סמארט-חו"ל: האפליקציות שיסדרו לכם חופשה בחגים
אם אין לכם כוונה להישאר בארץ לארוחות החג, זה הזמן לשלוף את הסמארטפון. האפליקציות הבאות ידאגו שתטוסו בזול, תבלו הרבה, תאכלו מצוין ולא תשכחו כלום
1. לטוס ברגע האחרון
אם עדיין לא קבעתם טיסה לראש השנה, אף פעם לא מאוחר מדי. חוליו, אפליקציה ישראלית שכבר זכתה למעמד חצי מיתולוגי, מתמחה במציאת דילים זולים במיוחד של טיסות ברגע האחרון, ולאחרונה החלה גם להציע טיסות מסורתיות יותר ומלונות. במקביל כדאי להעיף מבט ב-Skyscanner המצוינת, שבודקת מתי יוצאות הטיסות הכי זולות למגוון יעדים מנתב"ג ובחזרה.
יש לא מעט אפליקציות שמאפשרות להזמין טיסה, מלון או רכב, אבל Kayak היא המוצלחת והמשתלמת מביניהן. הממשק נוח, ההזמנה מהירה, ובמהלך הטיול תקבלו מידע על זמני המראות ונחיתות, והאפליקציה תציג את כל ההזמנות שביצעתם.
3. לישון בזול בדירה
לא רוצים לשלם ביוקר על מלון ומוכנים לוותר על ארוחת בוקר קונטיננטלית? הצטרפו למיליונים ברחבי העולם שמשתמשים ב-Airbnb, השירות לשכירת בתים פרטיים פנויים או חדר פנוי בבית. מערכת הביקורות והאימות המתקדמת של החברה מצמצמת למינימום את הסיכונים שבשכירת חדר מאדם פרטי. מחירים מצוינים במיקומים מרכזיים, ולרוב פוגשים מארחים ידידותיים שפשוט כיף להכיר.
4. לעשות סידורי טיסה בקלות
בנסיעה לחו"ל יש הרבה דברים לזכור: טיסה, מלון, הזמנות למסעדות, כרטיסים למופעים ועוד. השירות והאפליקציה של Tripit יהפכו את הסידור של כל האירועים הללו למשימה נטולת מאמץ. אחרי הרשמה לשירות, פשוט מעבירים לכתובת מייל מיוחדת את כל אישורי ההזמנות שהתקבלו מהשירותים השונים, והוא יסדר אותם אוטומטית באפליקציה, בתוספת פרטים חשובים כמו הוראות הגעה. עם מינוי לשירות הפרו תזכו גם ליכולות חשובות כמו עדכונים בזמן אמת על הטיסות הצפויות.
5. לארוז כל מה שצריך
אין דבר יותר מבאס מלנחות בחו"ל, להגיע למלון ולגלות שהמעיל החם או נעלי הערב נשכחו בבית. בחנויות האפליקציות יש לא מעט יישומים המציעים רשימות אריזה. ניתן להתאים אותן אישית, למלא אותן בזמן שאורזים, ולקבל תזכורות אם שכחתם משהו. רבות מהאפליקציות בתשלום, אבל אנחנו ממליצים להתנסות קודם בחינמיות מביניהן, שיענו על הצרכים של מרבית המשתמשים: TripList פונה למשתמשי אייפון ואייפד ו-Packing List מיועדת לאנדרואיד.
6. לדעת אם יירד גשם
מזג האוויר יכול לשדרג או להרוס טיול, ורצוי להיות ערוכים בהתאם. מבין שלל אפליקציות החיזוי, המומלצת ביותר היא זו של יאהו. Yahoo Weather כוללת תחזית לכל שעה ביממה הקרובה, תשקיף לעשרת הימים הבאים, הצגת הסיכוי לגשם, מכ"ם עננים, מהירות רוח ואפילו שעות שקיעה וזריחה.
7. למצוא אוכל טעים
מדריך המסעדות הוותיק Zagat פועל זה עשרות שנים, ומדרג מסעדות על סמך סקרים נרחבים. אפליקציית yelp, מצדה, מציגה מסעדות ובתי עסק על סמך ביקורות גולשים. שתי האפליקציות לא כל כך מוכרות בישראל מכיוון שאינן פועלות כאן, אבל ניתן להיעזר בהן כמעט בכל עיר בארה"ב ובאירופה. לפעמים יש נפילות, אבל מניסיון אישי — אם הקולינריה חשובה לכם, הן משדרגות משמעותית כל טיול.
8. להזמין מקום במסעדות
אם אתם אוהבים לאכול טוב, אל תחכו לרגע האחרון כדי להזמין מקום במסעדות הפופולריות ביותר, שיכולות לפעמים להתמלא שבועות מראש. לפני הטיסה, או אחרי שכבר נחתתם, מומלץ לבדוק את האפליקציה של OpenTable, הכוללת מאגר של עשרות אלפי מסעדות. היא תסייע לכם לגלות את המסעדות הטובות ביותר בכל עיר, ותבטיח שלא תחכו עד שיתפנה מקום.
9. לתכנן טיול יומי
איזה מוזיאון הכי שווה, ומה אפשר לעשות עם הילדים? Tripadvisor ו-Triposo מרכזות מגוון אתרי בילוי ואטרקציות. תמצאו שם שעות פתיחה, כתובות, הוראות הגעה בתחבורה ציבורית, והכי חשוב - דירוגים והמלצות גולשים. הן יכולות להציע לוחות זמנים יומיים או סיורים רגליים בעיר, ושומרות את כל המידע על המכשיר כך שלא צריך חיבור לרשת כדי להשתמש בהן. מה שכן, ביקורות המסעדות באפליקציות האלה מתגלות פעמים רבות כלא אמינות.
10. לסמוך על המומחים
Sutro Media היא פלטפורמה טכנולוגית המשמשת עשרות אפליקציות. התוכן בכל אחת מהן נכתב בידי מקומי שמכיר מקרוב את העיר שעליה הוא כותב, ומתמחה באחד מסוגי האטרקציות שהיא מציעה. אם אתם מחפשים מסעדות ברומא, מועדונים בברלין או בילויים אלטרנטיביים בסיאטל, הורידו את האפליקציה הרלוונטית בלינק זה. היישומים זמינים רק למכשירי אפל.