$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג גלקסי Alpha: הסלולרי שימיר אייפוניסטים לאנדרואיד

סמסונג החליטה לתקוף את האייפון 6 בגובה העיניים, עם מכשיר שדומה לו אך מתעלה עליו בעיצובו: זה הטלפון המרהיב ביותר שעיצבה החברה ואחד החזקים ביותר בעולם - אך אינו חף ממגרעות, במיוחד בתחום חיי הסוללה ובהירות המסך

ניצן סדן 08:2008.10.14
סמסונג עוברת ימים לא קלים: ענקית המובייל, שמוכרת יותר טלפונים מכל חברה אחרת בעולם, צופה ירידה ברווח התפעולי בגלל היצרניות הסיניות שמכרסמות ברווחים שלה ובשל הבאז סביב האייפון 6 לדגמיו. אבל סמסונג לא תוותר בקלות על הכתר - ולאחרונה השיקה את האביר שנועד להגן על הממלכה: הגלקסי Alpha.
במבט ראשון, נראה האלפא כמו כל יתר מכשירי העילית של החברה. אבל כשאוחזים בו ובוחנים אותו לעומק, מגלים שיש בו כמה יתרונות יוצאי דופן ושמאחוריו עומדת אסטרטגיה יצירתית ומעניינת.

 

נעים להכיר: גלקסי אלפא נעים להכיר: גלקסי אלפא

 

האלפא לא נועד לתת פייט ל-One M8 של HTC, ל-G3 של LG, ל-One של OnePlus או למכשירי הדגל האחרים בזירת אנדרואיד. למכשיר יש ונדטה נגד האייפון 6 (אפילו לא ה-6 פלוס). לפני כמה וכמה שנים נהגה המדיה הטכנולוגית להכתיר מכשירים כ"אייפון קילר", מתוך ראיה שהסלולרי של אפל הוא הסמן הימני לשוק. זה לא נכון כבר הרבה זמן, אבל סמסונג החליטה להחזיר עטרה ליושנה. האם זה המכשיר שיגרום לאייפוניסטים לעבור לאנדרואיד?

 

עיצוב ומבנה: ה"וואו" האבוד נמצא

 

סמסונג חטפה ביקורת נוקבת ומוצדקת מאוד בנוגע לבחירת החומרים עבור מכשירי הדגל שלה. בעוד שכל מכשירי העילית עולים כשלושת אלפים שקל בהשקתם, סמסונג היא כמעט היחידה שמקפידה לבנות את הטלפונים מפלסטיק ולא מאלומיניום או זכוכית. בנוסף, המכשירים שלה מאוד דומים זה לזה. ואז הגיע הגלקסי אלפא.

 

ישן לצד חדש. מימין: גלקסי S4, גלקסי אלפא ישן לצד חדש. מימין: גלקסי S4, גלקסי אלפא צילום: ניצן סדן

 

הטלפון דקיק וקליל (115 גרם בלבד), עם מסגרת אלומיניום שעובד בצורה מרהיבה, עם שקעים שנמצאים בדיוק היכן שנחות אצבעותיכם. גבו עדיין עשוי פלסטיק, אך הוא פחות בולט מהמסגרת. הגב בעל חספוס עדין שמונע החלקה והמצלמה מעט בולטת מהגוף - בחירה עיצובית שגויה, שכן העדשה עלולה להישרט כך בקלות. הטלפון נוח מאוד לאחיזה והמראה שלו הוא פחות נוצץ משל קודמיו והרבה יותר פשוט וקלאסי - בחירה עיצובית שאינה נפוצה בקרב יצרניות סלולר מהמזרח הרחוק (למעט סוני ו-HTC).

 

מסגרת האלומיניום של המכשיר מסגרת האלומיניום של המכשיר

 

יופיו של המכשיר הוא לא משהו חסר תקדים: לטעמי, מכשירי HTC, נוקיה וסוני יפים יותר. אבל מכשירי סמסונג הם מוצרים נפוצים מאוד שהתרגלנו לצורתם - הם הרי לא השתנו משמעותית כבר כמה שנים. מאז הגלקסי S2, מכשירי סדרה S רק צמחו בגודלם, קיבלו מסגרת פלסטיק מוכספת והתעגלו קצת. ופתאום, מגיע האלפא ושובר את איך שהתרגלנו לראות את מכשירי החברה. האלפא הוא כמו אדם שלא ראיתם מזמן ואז פגשתם ברחוב וגיליתם שהוא הרבה יותר אטרקטיבי למראה משזכרתם.

