לומדים חכם: אפליקציות במיוחד לסטודנטים
סמינריון? יש אפליקציה לזה. וגם לניהול מטלות אקדמיות, להרצאות ברשת ואפילו אחת שתבטיח שלא תבהו בפייסבוק במקום ללמוד. "כלכליסט" מציג 8 אפליקציות ושירותים מקוונים שייעלו את תהליך הלמידה לסטודנטים ותיקים וחדשים כאחד
myHomework .1: לא לפספס שום מטלה
מבחנים, עבודות, שיעורי בית, מאמרים, מועדי ב' ומה לא: איך עוקבים אחרי כל המטלות של שנת הלימודים האקדמית? אפליקציית myHomework שולחת תזכורות בכל פעם שצריך להגיש עבודה חשובה או ללמוד למבחן, וכנראה תציל אתכם כמה פעמים בכל סמסטר.
זמינות: iOS, אנדרואיד, ווינדוס וברשת
מחיר: חינם עם פרסומות או 4.99 דולר לשנה
RescueTime .2: ללמוד במקום להימרח
רואים סרטוני חתולים ביוטיוב במקום לכתוב את הסמינריון? האפליקציה הזאת תנתח את אופן השימוש שלכם במחשב, בסמארטפון או בטאבלט, תזהה נקודות תורפה וחוסר יעילות ותאפשר להציב יעדים אישיים ולקבוע התראות אוטומטיות לבעיות נפוצות, כמו שימוש ממושך מדי בפייסבוק.
זמינות: אנדרואיד, ווינדוס, מק ולינוקס
מחיר: 9 דולר לחודש או 72 דולר לשנה
RefME .3: לדאוג לביבליוגרפיה
אם יש דבר מעיק יותר מלכתוב עבודת סמינריון, זה לכתוב את הביבליוגרפיה עבורה. האפליקציה הזאת מקלה משמעותית את הנושא ויודעת ליצור רשימה ביבליוגרפית באמצעות סריקת ברקוד של ספרים או הדבקת קישורים למאמרים המופיעים ברשת. החיסרון היחיד הוא שהאפליקציה לא תומכת בעברית, ולכן מתאימה למקצועות ולקורסים שחומר הרקע העיקרי בהם הוא באנגלית.
זמינות: iOS ואנדרואיד
מחיר: חינם
Notability .4: להקליט ולסכם
סטודנטים רבים כבר מקליטים את ההרצאות בכיתה, אבל האפליקציה הזאת לוקחת את ההקלטות למאה ה-21. יתרונה הגדול הוא שהיא מאפשרת לכתוב סיכומים, לשרטט שרבוטים במקביל להקלטה ואף לסנכרן בין השניים - אם תיגעו באחת המילים שהקלדתם, תשמעו מה נאמר בזמן שהיא הוקלדה.
זמינות: iOS
מחיר: 2.99 דולר
Dictionary.com .5: לשלוט באנגלית
גם סטודנטים שרמת האנגלית שלהם גבוהה עלולים להתקשות בקריאת מאמר אקדמי מורכב. האפליקציה של האתר Dictionary.com, שמציעה יותר מ־2 מיליון ערכים ללא צורך בחיבור לרשת, תוודא שלא תיתקעו בגלל מילה לא ברורה. גרסת הפרימיום של האפליקציה כוללת גם מילון מדעי ומילון רפואי.
זמינות: iOS ואנדרואיד
מחיר: חינם עם פרסומות, 2.99 דולר לגרסת הפרימיום
6. Evernote Peek: ללמוד אחרת
האפליקציה הוותיקה והמצליחה Evernote היא עדיין הכלי הטוב ביותר ליצירת רשימות, לריכוזן ולניהולן. Evernote Peek הפחות מפורסמת היא אפליקציית אייפד המיועדת לסטודנטים, והופכת רשימות אוורנוט לכרטיסי לימוד אינטראקטיביים.
זמינות: אייפד בלבד (אוורנוט הרגילה זמינה למכשירים נוספים)
מחיר: חינם
7. היישומים המשרדיים של גוגל: להכין עבודות במובייל
יש הרבה אפליקציות משרדיות, אבל אלה של גוגל מספקות את הפתרון המקיף ביותר ליצירת תוכן ועריכתו, ולסנכרון בין המובייל, הענן והמחשב בבית. החיסרון הבולט הוא פיצול היישומים (ל־Drive, Docs, Sheets, Slides ועוד). ואם כבר גוגל, כדאי כמובן להיעזר במנוע החיפוש הייעודי שלה למאמרים ולספרים אקדמיים.
מחיר: חינם
Khan Academy .8: להרחיב אופקים
בזכות יותר מ־4,200 הרצאות וידיאו במגוון נושאים, מביולוגיה ופיזיקה ועד היסטוריה וסוציולוגיה, Khan Academy יכולה לסייע בחידוד החומר ובהעשרתו.
זמינות: iOS
מחיר: חינם