$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

עוברים מאייפון לאנדרואיד? אתם עדיין בתוך כלוב מזהב

גוגל מנסה לפתות את משתמשי אפל להגר למערכת ההפעלה שלה אבל עדיין מגבילה אותם לא פחות מיריבתה, למה עדיף לקבל תשתית אינטרנט מהעירייה ולא מהוט ובזק ומי עומד מאחורי השערוריה שמסעירה את חובבי המשחקים

יוסי גורביץ 15:1528.10.14
דעו לאן אתם הולכים

 

אתחיל בהמלצה חד משמעית: אם אתם לא כבשים ואתם רוצים להיות מסוגלים לעשות במכשיר שרכשתם במיטב כספכם מה שאתם רוצים, הח"מ ממליץ על אנדרואיד ולא על אייפון. זה יעשה לכם ולעולם טוב יותר.

 

אבל דעו: אתם עוברים מחתונה קתולית אחת לאחרת. אתם פשוט מחליפים כלוב נוצץ שמותאם לחזונו של בעל הכלוב בכלוב פחות נוצץ, אבל שמאפשר לכם להתאים אותו לצרכיכם. זה שהוא נוח יותר לא אומר שהוא פחות כלוב.

 

גוגל הפיצה בימים האחרונים מסמך שמדריך את האייפוניסטים כיצד להעביר את המידע שלהם לאנדרואיד. זה מהלך אגרסיבי למדי מצד גוגל והמטרה שלו היא חד משמעית: לא רק להעביר את המשתמש התועה לשירותים שלה, אלא לוודא שהוא ימשיך להשתמש בשירותי הענן שלה גם אם יקנה לו אייפון 8 ביום מן הימים.

 

עובר לאנדרואיד? דע במה זה כרוך עובר לאנדרואיד? דע במה זה כרוך מקור: etradesupply

 

גוגל מקפידה להציע למשתמש שורה של אפליקציות שיאפשרו לו לבצע את המעבר בין שני השירותים בקלות - כשהיא מקפידה באותה המידה שאלה יהיו אפליקציות שלה ושהמידע שלו יישאר אצלה. אפל, מצד שני, ממליצה בעיקר על אפליקציות צד שלישי. בהתחשב בקלות שבה אפשר לפרוץ לענן של אפל, כפי שהוכח פעם אחר פעם, ההמלצה לעבור לענן של גוגל סבירה לגמרי. ובכל זאת חשוב לזכור שמדובר בשתי חברות מסחריות דורסניות שאוהבות את הכסף שלכם ולא אתכם.

  

היד הנעלמה? לא בדיוק

 

עבדכם הנאמן חי בדרום תל אביב. התשתיות כאן, איך לומר, ראו ימים טובים יותר. זה היה במאה השניה לספירה, ימי השיא של האימפריה הרומאית. מדי פעם הרשת קורסת, כי התשתית רקובה. יש לי בחירה בין בזק ובין הוט; אין באמת תחרות ולכן אף אחת משתיהן לא מתאמצת יותר מדי.

 

שורה של ערים בארה"ב שמו לב שזה בדיוק מה שקורה אצלן: הן נמצאות במקום לא נוח, או שאין בהן מספיק מיליוני תושבים, אז חברות הרשת לא מציעות להן פס רחב ראוי לשמו. מבחינת החברות, זה הגיוני: הן עסק לשם מטרת רווח, ואם זה לא רווחי למתוח פס רחב ללוסט ואלי, אלבמה, אז זו בעיה של התושבים אם הם נתקעים במאה ה-20 בזמן ששאר ארה"ב שועטת קדימה. שיעברו לקליפורניה או משהו.

 

"תקלות חיבור? את 50 דקות בהמתנה? אין בעיה, אני מעביר אותך למוקד הטכני" "תקלות חיבור? את 50 דקות בהמתנה? אין בעיה, אני מעביר אותך למוקד הטכני" צילום: shuterstock

 

התוצאה היא שערים רבות בארה"ב מתחילות לאמץ תפיסה שצריך היה לאמץ מזמן: שפס רחב הוא שירות ציבורי. חלקן יוצרות לעצמן רשתות עצמאיות. חלקן משקיעות בתשתית, ואחר כך מזמינות ספקיות רשת - בתנאים שלהן, כי התשתית שלהן. אחרות חוברות לספקיות רשת לא שגרתיות, כמו גוגל פייבר, כדי להתגבר על המונופולים ששולטים בתחום.