 

מהחזית, הוא נראה כמו מכשירי גלקסי קודמים מהחזית, הוא נראה כמו מכשירי גלקסי קודמים צילום: ניצן סדן

 

העיצוב שלו, מרשים ככל שיהיה, נראה מאוד מוכר: אם היה לו כפתור Home עגול ולא מאורך, היה קשה מאוד להבדיל בינו ובין האייפון 6 כששניהם כבויים. ואולם, האלפא דק יותר, קל יותר, קטן יותר למרות שלשניהם מסך באותו הגודל ולפיכך פשוט מעוצב טוב יותר. לטעמי, הגלקסי אלפא הוא המכשיר הכי יפה שנשא אי פעם את השם סמסונג ובהחלט יקסום לחובבי השיק.

 

ממשק ומערכת הפעלה: HD, לא Full

 

לגלקסי אלפא יש מסך סופר AMOLED בגודל 4.7 אינץ' ברזולוציה של 1,280 על 720 פיקסל. איכות התצוגה טובה והצבעים נראים חיים ועשירים מאוד. הבהירות סבירה, מה שמגביל את יכולת השימוש תחת תאורה ישירה. ראיתי כבר מסכי 4.7 אינץ' טובים יותר (כמו זה של ה-One M7, למשל), אבל איכות מסך האלפא מספקת. ואולם, הייתי מצפה שהחברה תבזוק קצת אבקת "וואו" גם מעל המסך: למשל, בהירות גבוהה במיוחד, מסך מט שחסין לתאורה ישירה או יתרון אחר. מסך האלפא הוא בסדר, אך לא יותר מכך.

 

המסך איכותי, אך רגיש לתאורה ישירה המסך איכותי, אך רגיש לתאורה ישירה צילום: ניצן סדן

 

נקודת החולשה הקבועה של מכשירי סמסונג היא ללא ספק TouchWiz, ממשק האנדרואיד של החברה. הוא עשיר באפשרויות ותכונות חביבות, אבל גם היתקעויות, אפליקציות מיותרות לחלוטין (אותן נזכיר בסעיף הבא) ועוד. המכשיר נמכר עם אנדרואיד 4.4 ומעניין לראות אם החברה תשכיל לשנות את הממשק כשתושק אנדרואיד L.

 

מולטימדיה ואפליקציות: תענוג לחובבי מוזיקה רמה

 

איכות האודיו לא רעה ועוצמת הרמקול גבוהה מספיק כדי שתוכלו לוותר על הדיבורית באוטו. אמנם לא מדובר ברמקולי סטריאו כמו של סוני ו-HTC, אבל המגבר המובנה חזק מאוד. תרגישו את זה היטב כשתאזינו למוזיקה באוזניות: בווליום מקסימלי, הצליל כמעט מכאיב. איכות הווידאו טובה, אך לא בצורה שבולטת על פני המתחרים. לטלפון יש סורק טביעת אצבע שמובנה בחזיתו ומזהה בצורה טובה את אצבעכם ומד דופק בגבו - אותו מד דופק שהותקן בגלקסי S5. הוא לא מדויק במיוחד.

 


 

סמסונג התקינה על המכשיר את חבילת האפליקציות העצומה שלה - אולי הגדולה והמיותרת ביותר בעולם המובייל. יש חנות אפליקציות נפרדת מובנית, מגזין אישי שהוא בעצם גרסה מסורבלת של פליפבורד, כלי ההפעלה הקולית S Voice שלעיתים נראה לי שאינו דובר שום שפה, אפליקציה שמזהירה אתכם כשיש שריפה או רעידת אדמה בקרבתכם (שאלת תם: האם מי שלא שם לב לרעידת אדמה ישים לב לאפליקציה?) ועוד.

 

פרדוקס אפליקציית רעידות האדמה פרדוקס אפליקציית רעידות האדמה צילום: ניצן סדן

 

בין היישומים השימושיים נמנים אפליקציית סטודיו לעריכת וידאו ותמונות, אפליקציית הכושר והבריאות שעדיין אינה מציגה נתונים מדויקים במאה אחוז אך נוחה לשימוש ואת יישום ה-VOD של החברה שמאפשר צפייה בסרטים וסדרות.

 

מצלמה: כמה K יש לכם?

 

לגלקסי אלפא יש מצלמת 12.1 מגה-פיקסל ללא ייצוב תמונה פיזי, שמציגה ביצועים טובים בתחום הסטילס: מהירות המיקוד גבוהה למדי, אפליקציית המצלמה עצמה היא הסטנדרטית של סמסונג - בעלת מספר מצבי צילום כשילוב מצלמה קדמית ואחורית, מצב הסיור הווירטואלי החביב שמאפשר לצלם מרחבים תוך כדי תנועה וליצור סיורים בסגנון גוגל סטריט וויו ועוד.

