$
הייטק והון סיכון

סייבר-ארק הישראלית החלה להיסחר היום בוול סטריט - וזינקה ב-60%

הדבר משקף לחברה שווי שוק של 750 מיליון דולר. לחברה, שנבחרה לאחת מחמשת הסטארט-אפים המבטיחים ביותר ב-2014 על פי "כלכליסט", יש למעלה מ-1,500 לקוחות מוסדיים וארגוני ענק ברחבי העולם

הראל עילם 21:0424.09.14
חברת אבטחת המידע של אראל מרגלית, סייבר-ארק, זינקה ביום המסחר הראשון שלה בבורסת הנאסד"ק. המניה, תחת הטיקר CYBR, זינקה ב-60% מיעד התמחור שלה שעמד על 16 דולר למניה, לקרוב ל-26 דולר למניה. הדבר משקף לחברה שווי שוק של 750 מיליון דולר.

  

לחברה, שנבחרה לאחת מחמשת הסטארט-אפים המבטיחים ביותר ב-2014 על פי "כלכליסט", יש למעלה מ-1,500 לקוחות מוסדיים וארגוני ענק ברחבי העולם. סייבר-ארק מספקת פלטפורמה המאפשרת מעקב אחרי פעולות לא מורשות ברשת המחשבים הארגונית.

  

העניין בחברה התעצם בצורה משמעותית בשנה האחרונה בעקבות פרשת הדלפות המצגות של אדוארד סנודן, עובד הקבלן לשעבר ב-NSA. הטכנולוגיה של החברה, בניגוד לרוב חברות האבטחה בשוק, ממוקדת בעיקר בעצירת איומים פנימיים מאשר חדירות חיצוניות.

 

זוהי אחת מההנפקות הבודדות בתחום אבטחת המידע מאז הנפקת RSA ב-1994. לחברה יש כ-400 עובדים, מחצית מהם במרכז הפיתוח בפתח תקווה ומחצית במטה החברה באזור בוסטון בארצות הברית.

  

עובדי סייבר-ארק עובדי סייבר-ארק צילום: עמית שעל

 

סייבר־ארק נוסדה בשנת 1999 בידי אלון כהן ואודי מוקדי, המשמש כיום כמנכ"לה. בשנה האחרונה היא רשמה גידול משמעותי גם בגיוס העובדים, וכיום היא מעסיקה 350 איש (לעומת 300 אשתקד), כשני שלישים מהם בישראל (לעומת 160) והשאר במרכז הפיתוח במסצ'וסטס.

  

החברה הגיעה לנקודת מפנה חשובה ב־2011, כשקנתה את חלקם של משקיעים ותיקים שביקשו לממש את אחזקותיהם במהירות האפשרית. לצורך כך היא גייסה 40 מיליון דולר מהמשקיעה הבולטת בה, קרן הון הסיכון הירושלמית JVP, ומבנק ההשקעות גולדמן זאקס. ההשקעה הזאת היוותה גב חזק עבור סייבר־ארק ואפשרה לה לפעול ביתר גמישות, בלי לחץ למהר למכירה או להנפקה. כיום JVP מחזיקה ב־46% מהחברה וגולדמן זאקס ב־22%, ולצדם קבוצת משקיעים פרטיים וקרן הון הסיכון הישראלית ורטקס, שבידיהן אחוזים קטנים יותר.

 

לצד ההנפקה עומדת סייבר־ארק בסימן השנה בסימן המעבר לענן ולתשתיות: היא תספק שירות מקוון ולא רק מערכת מוטמעת. בזכות מודל זה תוכל החברה הן להרחיב משמעותית את מספר לקוחותיה והן ליצור לעצמה תזרים הכנסות קבוע, משום שהחברות יעבירו לה תשלום חודשי קבוע על שירותי אבטחת המידע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x