$
מכשירים ומדריכים

פרשנות

Nexus 6: גוגל עוברת למכשירי פרימיום

בימים שבהם עיני עולם הטכנולוגיה היו נשואות לאייפד החדש, דווקא גוגל הפתיעה וחשפה את נקסוס 6, סמארטפון ענק שמתחרה ישירות באייפון 6 פלוס של אפל. צרכנים רבים זועמים על כך שהמכשיר יהיה יקר כמעט פי שניים מהנקסוס הקודם

הראל עילם 12:1319.10.14
מכשירי הנקסוס החדשים של גוגל, שנחשפו ביום רביעי האחרון, הצליחו להפתיע ולהרשים - אבל גם לעורר סערה צרכנית. החברה הציגה את נקסוס 6, הדגם החדש בסדרת סמארטפוני הדגל שלה, שייצורו הועבר מ-LG למוטורולה. המכשיר מצויד במסך גדול במיוחד של 5.96 אינץ', שהופך אותו לפאבלט של ממש, המתחרה ישירות באייפון 6 פלוס של אפל. לצדו הוצגו נקסוס 9, טאבלט קטן יחסית (8.9 אינץ') מבית HTC, וסטרימר הנקסוס פלייר. המכשירים יגיעו לשוק במהלך החודש הבא.

נקסוס 6, כצפוי, ריכז את מרבית תשומת הלב - אך לא בהכרח מהסיבות הנכונות. אף על פי שהדיווחים לקראת האירוע העריכו כי מדובר יהיה במכשיר פרימיום, שיציג מפרט מתקדם יחסית, הצרכנים נדהמו לגלות שמחיר דגם בסיסי יעמוד על 649 דולר.

 

מכשיר הנקסוס 6, לצד קודמו הקטן יותר, נקסוס 5 מכשיר הנקסוס 6, לצד קודמו הקטן יותר, נקסוס 5

 

אף על פי שמדובר במחיר סטנדרטי למדי לפאבלט מתקדם, הוא גבוה בהרבה ממחירו של נקסוס 5, שהושק בשנה שעברה במחיר של 349 דולר בלבד. נקסוס 9 מציג תמחור מעט נוח יותר, ודגם בסיסי שלו יעלה 399 דולר בלבד. אלפי גולשים כילו את זעמם בגוגל ברשתות החברתיות, כינו את החברה "חמדנית" והצהירו כי לא ירכשו את הסמארטפון החדש, אף שספקיות הסלולר בארה"ב יציעו אותו בהנחה תמורת התחייבות לשנתיים.

 

מגיבים לאפל ולסיניות

 

גוגל משיקה מדי שנה שורה של מכשירי נקסוס, המציעים גרסה "נקייה" של אנדרואיד - ללא תוספות של יצרניות הסלולר השונות. המכשירים אמנם לא הפכו לפופולריים כמו האייפון או סדרת גלקסי S של סמסונג, אך הם עדיין נהנים מקהל רחב ואוהד. חשוב מכך, הם מציגים את הכיוון שאליו גוגל, יצרנית אנדרואיד המחזיקה ב-85% משוק הסלולר, שואפת להתקדם.

 

בשנתיים האחרונות הקו היה ברור - ביצועים מספקים במחיר שווה לכל נפש. בזכות תכונות אלה, הטלפון החכם נקסוס 5 והמיני-טאבלט נקסוס 7 התקבלו באהדה בידי המשתמשים וחובבי הטכנולוגיה.

 

גדול ויקר. נקסוס 6 גדול ויקר. נקסוס 6

 

ואולם, בשנה האחרונה אירעו שני תהליכים מרכזיים בענף המובייל. מסכי המכשירים גדלו במהירות וגם חברות שהיו נאמנות למסכים קטנים יחסית החלו לפזול לענף הפאבלטים, המנסים לשלב את יתרונות הסמארטפונים והטאבלטים. הדוגמה המרכזית לכך היא כמובן אפל, יריבתה המרה של גוגל, שהשיקה בחודש שעבר את האייפון 6 פלוס - הפאבלט הראשון שלה, המצויד במסך 5.5 אינץ'. גם אייפון 6, הסטנדרטי יותר, מצויד במסך גדול משל קודמיו בסדרה. בכך סוגרת אפל פער היסטורי, שהוביל צרכנים שחיפשו מסכים גדולים לרכוש סמארטפוני אנדרואיד.

