אינטל מחסלת את הכבלים: חשפה סדרת מעבדים ארגוניים
המעבדים החדשים מאפשרים תקשורת אלחוטית רציפה. למשל, עובדים יוכלו להשתמש בלפטופים שיתחברו לתחנות עגינה אלחוטיות, לשדר מצגות ישירות למסכים ולצמצם משמעותית הוצאות תפעול ארגוניות
- הסטארט-אפ שמשדך בין הגולשים לבינה המלאכותית
- מתנה מקרזניץ': עובדי אינטל ישראל זכו לבונוס של 2.55 משכורות ו-500 דולר
- עזבה את וול סטריט לטובת פורנו: "יש לי מוניטין של בחורה אינטלקטואלית"
המעבדים החדשים יגיעו לשוק בהמשך השנה, ויכללו בשורה ארוכה של לפטופים וטאבלטים מתוצרת לנובו HP, טושיבה, Dell, פוג'יטסו, פנסוניק ואייסר.
הייחוד של המעבדים החדשים הוא בתמיכה שלכם במספר כלים שמייעלים את העבודה בארגון. למשל, יכולת WIDI - בעזרתה ניתן להעביר תוכן וידאו בצורה אלחוטית בתקן אחיד. בעזרת כלי זה יוכלו העובדים להתחיל ישיבת צוות בלי להילחם עם המקרן או המחשב של חדר הישיבות – ופשוט לשדר אליו מצגות בזמן אמת ובקליק.
בנוסף, חשפה אינטל טכנולוגיית קישוריות אלחוטית חדשה בה תומכים המעבדים, שמאפשרת חיבור תחנות עגינה והתקנים חיצוניים אחרים למחשבים ניידים בקלות. הרעיון הוא להעיף את הכבלים מהמשרד – למעט כבל המתח. הטכנולוגיה מאפשרת לעובד להגיע למשרד, להניח את הלפטופ שלו על השולחן לצד מסך גדול, עכבר ומקלדת – והלפטופ יתחבר מיידית להתקנים אלה. לאחר שיסיים העובד את משימתו ויצא, למשל, לפגישה – יוכל עובד אחר פשוט להיכנס ולהתחבר עם הלפטופ שלו. מדובר בפיתוח שיכול לחסוך מקום, הוצאות IT וחשמל. בנוסף, עם העובד מסתובב עם המחשב שלו, המעסיק יוכל לרכוש פחות תחנות עבודה. את הטכנולוגיה הזו פיתחה Wigig הישראלית.
"עסקים תוהים איך אפשר ליצור סביבה שתעודד רעיונות, יצירתיות ויוזמה. שני שליש מהארגונים מנסים כבר בימים אלה לשנות את סביבת העבודה. עסקים לא מחפשים קיוביקלס, לא מחפשים סביבות שמבודדות את העובד", אמר טום גריסון, סגן נשיא באינטל ומנהל הלקוחות הארגוניים. לדבריו, כיום הארגון הממוצע מרענן את תשתית המחשבים של העובדים מדי ארבע שנים.
סדרת המעבדים החדשה מהירים פי 2.5, בעלי זמן סוללה של פי 3, מהמעבדים הקודמים מהמחזור הארגוני הקודם - כלומר, מלפני ארבע שנים. גם המכשירים עצמם שופרו מהותית: הם דקים וקלים יותר ב-50% וכוללת יכולות תצוגה אלחוטית ועגינה אלחוטית.
באירוע הדגימה אינטל את המעבדי דרך ניסוי שנערך בספקית שירותי ה-IT קומפיקון. מנכ"ל החברה סיפר שבעזרת המעבר למשרד נטול כבלים וצמצום מספר תחנות העבודה וגמישות השימוש במחשבים, הוא הצליח להוזיל עלות של טיפול בפנייה נכנסת מ-187 דלר בממוצע ל-12 דולר בלבד.
הכותב הוא אורח אינטל באירוע