר שבמסגרתו נהג אובר שעמו נסעו ניסה להימלט מפקח עירוני. לכך יש להוסיף לא מעט תאונות דרכים שבהן היו מעורבים נהגים של אובר, שבמרביתן אובר התכחשה לאחריותה.
לא קרב חדש עבור אובר
שאלה חשובה שמתעוררת מהכוונה להפעיל את שירות ההסעות המזדמן היא גם שאלת המיסוי. באובר הנהגים אינם נחשבים עובדים של החברה, ובישראל הם ככל הנראה יצטרכו להירשם כעצמאיים ולהגיש דיווחים למס הכנסה באופן אינדיבידואלי בדומה לנהג מונית.
נכון לעכשיו, באובר טרם פנו לרשות המסים בנושא, וזו טרם החליטה איזה מודל מיסוי יתאים לחברה. לפי הרשות, "החברה או מי מנציגיה טרם פנו לרשות המסים על מנת להסדיר את הנושא המיסויי. לאחר למידת המודל העסקי של החברה ייקבעו צורת ניהול הספרים, הגשת הדו"חות והחבות במס".
מעבר לכך, ישנה גם הבעיה החוקית שלפיה אובר למעשה מציעה לכל אחד להפוך לנהג מונית מבלי לעבור את שלבי הסינון היקרים והארוכים שהמדינה מחייבת - עובדה שכאמור עלולה לפגוע בנוסעים, אך גם פוגעת בעיקר בנהגי המוניות. מדובר בבעיות שאובר כבר מורגלת בהן במקומות אחרים בעולם, וברבים מהם הן טרם נפתרו.
ביוני שעבר יצאו עשרות אלפי נהגי מוניות לרחובות לונדון, מדריד, פריז, ברצלונה, ברלין וערים נוספות באירופה, חסמו רחובות והניפו שלטים בגנות אובר. בקליפורניה הוצא נגד החברה צו מניעה בסתיו 2012 שהוסר בספטמבר 2013 במסגרת פשרה לאחר פעילות לובינג מסיבית של החברה. ביוני שעבר נאסר השירות גם במדינת וירג'יניה, בעיר סיאטל הוא מושהה עד לקיום משאל ציבורי בנושא, וגם בחלק מהמדינות באוסטרליה ובעיר ברלין השימוש בשירות נאסר. בכל המקרים החברה עדיין פועלת לשינוי הגיזרה.
בינתיים בישראל, לטענת החברה היא הגישה בקשה לקיום פגישה עם שר התחבורה ישראל כץ כדי למצוא פתרונות שיאפשרו לה להפעיל את השירות בארץ. עם זאת, בלשכת משרד התחבורה טוענים שלא הגיעה אליהם בקשה כזו. מעבר לכך, כץ נתן הוראה רשמית לפקידי משרד התחבורה שלא לדבר עם לוביסטים אך מסר כי הוא אינו פוסל על הסף פגישה עם בעלי אובר בישראל.