$
אפליקציות

האפליקציה שעזרה ל-250 אלף נשים להיכנס להריון

חברת Ovuline פרסמה נתונים ראשונים על השימוש באפליקציה שלה, שמאפשרת לחזות את ימי הביוץ בדיוק רב תוך שקלול מדדים רפואיים והמצב הנפשי של המשתמשת. בעזרת היישום, נכנסות להריון 20 אלף נשים בחודש

נמרוד צוק 15:4314.10.14
הסמארטפונים והאפליקציות שהם מריצים שינו את חיי רובנו בלא מעט דרכים, ואחת החדשות והפחות מוכרות מביניהן היא שימוש באפליקציות ככלי עזר לנשים שמנסות להכנס להריון או לשמור על הבריאות שלהן במהלכו.

אחת המתחרות הבולטות בענף, Ovuline, שפועלת מאז 2012, פרסמה אתמול את נתוני השימוש בה, לפיהם היא סייעה עד כה ל-20 אלף נשים בחודש, או 250 אלף בסך הכל, להיכנס להריון.

 

אפליקציה להריון? יש דבר כזה אפליקציה להריון? יש דבר כזה

 

האפליקציה משתמשת בטכנולוגיה שפותחה על ידי חוקרים בהארוורד כדי לאסוף מידע רפואי על המשתמשות, שכולל נתונים כמו לחץ דם, משקל, תזונה, מועדי המחזור ואפילו מידע על המצב הנפשי - ולהשתמש בו כדי לנבא את ימי הביוץ ברמת דיוק גבוהה. לטענת החברה, השימוש בה מאפשר לקצר את הזמן הנדרש כדי להרות לשליש מהממוצע הארצי בארה"ב. במהלך ההריון האפליקציה מודדת פרמטרים רלוונטיים ומספקת למשתמשת התרעות על סיבוכים אפשריים, נתונים על התפתחות העובר, המלצות תזונתיות ומידע מועיל אחר.

 

אפליקציה נוספת בשם Glow, שהקים מייסד פייפאל מקס לבצ'ין, פועלת באופן דומה ומספקת נתונים שמנבאים את אחוז הסיכוי להורות באותו היום - לצד כלים למעקב יומיומי אחר המצב הבריאותי. היא מסייעת לא רק לנשים שרוצות להרות אלא גם לכאלה שמעדיפות להמנע מהריון, ומייסדיה טוענים כי הצליחו לעזור עד כה ל-25 אלף נשים להרות. החברה גייסה לאחרונה 17 מיליון דולר משורה של קרנות בולטות, בהן אנדריסן הורוביץ ופאונדרס פאנד.

 

מתחרה מרכזית שלישית בשם "קינדרה" פיתחה, בנוסף לאפליקציה, מדחום מיוחד בשם Wink שמתחבר לסמארטפון בתקשורת אלחוטית ומאפשר למדוד את הטמפרטורה בחלל הפה בשעות מוגדרות, לשלב אותה עם נתונים נוספים ולהציג למשתמשות ולרופאים שלהן גרפים שיעזרו להן לשלוט טוב יותר בתהליך הכניסה להריון ולקצר אותו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x