ראיון כלכליסט
"yes יכולה לעבור כיום לשידור מלא באינטרנט"
רוני ברנוב, סמנכ"לית טכנולוגיות המידע היוצאת של yes מסבירה את האתגרים שעומדים מול החברה. סייבר, הטמעה של מערכות מחשוב מספקים שונים ואפשרות של מעבר לשידור באינטרנט
- עבודה בדרכים, וצרכנים הנתפשים על חם: כך ייראה עולם ה-IT ב-2015
- EntryPoint זכתה בפרויקט סייבר ותקשורת גדול במקסיקו
- הטלוויזיה של סלקום: HOT ו-yes למדו את הלקח
"באופן תיאורטי, אין 100% הגנה. האקר מקצועי יכול להפיל כל דבר. אנחנו מתמודדים עם זה עוד לפני שקראו לזה סייבר וברור לנו מה גודל האחריות", מסבירה ברנוב, "התקפה על מערכות המחשוב שלנו יש כל יום. אתר האינטרנט והמוצרים שלנו דורשים תשומת לב יותר גדולה. בתוקף תפקידי כסמנכל הטכנולוגיות אני אחראית גם על אבטחת המידע וזה מאוד קרוב לליבנו וככל שהטכנולוגיה מתפתחת ויש עוד ועוד שירותים אתה חייב להשקיע ולהבטיח את העולמות האלה".
"אם בעבר אבטחה מסורתית היתה לאבטח את מערכות החיוב, בגלל המוצר וההתפתחות הטכנולוגית יש אתגרים נוספים. אם בעבר הרגשתי שאני מדברת וכל מי שדיברתי אליו חשב שזה סינית כיום יש מודעות גדולה יותר לנושא בקרב מקבלי החלטות ויותר קל להיות היום אחראי לאבטחת מידע", היא מפרטת. "ההקצאה לסייבר עלתה בתקציב המחשוב שלנו. אני לא עושה טכנולוגיה בשביל לעשות אותה אלא כדי לשרת את העסק שהם לקוחות החברה", אומרת ברנוב.
ההתקדמות הטכנולוגית בעולם איפשרה לחברת yes לעבור לחשיבה מחודשת על מערכות הלוויין שלה ואף לשקול לעבור למערך שידורים מלא באינטרנט. "מבחינה טכנולוגית yes יכולה לעבור לשידור מלא על גבי האינטרנט. השיקול אינו טכנולוגי אלא עסקי בלבד. יש כוח בשילוב בין לוויין ובין שידור באינטרנט", אומרת ברנוב.
במהלך 2013 עמדה חברת yes בפני אתגר טכנולוגי קשה כאשר עמדה להחליף שתי מערכות מחשוב מרכזיות בחברה: הגבייה והבילינג והכנסה של מערכת קשרי לקוחות (CRM) חדשה. בשיחה עם ברנוב היא מספרת שבאוקטובר 2013 הצליחה החברה להרים לאוויר במקביל את שלושת המערכות החדשות שלה. "הרמנו פרוייקט שניפץ הרבה פרדיגמות ומערכות שמגיבות מהר. לקחנו מערכות בילינג של נטקראקר, גבייה של SAP ו-CRM של מיקרוסופט ויישמנו את כולן בו-זמנית", מתגאה ברנוב.