$
אפליקציות

yapQ: מדריך התיירים הפרטי שיש לו מה לומר

האפליקציה מתיימרת להחליף את מדריך התיירים האנושי ולספר לנו על אתרים מסביבנו. יצאנו לבדוק אותה באזור העסקים של צפון תל אביב

רפאל קאהאן 17:2831.01.15

אפליקציית yapQ הושקה לפני קצת פחות משנה עם שאיפה להחליף את מדריך התיירים בשר ודם, ולהחליפו באפליקציה בסמארטפון. למרות הכאב בכך שאנחנו הורסים את הפרנסה למדריכי טיולים באשר הם, נראה כי האפליקציה אכן מספקת מענה טוב לצורך אמיתי.

שלושת היזמים הישראלים מאחורי האפליקציה, ישראל ארז, יוסי ניימן ורן אשל, מבטיחים לנו "מדריך טיולים פרטי בעל ידע אינסופי". האפליקציה עצמה קלה לשימוש ואינה דורשת התאמות מיוחדות מעבר להפעלת ה-GPS. לאחר שהאפליקציה מזהה את המיקום, היא מציגה לכם שורה של אתרים או נקודות עניין שאת רובם היא מושכת מוויקיפדיה.

 

yapQ yapQ צילום מסך

 

המשתמש יכול לקרוא את הטקסט או לתת לאפליקציה להקריא לו את הכתוב. ראוי לציין שההקראה מתבצעת על ידי מערכת דיבור מלאכותית, והקריינות נשמעת רובוטית ומלאכותית. בנוסף, מכיוון שאין כל הבדל בין הטקסט לבין ההקראה, לרוב פשוט תעדיפו לקרוא את הערך מאשר להקשיב לסמארטפון - אם כי יש לזה תועלת רבה כאשר תטיילו עם קבוצה.

 

הרעיון של האפליקציה בהחלט חביב. אם תיקחו בחשבון שמדובר בגרסה ראשונית, יש בהחלט מקום לקוות שבעתיד ניתן יהיה להנות ממערכת TTS (טקסט לדיבור) קצת יותר אנושית. לדברי היזמים ישנם תכנים של אתרים מסויימים אשר ניוצרו במיוחד בשביל האפליקציה, אך הם מועטים מדי ולא הזדמן לנו לבדוק אותם.

 

היכולת לקבל מידע נגיש לאורך טיול במוזיאון, ברמת דיוק מאוד גבוהה, הוא עוד אחד מהיתרונות של האפליקציה. נכון לרגע זה, תכונה זו פועלת רק על גרסת האייפון מכיוון שהיא מתבססת על מערכת ה-iBeacons של אפל. בגרסת האנדרואיד תצטרכו לסרוק קודי QR או להקליד קוד על מנת לזהות את המיקום בתוך בניינים ברמת הדיוק הנדרשת. וכמובן, השימוש השוטף מצריך שימוש ב-GPS מה שעלול להשפיע על בריאות הסוללה ולרוקן אותה די מהר.

 

yapQ yapQ צילום מסך

 

תכונה אחת שמצאנו יעילה היא היכולת להוריד בתשלום מדריכי ערים או אתרים ישירות למכשיר תוך ייתור הצורך בחיבור אינטרנט רציף, בדומה לכלים דומים באפליקציית TripAdvisor למשל. זהו שימושי מאוד למטיילים בחו"ל, אם כי אז במקרים רבים שבו למשתמש אין חיבור רשת מקומי ה-GPS גם כך לא יעבוד היטב.

 

לסיכום, yapQ בהחלט מהווה אפליקציה חביבה ושימושית לאלה שאוהבים לטייל וללמוד. היא פשוטה לשימוש, קלה להגדרה ולא עולה כסף בשימוש רציף. שווה לעקוב ולראות להיכן יצליחו המפתחים להוביל אותה, אבל מה שבטוח הפוטנציאל בהחלט קיים.  

 

האפליקציה זמינה בחינם לאנדרואיד ואייפון. האפליקציה מייצרת הכנסות על ידי מכירת מדריכים לשימוש אופליין, בעלות של 0.99 דולר למדריך ב-iOS ו-3 שקלים לאנדרואיד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x