אסף הראל גייס חצי מיליון דולר לאפליקציית וידאו
דב מורן והקרן של יואל חשין השקיעו באפליקציית Jovie של איש הטלוויזיה, המשלבת בין סרטונים תוצרת בית לקטעים מופקים מראש
אסף הראל כבר מכר חברת סטארט-אפ אחת במסגרת הסדרה הבדיונית "מסודרים" שצילם בשנת 2006 יחד עם ערן זרחוביץ', אסי כהן ומאור כהן. אז היתה זו ג'ימאלאיה, חברת משחקי ספורט שנמכרה תמורת 217 מיליון דולר והטיסה את ארבעת מייסדיה לחיים של תענוגות ומריבות בוילה עם בריכה.
- מהפכה בדעיכה: 65% מכם לא יורידו אף אפליקציה החודש
- HTC: האפליקציה שהופכת סטילס לווידאו תגיע לחנות גוגל
- האפליקציה שלא הכניסה אגורה אך שווה 10 מיליארד דולר
הראל עסק עד כה בעיקר בהנחיית תכניות אירוח, בכתיבה, בבימוי והפקה של סדרות כמו "הפרלמנט", אבל הפעם הוא מנסה את מזלו בעולם האמיתי של הסטארט-אפים עם אפליקצייה חדשה אותה הוא משיק בימים אלה, Jovie. היא מערבבת בין סרטונים אישיים נוסח Vine או Instagram Video לבין רצועות וידאו מוכנות מראש.
לצורך כך, הוא אפילו גייס חצי מיליון דולר ממשקיעים בולטים דוגמת דב מורן, מייסד מודו ואם-סיסטמס; רון צוקרמן, ממייסדי סאפיינס ו- שנמכרה ליאהו לאחרונה, ג'ואי לואו, איש העסקים היהודי אמריקאי שהיה שותף להפקת תכנית הריאליטי "השגריר"; ויעקב גורסד, יזם נדל"ן מצרפת. את ההשקעה הובילה קרן 2B Angles של יואל חשין ואהרל'ה כהן, המובילה סיבובי השקעה בחברות סיד. בדירקטוריון המייעץ לחברה יושבים גם גידי רף, יוצר הסדרות "חטופים" והגרסה האמריקאית שלה, Homeland וכן רן הרנבו, נשיא פעילות הוידאו של תאגיד האינטרנט AOL.
Jovie מכילה בנק של סצינות מוכנות מראש במגוון נושאים, כאשר כל אחת מהן מקוטעת לשני חלקים, התחלה וסוף. את החלק האמצעי משלים המשתמש עם סרטון מקורי משלו, כך שבצורה שכזו ניתן ליצור דיאלוג מלאכותי בין הידוענים המופיעים בחלקו הראשון והאחרון של הסרט לבין המשתמשים. הסרטונים המוכנים מראש, המכונים ג'וביז, מחולקים לפי מגוון נושאים כגון אקטואליה, תכניות טלוויזיה, סרטים, קטעי ספורט, קטעי וידאו ויראלים (מימים) וכן קטעים מיוחדים שצולמו עבור האפליקציה על ידי צוותו של הראל.
הראל מבקש לבדל בין Jovie לבין אפליקציות הוידיאו הקיימות כיום, שמספקות בעיקר פתרונות טכניים כמו עריכה אוטומטית ופילטרים. "בניגוד אליהן, ג׳ובי היא היחידה שעוזרת למשתמש עם התוכן". הוא אומר. ״גם הוידאו הכי קצר צריך סיפור. פאנץ׳. תוכן. אם ניקח סרטון משעמם ונשים עליו פילטר יפה - הוא לא יהפוך לסרטון טוב, אלא לסרטון משעמם עם פילטר יפה. לכן הקמנו מערכת המורכבת מתסריטאים, במאים ועורכים המייצרים מדי יום תבניות חדשות. הרי אם תבקש מבן אדם ממוצע לעשות סרטון מצחיק - זה ישתק אותו. הוא לא יידע מאיפה להתחיל. לעומת זאת, אם תבקש ממנו לעשות גירסה משלו להארלם שייק או לכתוב תרגום ל׳היטלר מחפש חניה׳, יהיה לו הרבה יותר קל, כי הוא מבין ׳מה מצחיק׳ ומה מצפים ממנו״. בסיכומו של דבר, הראל מעוניין שהסרטונים יהיו גם מקוריים, ובאמצעות אינטרקציה עם סרטונים קיימים, המשתמשים יוכלו להיות מצחיקים יותר.
הביצוע חלש, אך יש פוטנציאל
האם זה אכן המצב? מבדיקה שלנו עולה כי האפליקציה מכילה כעת מספר מוגבל סרטונים משעשעים, כמו למשל כזה של חיה ימית המתנגשת בזכוכית באקווריום, או של ילדים הצופים במסך מחשב ונבהלים מדבר מה. בסרטון זה, המשתמש צריך להשלים זאת עם סרטון משלו המפרש כביכול מהי הסיבה לבהלה. בניגוד לכוונות המוצהרות, מרבית הסרטונים עדיין משמימים, אך הפוטנציאל של האפליקציה להפוך לויראלי קיימת: הרצון להשוות בין כמה סרטונים במקביל ולחפש את המשעשע ביותר הוא בהחלט ממכר.
בנוסף, האפליקציה עדיין סובלת ממספר מחלות ילדות כמו סרטונים שלא מועלים לרשת, והקרנה איטית של קטעים. בשלב זה האפליקציה זמינה לאייפון בלבד, ובחברה מבטיחים להשיק גם אחת לאנדרואיד בזמן הקרוב.
החברה הממוקמת בתל אביב מעסיקה כיום 12 עובדים. את החברה הקים הראל יחד עם איל ליבנה, מומחה ממשק משתמש, שמכהן כסמנכ"ל המוצרים של החברה. בעברו, ניהל לבנה את צד העיצוב והממשק בחברת mySupermarket.