 

הצורך גדול: 1,100 ערים ניסו לקבל את גוגל פייבר ב-2010, אבל רק שלוש - קנזס סיטי, אוסטין שבטקסס ופרובו שביוטה - הצליחו בכך. הבעיה העיקרית בהרבה מדינות היא שהמונופולים קנו את המחוקקים והעבירו חוקים נגד רשתות עירוניות; זעם עממי הצליח לבטל כמה וכמה מהחוקים האלה. כעת יש בקשה מה-FCC, רשות פדרלית, לאסור על חוקים כאלה, שהמשמעות שלהם היא שתושבי הערים הופכים לצמיתים של מונופולי הרשת: ברצותם, יחברו, ברצותם לא יחברו ולתושבים אין ברירה. המונופולים, אגב, טוענים שמדובר ב"שוק חופשי", כלומר כזה שבו יכולת ההשפעה של תושב עיירה קטנה זהה לזו של שתדלן של תאגיד ענק. אם אתם קונים את הפנטזיה הזו, יש לי גשר למכור לכם.

  

הטרולים האנונימיים של גיימרגייט

 

כבר כמה חודשים שסוערת קהילת הגיימרים ברשת בשל פרשה שזכתה לכינוי גיימרגייט. תקציר הפרקים הקודמים: חובבי משחקים מיזוגניים ושונאי אדם תקפו ברשת נשים בתעשייה, אשר העזו להתבטא נגד שנאת הנשים שמאפיינת אותה. מה שהחל בבריונות מקוונת סטנדרטית הפך תוך זמן קצר להתקפה קיצונית - אשר כללה איומי אונס ורצח וגרמה לגיימריות בולטות להימלט מבתיהן, להתלונן במשטרה ולחשוש לחייהן. לא ידוע מי מוביל את הפעילות, אך נראה שרבים מהמיזוגנים מתארגנים באתרים כפורצ'אן ורדיט, בדומה לבייבי-האקרים של אנונימוס בשעתם.

 

יש יותר גיימריות מגיימרים. את מי זה מעצבן? יש יותר גיימריות מגיימרים. את מי זה מעצבן?

 

עתה נראה שהחלאנים שמאחורי גיימרגייט הם גוף מאורגן. מצד אחד, טוענים הגיימרים שיש מקום לחידוד האתיקה בעיתונות הגיימינג, בעקבות שמועות על יחסים אישיים בין עיתונאי בולט בתחום ובין מפתחת משחקים. מצד שני, הם ממטירים שנאה על גיימריות שזועמות על היחס המזלזל לו הן זוכות בקהילות המשחקים השונות. המיזוגנים מגנים את הפעולות הללו ומתכחשים להן, על אף שברור לכל שמדובר ב"זרוע צבאית" ו"זרוע מדינית" של אותו הגוף.

 

אנדי באיו, בלוגר ואיש טכנולוגיה, החליט לבדוק את הנושא. הוא כתב סקריפט קטן, שעקב אחרי אזכורים לגיימרגייט בטוויטר במשך שלושה ימים. ובכן, 69% מהם היו ציוצים מחדש. רק 31% היו ציוצים מקוריים. אלה הגיעו מ-17,410 חשבונות של משתמשים.

 

כרבע מהחשבונות שמשתמשים בהאשתג גיימרגייט קיימים בערך חודשיים - כלומר, מהרגע שהחלה השערוריה. באיו נזהר מלומר את זה, אבל אני אהיה זהיר פחות: בהתחשב בהיסטוריה של פורצ'אן, מותר להניח שמדובר בכמה חלאות שיושבים באיזה מרתף ומפברקים חשבון אחרי חשבון.

  

זה לא אומר, כמובן, שהם לא רוכבים על גל אמיתי לגמרי. הכניסה של נשים לכל תחום עוררה תמיד התנגדות עזה, לעתים אלימה, מצד גברים. הכניסה שלהן לגיימינג (בפועל, יש יותר גיימריות מגיימרים) מעוררת אצל אנשים שזכרותם היא כל מה שיש להם פחדים ותוקפנות. עוד נרקוד ערימת האשפה ההיסטורית שאליה הם יושלכו.