 

במקביל, גם שוק מכשירי האנדרואיד המוזלים התפתח, במידה רבה בזכות עלייתן של היצרניות הסיניות. חברות כמו שיאומי ו-OnePlus אפשרו לצרכן לקנות סמארטפון אנדרואיד מתקדם בלי לקרוע את הכיס, בתמורה לוויתור על המפרטים המשוכללים ביותר בשוק.

 

גוגל, שראתה שאין מחסור בסמארטפוני אנדרואיד מוזלים ורצתה להיאבק ישירות באייפון 6 פלוס, החליטה לפיכך לשנות כיוון ולהשיק את פאבלט הנקסוס הראשון. נקסוס 9, מצדו, אמור להתחרות באייפד מיני של אפל, שגרסתו השלישית נחשפה אף היא השבוע. טאבלטי אנדרואיד ידועים כיום במחיריהם הנמוכים, אך לא בהכרח באיכותם, וזהו מצב שגוגל מעוניינת לשנות.

 

מנקים את אנדרואיד

 

מבחינה טכנית, נקסוס 6 צויד במעבד סנאפדראגון 805 מבית קוואלקום, הפועל במהירות 2.7 גיגה-הרץ ונחשב למהיר בתעשייה. הוא מצויד במצלמה אחורית באיכות 13 מגה-פיקסל ובמצלמה קדמית של 2 מגה-פיקסל. המכשיר שוקל 184 גרם, 12 יותר מאייפון 6 פלוס, והמסך הענק שלו מצויד בטכנולוגיית QHD האיכותית. נקסוס 9 צויד בגב מתכתי, רמקולים מתקדמים ומעבד Tegra K1 מבית Nvidia, המספק ביצועים המשתווים למחשב שולחני מתקדם כמו מקבוק פרו.

 

אחד החידושים החשובים ביותר בנקסוס 6 ו-9 לא קשור למפרט הטכני וגם לא למחיר, אלא דווקא לאופן המכירה. לראשונה נקסוס 6 יימכר דרך כל ספקיות הסלולר הגדולות בארצות הברית, ואילו נקסוס 9 יימכר ברוב הרשתות הקמעונאיות הגדולות. מהלך זה צפוי להפוך את סדרת נקסוס לבולטת יותר בעולם המובייל, לאחר שעד כה נמכרו המכשירים בעיקר דרך חנות גוגל פליי (בארה"ב ובמדינות נוספות, בניגוד לישראל, ניתן לבצע רכישות פיזיות דרך החנות המקוונת). בעוד גוגל היתה יכולה למכור את דגמי הנקסוס הקודמים במחירים מופחתים, אף ספקית סלולר לא היתה מסכימה לתנאים כאלו.

 

מכירת מכשירי נקסוס בתפוצה רחבה יכולה לסייע בפתרון אחת הבעיות המרכזיות של אנדרואיד - פרגמנטציה. המשתמשים מריצים גרסאות רבות ושונות של מערכת ההפעלה, ורק רבע מהם עובדים עם הגרסה העדכנית, קיטקט (אנדרואיד 4.4). 22% עדיין משתמשים בגרסאות ישנות במיוחד, שהושקו עוד ב-2011. כמו כן, מכיוון שמדובר במערכת הפעלה פתוחה בהגדרתה, יצרניות המכשירים משנות אותה ויוצרות גרסאות שאינן דומות כלל זו לזו, ובמקרים שונים אף פוגעות במקורות ההכנסה של גוגל - למשל באמצעות קידום חנויות תוכן ייעודיות במקום גוגל פליי.

 

אחת השמועות העיקשות בחודשים האחרונים נסבה על תוכנית בשם "גוגל סילבר" - סימון איכות חדש מבית גוגל שיינתן רק למכשירי האנדרואיד הטובים ביותר, שיריצו גרסה כמעט נקייה של מערכת ההפעלה. לא ברור אם התוכנית אכן תצא לפועל, אך נראה שמכשירי נקסוס החדשים הם צעד חשוב כדי להחזיר לגוגל את השליטה על אנדרואיד, במקביל למגעים עם היצרניות השונות ליצירת גרסאות אחידות יותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x