היום נדע: מי יהיה הסטארט–אפ המבטיח של כנס Mobile 2015?
פייסבוק ואפל הוכיחו בשנת 2014 שהפלטפורמה הניידת חשובה מאי פעם. עשרה פיתוחים ישראליים, שיתחרו בגמר תחרות הסטארט־אפים המבטיחים של כלכליסט, רוצים לקחת אותה עוד צעד קדימה. רשת למכירת זיכויים מחנויות, מפת זיהום אוויר או סירי בעברית? היום ייבחר הזוכה
בשנה האחרונה נשמעו לא מעט הערכות שלפיהן העיסוק במובייל כבר לא רלבנטי. לפי התיאוריה הזאת, מה שחשוב הוא התוכן והשירות שאליו ניתן לגשת מכל מקום: המחשב האישי, הסמארטפון או הטאבלט. ואולם פייסבוק הוכיחה אחרת.
הרשת החברתית הגדולה בעולם הראתה שהתמקדות בעולם הנייד יכולה להפוך את החברה שאתה מנהל למנוע מזומנים משומן ששווה 200 מיליארד דולר. ב־2012, כשהיא החלה למכור מודעות במובייל, איש מהמומחים לא ציפה שהוא יתרום בצורה כזאת לצמיחה האדירה בהכנסותיה. ברבעון שהסתיים ביוני 2014 היא דיווחה על הכנסות של 1.66 מיליארד דולר מפרסום, מיליארד דולר יותר מאשר בתקופה המקבילה אשתקד. 62% מההכנסות האלה הגיעו מפרסום במובייל, השיעור הגבוה בתעשייה.
לצפייה ב-25 הסטארט-אפים שעלו לחצי הגמר ולגמר תחרות הסטארט-אפ המבטיח ל-2015 - לחצו כאן
2014 היא שנת המובייל לא רק בתחום הפרסום. בחודש שעבר אפל החזירה לחיים את רעיון הארנק הסלולרי עם השקת פלטפורמת התשלומים. בגזרת אפליקציות הצ'אט נרכשה וואטסאפ ב־19 מיליארד דולר, שוב בידי פייסבוק, ואילו וייבר נמכרה ב־900 מיליון דולר. המגמה הזאת לא פסחה על ההייטק הישראלי: Check, אפליקציה פיננסית שפופולרית בארה"ב, נמכרה ב־360 מיליון דולר לתאגיד האמריקאי אינטואיט.
"כלכליסט" לא איבד לרגע אמון בחשיבות המובייל, וכמדי שנה מקיים את תחרות הסטארט־אפים המבטיחים בתחום. בחודשים האחרונים בחרנו 25 חברות לשלב חצי הגמר בתחרות מתוך עשרות רבות שהגישו מועמדות. חבר שופטים מיוחד סינן מתוכן עשר חברות שעלו לשלב הגמר ויככבו בוועידת המובייל 2015 שנערכת היום במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. אז יוכרע מי מביניהן תזכה בתואר הסטארט־אפ המבטיח הבא.