 

קצרצרים

 

1. מעקב דעיכת גלאס: מה שהיה המוצר המהפכני של גוגל לפני שנתיים קרס בלהבות מאז. עכשיו אנחנו למדים שטוויטר הפסיקה את התמיכה שלה בגלאס - והאפליקציה שלה לא זמינה שם יותר. לא ברור מה הסיבה לכך: האם בטוויטר קלטו שהמספר הזעום של משתמשי גלאס לא שווה את המאמץ, או שהעובדה שגלאס שימשה כדי להעלות לטוויטר תמונות creepshot - תמונות מביכות או מיניות שצולמו ללא ידיעת הקורבן - גרמה לטוויטר להחליט שאת כאב הראש הזה היא משאירה לגוגל, תודה. כך או כך, אפליקציה מרכזית נעלמה מגלאס.

 

פעם חשבנו שזה יהיה מגניב. גוגל גלאס פעם חשבנו שזה יהיה מגניב. גוגל גלאס צילום: עמית שעל

 

2. בית המשפט לצדק של האיחוד האירופי קבע שהטמעה של סרטון איננה בפני עצמה הפרת זכויות יוצרים - גם אם הסרטון עצמו מפר אותן. כלומר, אם מישהו לקח תוכן של צד ב' והעלה אותו ליוטיוב, הוא ביצע עבירת זכויות יוצרים - אבל אם אתה לוקח את הסרטון הזה ומטמיע אותו באתר שלך, אתה לא ביצעת עבירה. נראה שבבית המשפט הגיעו למסקנה שהטמעה היא לא פרסום חדש, מאחר והסרטון כבר היה זמין.

  

3. ההימור הגדול האחרון של אמזון, כניסה לתחום הסמארטפונים, נראה ככשלון מסיבי: החברה הודיעה, כחלק מהדו"ח הרבעוני האחרון שלה, שהיא הפסידה 170 מיליון דולר בגלל הפייר פון שלה. כעת אנחנו למדים שלאמזון יש עדיין סטוק של טלפונים כאלה בשווי של 83 מיליון. המשקיעים, שגם ככה לא מתלהבים מהאסטרטגיה של ג'ף בזוס ("לשפוך המון כסף, לקוות לטוב, לראות תוצאות אולי תוך עשור") - זועמים במיוחד.

  

4. כל הדפיקות של עמק הסיליקון בידיעה אחת: יש ברנש בשם אבי זולטי, בוגר Y Combinator, שפתח אפליקציית השכרת רכב בשם Skurt. הוא פרץ לתא הקולי של המשקיע ג'ייסון קלקניס, שינה לו את הסיסמה ותקע שם הודעה שישמע כל מי שיגיע לתא הקולי, שממליצה להשקיע בזולטי וסקרט. הוא גם פרסם במדיום דיווח בנושא וביקש מקלקניס, במה שנשמע כמו נסיון הסחיטה העלוב ביותר שראיתי, לדבר איתו כדי להגיע להבנות. הוא מחק אחר כך את הסטטוס הזה. זה נגמר בהתנצלות עלובה עוד יותר בטוויטר. תשמור האלה ותציל. אגב, הסיפור המשונה ביותר כאן הוא התא קולי; מי לעזאזל עוד משתמש בתא קולי?

  

5. טיסה שאמורה היתה לצאת מנמל התעופה בלוס אנג'לס ללונדון בוטלה, כשנוסע עליה חיפש רשת WiFi פנויה, וגילה את "רשת הטרור החינמית של אל קעידה". הנוסעים הורדו מהמטוס, לא לפני שהצטוו לכבות את כל המכשירים האלקטרוניים ונערך על בעל הרשת חיפוש בכל הנקבים. לא נמצא כלום, כמובן, ובנמל התעופה הודו אחר כך שלא בוצע שום פשע. מצד שני, אם דאע"ש (אל קעידה זה כל כך 2001) רוצה לשבש את הטיסות בעולם, כל מה שהיא צריכה זה נוסע על כמה טיסות עם סמארטפון ונקודה חמה בשם "דאע"ש, לאבד את הראש". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x