$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

מהפכה בדעיכה: 65% מכם לא יורידו אף אפליקציה החודש

מחקר חדש מראה עד כמה שוק אפליקציות המובייל הוא זהב של שוטים, סיקרט תמחק פוסטים שמשתמשים בשמות אמיתיים בברזיל, מדוע אתרי הסחר בסמים מועילים לציבור ולמשטרה כאחד ויורשיו של סנודן עוזרים למפעילי TOR

יוסי גורביץ 14:1124.08.14
מצאו לכם חלום אחר  

 

לקפיטליזם יש, בסופו של דבר, אגדה אחת מוצלחת: אגדת האיש המוכשר שאם רק יעבוד קשה, גם יצליח. "גם אתה יכול להיות מנהל המפעל", אמרה האגדה בסוף המאה ה-19. "את יכולה להצליח בהוליווד", היא לחשה באמצע המאה העשרים. "אתם יכולים להקים להקה ולהיות הביטלז הבאים", היא לוחשת מאז שנות השישים. אתם יכולים לכתוב אפליקציה במינימום מאמץ ולצאת ממעגל העבודה, היא לוחשת בחצי העשור האחרון.

 

כמובן שבאגדה זו אין שום מילה על סטטיסטיקה: רוב האנשים לא הופכים למנהלים אלא לעובדים מרירים, רוב השחקנית לעתיד נשארות "לעתיד", רוב הלהקות נכשלות וכן - רוב האפליקציות הופכות ל"עוד אחת לאוסף", עוד יישום שרק בודדים יורידו. אין סטטיסטיקות לגבי כל השאר, אך דווקא בתחום האפליקציות דווקא יש: מחקר שנערך לאחרונה בארה"ב מצא שהמשתמש הממוצע מוריד מדי חודש אפס אפליקציות.

 

יותר מדי אפליקציות, פחות מדי רווחים יותר מדי אפליקציות, פחות מדי רווחים צילום: shutterstock

 

זה נכון ל-65.5% מהמשתמשים. 8.4% מהמשתמשים מורידים אפליקציה אחת בחודש, 8.9% מורידים שתיים, 6.2% מורידים שלוש, ורק 2.4% מורידים שמונה. אנחנו כבר יודעים, מנתונים של שנים קודמות, שגם אם מישהו הוריד את האפליקציה שלך, הסיכוי שהוא ישתמש בה שוב במהלך שלושת החודשים שלאחר ההורדה הוא נמוך מאוד.

 

אלו האתגרים איתם צריך להתמודד כל מפתח יישומים: רוב המקומות היוקרתיים כבר נתפסו. לאנשים כבר יש אפליקציית מייל, יש להם אפליקציות מדיה חברתית, מפות, פנס, אפליקציית תחבורה ציבורית, לוח שנה ואפליקציית מטלות - וכמובן מצלמה. הם גם לא מסוגלים לחשוב על יותר מדי אפליקציות במקביל. השדה הזה חרוש, הגיע הזמן לעשות משהו עם עצמכם - ולהשתחרר מהאשליה שיש דרך מהירה שתוציא אתכם מהשכבה החברתית אליה נולדתם.

  

היו שלום ותודה על ההשמצות

 

כתבנו כאן לפני כמה ימים ששופט ברזילאי הורה לאפל ולגוגל להסיר את סיקרט מחנויות האפליקציות שלהן, בטענה שהאפליקציה מאפשרת הוצאת שם רע בקלות רבה מדי ומנוגדת לחוקת המדינה; זו, בו זמנית, מבטיחה את חופש הדיבור אבל אוסרת על אנונימיות. במדינות שמקור החוק שלהן הוא רומאי, יש לאיסור הזה היסטוריה ארוכה: החשש ממלשינים אנונימיים ומהנזק שהם מסוגלים לגרום מופיע בצווים קיסריים כבר במאה ה-2 לספירה. בית המשפט גם הורה על מחיקת האפליקציה מהמכשירים שהיא הותקנה עליהן, אבל עד כה זה לא קרה. 

 

אבל החלק הראשון כבר מתרחש. אפל הודיעה שהיא חוסמת בפני משתמשים ברזילאים את היכולת להוריד את סיקרט. החברה הודיעה שהיא מחויבת לציית לפסיקות בכל מקום שבו היא נמצאת. מטבע הדברים, אפל לא מתכוונת לנסות לשנות את חוקת ברזיל. 