 

מצלמת המכשיר מצלמת המכשיר צילום: ניצן סדן

 

נחמד לראות שבמקום לפוצץ את המכשיר בעשרים מצבי צילום, ישנה אפשרות הורדת תוכניות צילום, כדי שכל משתמש יוכל לבחור מה לשים על האלפא שלו. איכות הווידאו טובה משמעותית מצילום הסטילס: המכשיר הוא מהבודדים בעולם שמסוגלים לצלם באיכות 2K (כפולה מ-Full HD). יש לכם טלוויזיה שמציגה רזולוציה שכזו? אשריכם (האלפא עצמו לא מסוגל להציג רזולוציית 2K. אין לו אפילו K). שאר המשתמשים לא ימצאו כל יתרון בצילום באיכות זו.

 

ביצועים וזמן סוללה: טובים השמונה

 

האלפא מונע במעבד אקסינוס 5430 שפיתחה סמסונג. יש לו שמונה ליבות שארבע מהן פועמות במהירות 1.8 גיגה-הרץ וארבע ב-1.3 גיגה-הרץ. בנוסף, יש לו 2 גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי Mali 628. החומרה הזאת חזקה מאוד. כמה חזקה? מבחנים שנערכו בארה"ב ונשענו על תוכנות בדיקה סינתטיות שונות גילו שהוא מהיר יותר מהגלקסי S5 בצורה משמעותית ובחלק מהמבחנים גם מה-G3 של LG. למעשה, רק ה-One של OnePlus (ואחיו התאום, Oppo Find 7) מביס אותו.

 

אפליקציית המגזין של המכשיר אפליקציית המגזין של המכשיר צילום: ניצן סדן

 

זהו אחד הטלפונים הכי חזקים ומהירים בעולם. אחת הסיבות היא רזולוציית המסך; אם היה מפעיל מסך Full HD, היו ביצועיו נפגעים במידת מה. מרחב האחסון עומד על 32 גיגה-בייט, יותר משל אייפון 6 בסיסי. המכשיר לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו - מאפיין שחזר על עצמו במספר מכשירי סמסונג קודמים. האלפא זכה ממני לשבחים לא מעטים. ואז פתאום קפצה לי הודעת "הסוללה חלשה, חבר מטען" ושמתי לב שיש לי עוד די הרבה יום בסוף הסוללה. לאלפא יש סוללת 1,860 מיליאמפר-שעה, שהספיקה לי לכמעט יום עבודה. אודה שהשתמשתי בטלפון בצורה אינטנסיבית למדי, אך מכשירי LG ו-HTC האחרונים זכו ממני לטיפול אינטנסיבי לא פחות והסוללה החזיקה יותר.

 

סיכום ואלטרנטיבות: האייפון הקוריאני

 

סמסונג בנתה טלפון מרשים מאוד למראה, שנועד להתמודד עם האייפון 6 בזירה שלו - תוך התעלמות מופגנת מכל המתחרים האחרים. סמסונג ניסתה להרכיב סלולרי ששווה יותר מרכיבי החומרה שלו - מה שעושה אפל בשנים האחרונות - ונראה שהיא בהחלט הצליחה. העניין הוא שבכך, היא חושפת את עצמה לאותן הטענות של הצרכן נגד אפל: המכשיר עולה 3,300 שקל במכירה מוקדמת בישראל, מחיר פרימיום בשביל טלפון בעל מסך של מכשיר בן שנה וחצי, מצלמה חסרת יתרון בולט והרבה תכונות שכבר ראינו בדגמים קודמים. או במילים אחרות: אייפון.

 

כשמתייחסים לכל תכונותיו ויכולותיו, הגלקסי אלפא לא עולה על אף אחד ממכשירי הדגל שנמכרים בישראל (במיוחד לאור הצטרפות האקספריה Z3 של סוני לחבורה). אבל את האייפון 6 הוא בהחלט יכול להביס. כנראה שזו היתה התוכנית של סמסונג מלכתחילה. לפי הערכות, בהמשך תחשוף החברה עוד מכשירים במיתוג אלפא, שייתחרו במכשירי הדגל האחרים. בינתיים, האלפא הוא בהחלט מכשיר שכדאי לבדוק אם יש בבעלותכם אייפון ואתם פוזלים למערכת ההפעלה של גוגל. לאחר זמן הסתגלות קצרצר, תרגישו בבית.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x