"אנחנו לומדים מטדי שגיא איך להתנהל אחרת בעסקים"
גלעד הלרמן, מנהל חטיבת המובייל של קרוסריידר: "שגיא לא מכתיב לנו לקיים סינרגיה עם חברות נוספות שבבעלותו". אורן קניאל, מנכ״ל AppsFiyer: "מי שיש לו מכשיר חדש מבזבז יותר"
זוהר לבקוביץ, מייסד אמובי, סבור כי "לעולם נמאס מפרסום במובייל". לדבריו, הפרסום במובייל בפני עצמו, פחות מעניין את התעשייה אלא הפרסום בפלטפורמות גדולות ומרובות משתמשים כמו פייסבוק, עליבאבא ואמזון. יחד עם זאת, השקת האייפון 6 ו-6+, לפני כשבועיים הובילה לעלייה בעניין בפרסום במובייל. לבקוביץ דיבר בפאנל "חדשונות בעולם השיווק במובייל" בוועידת מובייל 2015 של "כלכליסט".
גלעד הלרמן מנהל חטיבת המובייל קרוסריידר, תיאר ״לעבוד אצל טדי שגיא זה סבבה. אנחנו לומדים מטדי איך להתנהל אחרת בעסקים. מצד אחד באגרסיביות ומצד שני מאפשר לנו כיזמים קרקע פוריה לעבוד בה ולהתפתח לכיוונים חדשים״, כך תיאר גלעד הלרמן מנהל חטיבת המובייל קרוסריידר
גלעד הלרמן מנהל חטיבת המובייל קרוסריידר, תיאר את העבודה תחת טדי שגיא שרכש לפני שנה וחצי את החברה תמורת 37 מיליון דולר והנפיק אותה אתמול (ג) בבורסת aim בלונדון לפי שווי של 250 מיליון דולר. "לעבוד אצל טדי שגיא זה סבבה. אנחנו לומדים מטדי איך להתנהל אחרת בעסקים. מצד אחד באגרסיביות ומצד שני מאפשר לנו כיזמים קרקע פוריה לעבוד בה ולהתפתח לכיוונים חדשים", אמר הלרמן.
הלרמן הוסיף כי שגיא לא מכתיב לקרוסריידר לקיים סינרגיה עם חברות נוספות שבבעלותו כמו חברות גיימינג ומסחר במט״ח: ״הסינרגיה היא כמו שאנחנו רוצים שתהיה. לא נכפית עלינו סינרגיה, אבל זה פותח לנו אםשרויות למקרה שנמצא לנכון לייצר סינרגיה״.
הלרמן ציין עוד כי בפני החברה היו מספר אפשרויות לגייס כסף "יש הרבה צורות לגייס כספים, אך מהבחינה האישית שלנו ובמקום שהחברה נמצאת, התאים מאד ללכת לבורסה כמו aim ולגייס הכסף שיאפשר לקחת את החברה לדרך שבה היא צריכה לצעוד״.
לשאלה האם קרוסריידר רוצה להתחרות במנועי פרסום סלולריים גדולים אחרים כמו אפנקסוס, השיב הלרמן: ״אנחנו לא רוצים להיות אפנקסוס, אלא לעשות הרבה יותר טוב. ההתמקדות שלנו היא במובייל וחברות שיצטרפו אלינו חיות את עולם המובייל ויביאו טכנולוגיות שמשלימות את השימוש שנעשה בדאטה של קרוסריידר. אנחנו יכולים להטמיע בקלות יחסית טכנולוגיות חדשות, ללא מהפכה בארגון כי אנחנו חברה צעירה. נקלוט חברות שיוכלו לנו על המשתמשים ומה מעניין אותם״.
עומר קפלן, משנה למנכ"ל איילון סורס, שגייסה בחודש שעבר 85 מיליון דולר מקרן דיסרפטיב של טל בר נוח, לאומי טק ומשקיעים סינים ואמריקאים נוספים, הצהיר כי בכוונתו להקדיש חלק ניכר מהסכום לטובת רכישות. ״היו לגיוס 3 מטרות עיקריות: נוסף לכסף עצמו, הכנסנו משקיעים אסטרטגיים, כלומר ״כסף חכם״. נמשיך באמצעות הכסף את ההתפתחות שלנו מחוץ לישראל ונבצע רכישות של חברות רלוונטיות בתחום המובייל, אותו אנחנו מבקשים לפתח״.