 

אפליקציית סיקרט אפליקציית סיקרט

 

גוגל עוד לא ציינה מה ההחלטה שלה בנושא, אבל ההחלטה של אפל מעמידה אותה במצב לא נוח: סירוב לציית לפסיקה (בזמן שאפל ממהרת לציית לה) יקשה עליה להסביר את עמדתה. ולגמרי במקרה, סיקרט הודיעה על שינוי הנהלים שלה.

 

החברה קברה את השינוי היטב. היא פתחה את ההודעה הרשמית בהסבר ארוך על כך שמעתה, המשתמשים שלה יוכלו להשתמש בתמונות פליקר ולשאול את החברים שלהם שאלות - ורק אחר כך הודיעה על שני שינויים חשובים. את החשוב מביניהם, היא שמה במקום השני.

 

קודם כל, סיקרט הודיעה שהיא עוברת על כל סטטוס וסטטוס ובודקת האם הוא מפר את הכללים שלה. אם היא חושבת שהיתה הפרת כללים, אומרת החברה, היא מציעה למשתמש לשקול שוב את הסטטוס שלו - ואם הוא מסרב, היא מעבירה את הסטטוס לבדיקה. השינוי השני הוא הקריטי: מעתה, אוסרת סיקרט על שימוש בשמם האמיתי של אנשים אחרים באפליקציה.

 

לדברי החברה, השימוש בשם אמיתי של אחרים לא מועיל ובדרך כלל גם מזיק ועל כן היא מתכוונת למחוק כל פוסט כזה. אולי כך מתכוונים שם למנוע עוד פסיקות נוסח זו של ברזיל – אם כי, בהתחשב בחוקה הברזילאית, בכלל לא בטוח שזה יעזור. 

 

בהצלחה עם זה, אליוט נס

 

סילק רוד (Silk Road), אתר הסחר הבלתי חוקי למשעי בסמים, נסגר לאחר מעצר מפעילו, רוס אולבריכט. זמן קצר אחר כך עלה לאוויר סילק רוד 2, יורשו - שכיום משגשג. הסיבה לכך פשוטה: יש בו צורך. 

 

ב-1972, בוצע הסחר המקוון הראשון, באמצעות מה שכונה אז Arpanet: סטודנטים מסטנפורד סחרו במריחואנה עם סטודנטים מ-MIT. ממשלות העולם הכריזו על "מלחמה בסמים" ובכך הפכו חלק ניכר מהאוכלוסיה שלהן לפושעים. המלחמה בסמים הגיעה כמה עשרות שנים אחרי ההצלחה המסחררת של המלחמה באלכוהול, שהפכה את המושג "מאפיה" למוכר בכל בית בארצות הברית ומעבר לה - והפשע המאורגן הפך לחלק מהנוף האמריקאי.

 

תחליף למלחמה האלימה. אתר סילק רוד תחליף למלחמה האלימה. אתר סילק רוד

 

המלחמה בסמים כל כך מצליחה, ששטחים נרחבים של מקסיקו נשלטים בפועל על ידי קרטלי הסמים ועשרות אלפי מקסיקנים משלמים בחייהם על מלחמות הטריטוריה שלהם כמו גם על מלחמתם בממשלה. ובתוך כל זה, סילק רוד ויורשיה הציעו שיטה אחרת.

 

אנשים משלמים על סמים באמצעות מטבע וירטואלי תוך שימוש בתוכנת אנונימיזציה. זהות המוכר והקונה אינן ידועה, כך שאינם יכולים להסגיר אחד את השני. אם הספק מכר חומר פגום, יפרסם עליו הלקוח ביקורת קוטלת שתפגע ביכולתו למצוא לקוחות אחרים. אין לו מושג מי הוא, כך שאינו יכול לתפוס אותו באיזה גן ציבורי ולהרוג אותו. מה נעלם פה? המלחמה.

 

ספקי וצרכני הסמים לא מסתובבים בפינות רחוב ומסכנים את עצמם ואת הציבור, אין צורך במלחמת כנופיות על שליטה בשכונה או בעיר. סילק רוד פשוט הופך את הסחר בסמים לפעילות שאמנם נשארת בלתי חוקית - אך מצמצמת את הסיכון לציבור. מחיר הסמים עצמם גבוה יותר מאשר ברחוב, אבל צרכניו מעדיפים לשלם אותו כדי שלא לפגוש בטיפוסים מפוקפקים.    

