מי עלול להדביק אותך בשפעת? שאל את האפליקציה
Sickweather, שסורקת שירותי מדיה חברתית ואוספת תלונות של גולשים על מחלות, הושקה בגרסת אנדרואיד. היא מסמנת את מיקומם על מפה, כדי שתדעו היכן יש ריכוז של אנשים חולים. מחיר השימוש: הפרטיות שלכם
- אימפריית הצ'ט: לפייסבוק מסנג'ר יש חצי מיליארד משתמשים
- זמינגו רוכשת חברה אמריקאית לעיצוב וחוויית משתמש ב-2.5 מיליון דולר
- וירוס חדש לאייפון מסכן משתמשים בסין - אך לא ישפיע על ישראל
במהלך השימוש האפליקציה סורקת את הסטטוסים והציוצים שמפרסמים החברים ברשתות החברתיות ומשתמשים שנמצאים בקרבה פיזית ומחפשת משפטים כגון "אני חולה", "הרופא אומר שיש לי ברונכיטיס" או "לבן שלי יש שפעת" ומסמנת את האנשים שפרסמו אותם כבעלי פוטנציאל הדבקה.
בנוסף היא מאפשרת למשתמשים לדווח באופן עצמאי כאשר הם חולים כדי להזהיר משתמשים אחרים, ומשלבת גם מידע על התפשטות מחלות ומגיפות מגופים שמנטרים אותן. האלגוריתם אמור לדעת לסנן סטטוסים שכוללים מלות מפתח רלוונטיות אבל אינן דיווח על מחלה, כמו "הסרטון הזה ממש ויראלי".
את הדיווחים ניתן לראות בזמן אמת על מפה דינמית שמופיעה באתר החברה, כמו גם בתוך האפליקציה, מרמת מפת הגלובוס ועד לרזולוציה של רחובות, תלוי בהיקף המידע הגיאוגרפי שהמשתמש חושף במדיה החברתית. לצד המפה מוצגים דיווחים כלליים על התפשטות מחלות, למשל "שפעת, הצטננות ושיעול נפוצים כרגע בתל אביב". המפה, עם זאת, לא חושפת את זהותם של המשתמשים החולים או החולים-לכאורה, אלא רק מראה את המיקום של כלל המשתמשים שחשודים בדיווח על מחלות.
הפרת פרטיות קיצונית
לצד התועלת ש-Sickweather עשויה לספק, הן ברמה האישית לאנשים שרוצים להמנע מהדבקות והן ברמה הכללית לצמצום התפוצה של מחלות, היא מציגה לא מעט בעיות אתיות ושאלות של פגיעה בפרטיות - אנשים שכותבים סטטוס או ציוץ על מצבם הבריאותי לידיעת חברי הפייסבוק או הטוויטר שלהם לא נשאלים האם הם רוצים שהמידע הזה ימצא את דרכו למאגר המידע והמפה של האפליקציה.
Sickweather עלולה לטעות ולסמן אדם מסוים כחולה כאשר הוא לא, לגרום למשל לחברים לעבודה להתרחק ממנו, ובאופן כללי יוצרת תחושה לא נוחה של תיוג שלילי של אנשים - מבלי שידעו מדוע.