קפלן הוסיף כי פעילות המובייל של איירון סורס גדלה פי 20 בשנה האחרונה ובכוונתה להמשיך לצמוח באמצעות רכישת חברות שיש להן טכנולוגיה בעולם ההפצה בתחום המובייל ויש להן נתח שוק גדול. "אנחנו מסתכלים על זה כקונספט שלם שמאפשר להגיע לצרכן. אנחנו רוצים שתהיה לנו פלטפורמה שמאפשרת למפתחים להגיע למשתמשים", אמר קפלן.
לדברי אורן קניאל, מנכ״ל AppsFiyer ״ראינו שבאייפון 6 ו- 6+, שיעור ההמרה טוב יותר ב- 30%-50%. מי שיש לו מכשיר חדש מבזבז יותר. הסתכלנו גם על מכשירי אנדרואיד חדשים וראינו שאנשים מתעסקים יותר במובייל ובודאי כשיש מסך גדול״. קניאל הוסיף עוד כי פייסבוק העלתה את ההכנסה שלה מפרסום במובייל פי 5 כי הם הכניסו מודעות לתנועה בפרסום״.
לדברי לילך בר דוד, סמנכ"לית ומנהלת אגף פיתוח עסקי ואסטרטגיה בלאומי קארד, המפעילה תוכנית הטבות ללקוחותיה, עשרות אלפי ישראלים משתמשים ומורידים הטבות בכל חודש על בסיס מיקום והתאמה לצרכים אישיים. ״ניתן יהיה לשפר ולהרחיב את הפעילות ברגע שהתשלום בסלולר יקיף את כל העסקים, כי היום חלקם מקבלים תשלום סלולרי וחלקם לא". בר דוד הוסיפה כי כשצרכנים מקבלים הצעה אטרקטיבית, הם מממשים אותה: "צרכנים היום לא רוצים לשלם יותר ואם יש להם דרך לקבל הצעה אמיתית הם לוקחים אותה". בר דוד צפויה להשיק בתקופה הקרובה מערך הענקת הטבות ללקוחות דרך אפליקציית הווטסאפ.
מייסד אמובי, זוהר לבקוביץ, דיבר על תחום הפרסום הסלולרי שהיה מחלוציו במסגרת החברה, שנמכרה לימים לסינגטל תמורת יותר מ- 300 מיליון דולר: "הפרסום במובייל עובד וזה ברור, אבל אני אישית לא בתחום הזה ועברתי לעולם הסייבר, ובאמת לעולם קצת נמאס מפרסום במובייל.
"אמנם אמובי מאוד הצליחה והפכה לחברה החמישית בגודלה בישראל במושגים של מכירות, ועוד היו לי שני אקזיטים בתחום, אבל לעולם די נמאס מהתחום. עוד סרגל שמתקין לך אפליקציות, עוד חברה שמנפיקה בכמה שקלים באחת הבורסות הלא ראשיות, מילניאל שיצאו להנפקה במיליארד והיום נסחרים ב-200 מיליון דולר. אבל אם נסתכל על חברות הפרסום הגדולות ביותר, גוגל ועליבאבא עוסקות במכירת מוצרים אמיתיים ולא במכירת אפליקציות חינמיות. אינני יכול לדבר על עליבאבא כי יש לי שם אינטרסים, דרך חברת הפורטפוליו שלה Tango, ששווה כבר מיליארדי דולרים. אבל עליבאבא וגוגל שנכנסת ראש בראש מול אמזון מוכרת מוצרים אמיתיים. כתושב סן פרנסיסקו, אני יכול לומר שכולנו התמכרנו לשירות גוגל שופינג אקספרס, זה מתחיל מפרסום של גוגל ונגמר במוצר שמגיע אליך הביתה עוד באותו יום, וזה עוד משהו שהעולם מתרגש ממנו.
"כיוון שני שהעולם מתרגש ממנו, הוא סביב נושא פרסום בתוך האפליקציות, כלומר פרסום 'נייטיב' באפליקציות טנגו או פייסבוק, וזה הרבה יותר מעוד חברה שעושה פיצ'ר קטן לפרסום או מנוע לפרסום בזמן אמת. זה מבחינתי 'מאוד' 2005 או 2006".