$
הייטק והון סיכון

התשובה לסטוקסנט: שלמה קרמר מוביל גיוס של 6 מיליון דולר באינדגי

החברה הצעירה קמה רק לפני כחצי שנה. מטרתה - להגן על תשתיות קריטיות ומיושנות כגון מים, גז, חשמל ונפט מפני התקפות סייבר מודרניות

אסף גלעד 14:1422.12.14
שלמה קרמר, ממייסדי צ'קפוינט ויו"ר אימפרבה, משקיע בחברת סייבר נוספת. המשקיע הסדרתי מוביל סיבוב השקעה בן 6 מיליון דולר בחברת אינדגי (Indegy) לצד קרן ההון סיכון מאגמה של מודי רוזן ויהל זילקה. בהשקעה השתתף גם עמיחי שולמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות של אימפרבה ששותף בכמה השקעות נוספות של קרמר.

 

אינדגי עוסקת בהגנה על תשתיות כמו תשתיות מים, הפקת אנרגיה וגז מפני מתקפות סייבר המתבצעות דרך מערכות הבקרה השולטות בהם, בדומה לוירוס סטוקסנט שפגע ב-2010 בכמה ממתקני הגרעין באיראן דרך מערכות הבקרה התעשייתיות שלהם. עמוס ידלין, לשעבר ראש אמ"ן וכיום ראש המכון למחקרי בטחון לאומי, משמש כיועץ לחברה.

  

מייסדי אינדגי, מימין לשמאל: מילה גנדלסמן, עידו טריבצקי וברק פרלמן מייסדי אינדגי, מימין לשמאל: מילה גנדלסמן, עידו טריבצקי וברק פרלמן צילום: ארתור לנדה

 

החברה הצעירה נבדלת משאר מיזמי הסייבר שקמו בשנים האחרונות בכך שהיא עוסקת בהגנה על תשתיות פיזיות, רובן מיושנות. היא עושה זאת על ידי הגנה על מערכות הבקרה השולטות במתקנים תעשייתיים, המכונות SCADA (או Supervisory, Control and Data Acquisiton). הן משמשות לפיקוח, שליטה ואיסוף נתונים ומותקנות בתשתיות של הפקת אנרגיה, אספקת מים, צנרת להולכת גז ונפט, ניהול מערכות איוורור ומיזוג ומפעלי ייצור.

 

לטענת החברה, בקרי SCADA מאופיינות ברכיבים ובפרוטוקלי תקשורת מיושנים שאינם מאובטחים, מה שהופך אותן למטרה נוחה לתקיפות מחוץ לארגון ומתוכו. "בקרים תעשייתיים רבים הותקנו במפעלים לפני עשר או עשרים שנה כשאיש עדיין לא חשב על איומי אבטחת המידע הקיימים כיום", אמר ל"כלכליסט" ברק פלרמן, מנכ"ל ומייסד שותף באינדגי. "כיום מרבית המתקנים והתשתיות מחוברות גם לרשתות מחשוב פתוחות ואינטרנט, כך שתוקף שחדר לרשת הארגונית, יוכל בקלות רבה גם להשתלט על מערך הבקרים התעשייתיים".

 

אינדגי הוקמה רק ביולי האחרון על ידי פרלמן, עדו טריביצקי ומילֵה גנדלסמן. השלושה, בוגרי מחזור כ"ו של תכנית תלפיות בצה"ל, שירתו ביחידות מודיעין שונות ועבדו לפני כן בחברת סטרטוסקייל של היזם אריאל מייסלוס. הם הקימו את החברה על רקע העלייה בקישוריות לאינטרנט של רשתות תעשייתיות בשנים האחרונות, שאיפשרה תקיפות סייבר כנגד מתקני תשתית. כך למשל, רק ביולי השנה פגע הוירוס דרגונפליי בתחנות כח בארה"ב. חברת סימנטק הזהירה אז כי הוירוס, שמקורו במזרח אירופה, עלול להשתלט על רשתות חשמל ולהשבית אותם לחלוטין.

 

פרלמן מסביר כי ההון שהחברה גייסה כעת ישמש את החברה לגיוס עובדים נוספים והקמת מתקנים ומעבדות המדמים חדרי ייצור ותשתיות. "חסמי הכניסה בתחום שלנו גבוהים יותר, לכן נזקקנו למימון ראשוני גדול".

 

קרמר פרש במפתיע מתפקיד מנכ"ל אימפרבה באוגוסט האחרון ונותר כיו"ר החברה. הוא הוחלף על ידי האמריקאי אנתוני בטרקורט. לקרמר השקעות נוספות בתחום הסייבר ובין השקעותיו ניתן לציין את ForeScout, WatchDox, TopSpin, Fundbox, Exabeam ו- Lacoon Security.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x