מכה לענקית המובייל: סמסונג צופה צניחה של 60% ברווח התפעולי
צופה שהרבעון השלישי יסתיים ברווח של 3.8 מיליארד דולר, לעומת 9.5 מיליארד ברבעון המקביל אשתקד. זאת, בשל נסיקתן של יצרניות סיניות שמציעות מכשירים משתלמים מצד אחד - ומהתחזקות התחרות עם אפל מצד שני
- סמסונג תשקיע כ-15 מיליארד דולר במפעל שבבים
- מלחמת הפטנטים: סמסונג שילמה מיליארד דולר למיקרוסופט
- סמסונג, למה יש חריץ במסך הנוט 4 שקניתי?
"שולי הרווח הצטמקו לאור עלייה בהוצאות השיווק וירידה במחיר הממוצע למכשיר", נמסר מסמסונג. “ברבעון הבא אנחנו מצפים לעלייה במשלוחי הסמארטפונים החדשים וביקוש עונתי חזק למוצרי טלוויזיה".
סמסונג נמצאת כיום באחת התקופות המתאגרות בתולדותיה. אחרי שפרצה כיצרנית האדרואיד המובילה לפני כמה שנים, מצבה בשוק סבל בשנה האחרונה משינויים חריפים. מלמטה, יצרניות אנדרואיד סיניות נוגסות בחלקה בשוק הסמארטפונים הזולים, הודות למכשירים זולים יותר וטובים לא פחות מאלו שמציעה סמסונג בקטגוריות המכשירים המוזלים ומכשירי הביניים.
בקטגוריית הפרימיום, ההשקה של האייפון 6 והאייפון 6 פלוס של אפל, עם המסכים הגדולים שנותנים סוף סוף תחרות ראויה לגלקסי S5 ולגלקסי נוט, הצליחה מעבר לציפיות האופטימיות ביותר (לפי דיווחים, אפל מכרה כבר יותר מ-20 מיליון מכשירים), ונראה שפגעה קשות במכירות מכשירי הדגל של סמסונג. זאת, במיוחד לאור האכזבה היחסית שבה התקבל הגלקסי S5 עם השקתו לפני שנה.
אנליסטים: הפיתרון טמון בפרימיום
זה זמן מה שסמסונג מחזיקה בתואר יצרנית המובייל הגדולה בעולם, עם מכירות חזקות בכל קטגוריות המוצרים וטווחי המחירים. ואולם, חלק ניכר מהכנסותיה מבוסס על מכירות המכשירים הזולים יותר. מהנתונים שפרסמה החברה עולה שההצלחה של יצרניות סיניות שפונות לנתח שוק שלא מחפש מותגים אלא עסקאות משתלמות אלצה את סמסונג, למכור יותר מכשירים זולים וכך לאבד חלק גדול מהרווחיות שלה.
הפתרון, לדברי אנליסטים, צריך להיות מיצוב מחדש שימתג את סמסונג יותר כיצרנית פרימיום, בדומה לאפל. “במקום לחפש יציבות, סמסונג צריכה לבדל את מכשירי הגלקסי שלה באמצעות עיצוב ייחודי", אמר לי סיונג-וו, אנליסט בחברת IBK Securities, לסוכנות הידיעות אי-פי. “האייפון 6 מהווה איום משמעותי על סמסונג".
הנתונים העגומים פורסמו יום לאחר שסמסונג הודיעה על השקעה של 14.7 מיליארד דולר בהקמת מפעל שבבים עצום בסיאול, ההשקעה הבודדת הגדולה בהיסטוריה של החברה. המפעל, שיתחיל לפעול ב-2017, יעסיק כ-150 אלף עובדים ועתיד להפוך למקור הכנסה חשוב בעבור החברה, שיקזז על ההתדרדרות מההכנסות במובייל.