 

פסססט, מצאנו אצלכם פרצה

 

שירות האנונימיזציה TOR, שמאפשר לדרך המשי ודומיהן לפעול, שנוא מאד על רשויות השו-שו, ומסמכי סנודן מעידים עד כמה מתעבת ה-NSA את הכלי הזה, שלא מאפשר לה לקרוא מה עובר בו. אנשי השו-שו מחפשים שוב ושוב פרצות ב-TOR, כדי לנצל אותן לחשיפת המשתמשים.

 

אבל מסתבר שיש בארגוני הביון לא מעט אנשים שלא אוהבים את ההתנהלות הזו; כך, על כל פנים, אומרים האנשים שמאחורי TOR. הם טוענים קיבלו התראות מאנשים שזיהו את עצמם כעובדי NSA או GCHQ, אשר הודיעו להם על פרצה מסוימת. המודיעים אף ציינו שהארגון שלהם עובד על ניצול שלה, כך שרצוי שהיא תיחסם בהקדם.

 

גם בתוך ה-NSA יש אנשים שמכבדים אנונימיות גם בתוך ה-NSA יש אנשים שמכבדים אנונימיות צילום: Shutterstock

 

כמובן, העובדה שמשתמש TOR עושה בו שימוש כדי להעביר מידע וטוען שהוא איש NSA לא אומרת שהוא אכן איש NSA; אבל בהחלט יתכן שזה המצב. אם כך, אפשר לומר משהו חיובי על ה-NSA: יש בו יותר מסנודן אחד.

 

איך כתב ברכט?

"גנרל, הטנק שלך הוא רכב חזק,

הוא רומס את היער, הוא מוחץ מאה אנשים.

אבל יש לו חסרון אחד:

הוא זקוק לנהג".

  

קצרצרים

 

1. שמעתי על מלחמה בפיראטיות, אבל זה קצת מוגזם: בית משפט בריטי זרק את הספר על פיליפ דנקס, תושב הממלכה המנוטרת בן 25 - ודן אותו לכמעט 3 שנות מאסר. דנקס, יש להודות, קצת ביקש את זה: הוא לא רק צילם את הסרט "מהיר ועצבני 6" בקולנוע, הוא גם העלה אותו לרשת ומכר את העותק שלו בדיסקים. סך הכל, הצליח דנקס (לדבריו, ויש לו אינטרס להמעיט בכך) להרוויח אלף ליש"ט מהתרגיל. הוא עשה אותו, הסכימו התביעה וההגנה, כדי לרכוש לעצמו street cred, קרי מעמד של פושע צעצוע. חברת הסרטים עלתה על דנקס משום שהוא השתמש באותו שם משתמש כדי להעלות את הסרט לאתרי פיראטיות - ובאתר הדייטים Plenty of Fish.

 

נשלח לכלא במהירות, ע"י שופט עצבני נשלח לכלא במהירות, ע"י שופט עצבני

 

2. הבית הלבן מינה לאחרונה צאר אבטחת מידע. בממשל האמריקאי אוהבים, משום מה, את התואר "צאר" שאמור לסמל שליט מוחלט והוא אמור להיות המרכז של הממשל בתחום מסוים. הצאר החדש לענייני סייבר, מייקל דניאל, פתח את כהונתו ברגל שמאל. לא, הוא לא ערף כמה איכרים חסרי מזל, אבל הוא הצהיר על כך שהוא א. טכנוציל, קרי אימבציל בתחום הטכנולוגיה וב. התעקש שחוסר ההבנה שלו בתחום הוא דווקא יתרון. המילים האלה, מותר לנחש, יחזרו אליו אחרי התקפת הסייבר הגדולה הראשונה.  

 

3. כורה בור, בו יפול: הצנזורה הסינית, חומת האש הגדולה, כה להוטה לצנזר כל דיבור פוליטי, שהיא מצנזרת גם הבעות תמיכה במשטר הגולגלות מבייג'ינג. חוקרים השקיעו זמן ומאמץ בבדיקת הנושא, על ידי העלאה לרשת הסינית של אלפי פוסטים שמביעים עמדות פוליטיות, הן עמדות שמתנגדות לממשלה הרצחנית הן כאלה שתומכות בה. הם גילו שהצנזורים דורשים מחיקה או עיכוב לצרכי בדיקה של כמעט כל פוסט פוליטי, כך שבפועל הם סותמים את הפה גם לשטופי המוח שתומכים בהתלהבות באנשים שמתקיימים על עמלם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x