אחת השותפות במיזם הסיבים תובעת 25 מיליון שקל מחברת IBC
טמרס טלקום שבבעלות פויו זבלדוביץ, המחזיקה ב-7.5% ממניות המיזם, טוענת שחברת הסיבים IBC אינה יכולה לעמוד בתשלומים שהתחייבה עליהם
סכסוך בחברת הסיבים האופטיים IBC. חברת טמרס טלקום הגישה היום (א') תביעה נגד IBC בהיקף של 25 מיליון שקל.
- לקוחות ראשונים למיזם הסיבים חוברו לאינטרנט בקווי חשמל
- במקום השקה מיזם הסיבים האופטיים עושה עוד ניסוי
- משרד התקשורת מקים צוות לסיוע לחברת הסיבים IBC
טמרס טלקום היא אחת השותפות במיזם שאמור להקים תשתית תקשורת קווית שלישית בישראל בנוסף לבזק ו-HOT. החברה, שבבעלות פויו זבלדוביץ, מחזיקה ב-7.5% ממניות IBC והיא גם המפעילה של כבל תת-ימי המחבר את ישראל לשדרת האינטרנט העולמית.
מניות IBC מוחזקות אמנם על ידי חברת טמרס שבדיה, שהיא החברה האם של טמרס טלקום שהגישה את התביעה, אך שתי החברות הן בבעלותו של פויו זבלדוביץ ולכן למעשה מדובר ביישויות נפרדות רק ברמה המשפטית.
לפי כתב התביעה שהוגש לבית המשפט המחוזי מרכז, IBC מסרבת החל מיולי 2014 לשלם לטמרס עבור השימוש בקיבולת תקשורת נתונים לשימוש לקוחותיה. לפי טמרס, ב-IBC סירבו לשלם את התשלומים אלא אם תסכים טמרס טלקום להתמזג איתה וזאת בתנאים שלא היו מקובלים על טמרס.
"בסופו של יום גם התברר לטמרס טלקום כי IBC אינה משלמת לה בגלל מצבה הכספי של IBC, ולא מסיבות הקשורות לטמרס טלקום", נטען בתביעה.
לאחר לא מעט עיכובים, IBC החלה בחודשים האחרונים בפריסה של תשתית הסיבים האופטיים במקביל לחוטי החשמל. החברה חיברה לקוחות ראשונים בבאר שבע, בטירת הכרמל ובמקומות נוספים בארץ. IBC היא מיזם משותף של חברת החשמל המחזיקה ב-40% מהמניות ושל קבוצת משקיעים פרטית.
מלבד טמרס טלקום, קבוצת השותפים הפרטית מורכבת מחברת ויה אירופה השבדית (30%), רפק (7.5%), באטמ (7.5%) ויהודה זיסאפל (7.5%). אחד החששות המרכזיים שליוו את המיזם מתחילתו היה לגבי חילוקי דעות וניגודי אינטרסים בין כל הגופים המעורבים בו, וחשש זה מתגשם כך נראה מוקדם מהצפוי.
לפי המתואר בתביעה, IBC חתמה עם טמרס טלקום ביולי 2013 על הסכם במסגרתו תקנה IBC קיבולת בכבל התת-ימי של טמרס. אולם במאי 2014, אז הגיע מועד התשלום הראשון, הודיע יו"ר IBC זאב גולדברג לטמרס כי יש עיכוב משמעותי בלוחות הזמנים של המיזם וכי הדבר מאלץ אותו לצמצם בהוצאות ולעכב חלק מהתשלומים לספקים.
התשלום הועבר בסופו של דבר אך לדברי טמרס, IBC לא עמדה בתשלומים הבאים. לדברי טמרס, בסופו של דבר התברר לה כי IBC אינה יכולה לעמוד בתשלומים מבלי לקבל הזרמת כספים מהשותפות במיזם, אך חלק מהשותפות מעלות הסתייגויות על העברת הכספים. טמרס תובעת לחייב את IBC לשלם לה 21 מיליון שקל בעבור התשלום השני והשלישי בהסכם ביניהן בנוסף לתשלומי ריבית פיגורים ומע"מ.
לא נמסרה תגובה מחברת IBC.