אחרי HP ואיביי גם סימנטק מתפצלת
חברת אבטחת המידע ויצרנית תוכנת האנטי-וירוס הפופולרית נורטון, הודיעה כי היא תפצל את החברה לשתי ישויות. הראשונה תתמקד במוצרי אחסון והשנייה תתמקד בתחום אבטחת המידע
סימנטק, יצרנית תוכנת האנטי וירוס הוותיקה נורטון הודיעה ביום חמישי כי היא מתפצלת לשתי חברות. הבסיס לפיצול הוא מיקוד הפעילות לשני שווקים שונים, האחד בתחום אחסון הנתונים והשני בתחום אבטחת המידע.
- אנטי אבטחה: ממשלת סין מגרשת את סימנטק וקספרסקי
- סימנטק: "האנטי וירוס מת"
- דו"ח סימנטק: 1,400 מוסדות פיננסיים ובנקים ספגו מתקפות סייבר ב-2013
החברה שעברה טלטלה בשנה האחרונה, בעיקר עקב פעילות האחסון המדשדשת, תתפצל לשתי חברות ציבוריות. על פי דיווח של ה-BBC, אנליסטים מעריכים כי הסיבה העיקרית לפיצול היא על מנת למשוך קונים פוטנציאליים לחטיבת האחסון, שגרמה לחברה הפסדים כ-3% בהכנסות של 2013.
סימנטק גם פיטרה כבר שני מנכ"לים מאז 2012. אחת הסיבות העיקריות לכך היא חוסר הצלחתם בייצוב פעילות אבטחת המידע, בעיקר עקב ירידה במכירות של מוצר הדגל שלה נורטון שנגרמו עקב האטה מסיבית בשוק ה-PC העולמי בשנים האחרונות.
בנוסף החברה לא השכילה לפתח פעילות מובייל ומחשוב ענן משמעותית. זאת ועוד סימנטק לא השכילה להתמקד בתחום הסייבר - שהפכה לתחום הפעילות העיקרי בעולם האבטחה בשנתיים האחרונות. ייאמר לזכות החברה, כי היא הבינה את הטעות ואף הודיעה כי מבחינתה "תוכנות האנטי וירוס מתו".
את חברת אבטחת המידע, שתמשיך לפעול תחת המותג סימנטק ינהל המנכ"ל הנוכחי, ג'ון בראון. חברת האחסון תנוהל על ידי ג'ון גנון, שכיהן כסמנכ"ל התפעול של תאגיד קוואנטום (Quantum) וכן ניהל את פעילות המחשבים הארגוניים ב-HP.
על פי דיווח של סוכנות בלומברג, החברה צפויה לצמצם את מצבת כוח האדם שלה, שמונה כיום כ-20 אלף עובדים בכ-50 מדינות. המנייה של סימנטק רשמה עלייה של כ-3.5% עם הודעת הפיצול, אך מאז ירדה שוב בכ-6.4% בתחילת סוף השבוע ונסחרת כעת (א') ב-21.94 דולר בנאסד"ק.