לנובו ממריאה: ההכנסות צמחו ב-31% ברבעון
ענקית הטכנולוגה הסינית הציגה צמיחה של 109% במכירות הסמארטפונים ושל 5% במכירות המחשבים, בעוד יצרניות מחשבים אחרות רשמו ירידה. לנובו מתכננת להכניס את מוטורולה שבבעלותה לשוק הסיני ולמכור את מכשיריה ברשת
הכנסותיה של לנובו ברבעון האחרון של 2014 (המוגדר כרבעון השלישי בשנה הפיסקלית של החברה) צמחו ב-31% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה והסתכמו ב-14.1 מיליארד דולר, על פי הדו"ח הרבעוני שפורסם אמש.
- מכירות הטאבלטים: אמזון, אסוס, אפל וסמסונג מתרסקות
- חם מהתנור: Vibe 2X pro של לנובו - גדול, קל ונוח
- לנובו הסינית תפתח מרכז מו"פ בישראל
לצמיחה המהירה תרמה הרכישה של חטיבת המכשירים של מוטורולה, שהכפילה את היקף מכירות הסמארטפונים של החברה, לצד עליה נאה במכירות הטאבלטים. היקף המכירות שלה בענף הסמארטפונים הסתכם ב-3.4 מיליארד דולר, גידול של 109% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. פרסום התוצאות הביא לצמיחה של 5.7% במניית החברה בבורסה של הונג קונג.
לצד הצמיחה במכירות, רשמה החברה ירידה ברווח הנקי מ-265 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה ל-253 מיליון דולר בלבד. הגורם העיקר לירידה, לדבריה, היו הוצאות הקשורות ברכישת מוטורולה מידי גוגל (עליה שילמה לנובו 2.9 מיליארד דולר) וברכישת חטיבת השרתים הבסיסיים של IBM, עליה שילמה 2.1 מיליארד. התוצאות בשני הסעיפים עלו על תחזיות האנליסטים, שניבאו לחברה הכנסות של 13.7 מיליארד דולר ורווח של 200 מיליון.
מאז סגירת עסקת מוטורולה ב-31 באוקטובר, מכרה לנובו 10 מיליון מכשירים מתוצרת החברה, היקף המכירות הגדול ביותר ברבעון אחד מאז כניסתה לשוק הסמארטפונים, וגידול של 118% לעומת התקופה המקבילה ב-2013. מכירות מכשירי מוטורולה הניבו עד ללנובו הכנסות של 1.9 מיליארד דולר.
השלב הבא: להחזיר את מוטורולה לסין
לדברי מנכ"ל החברה, יאנג יואנקינג, המיזוג של מוטורולה לתוך לנובו מעניק לה יתרון על פני המתחרות הסיניות שיאומי וחואווי בכך שהוא מרחיב את הנוכחות שלה בשוק העולמי והופך אותה לשחקנית גלובלית משמעותית, עם נתח שוק שעומד על 6.6%. בנוסף, החברה מתכננת להחזיר את מכשירי מוטורולה גם לשוק הסיני, ולהפיץ אותם בו ברשת לצד המכשירים מתוצרתה.
גם בשוק ה-PC המצטמצם הצליחה לנובו להתחזק, עם הכנסות של 9.15 מיליארד דולר, גידול של 5% במספר המחשבים שנמכרו (על רקע ירידה כוללת של 3%) ונתח שוק שצמח ל-20%, כאשר עיקר ההתחזקות שלה היתה בשווקי מזרח אירופה. בענף הטאבלטים רשמה החברה גידול של 43.5% ב-2014, על פי נתוני IDC, כשהיא מסיימת את השנה עם מכירות של 11.2 מיליון מכשירים ועם רבעון אחרון מוצלח במהלכו היא צמחה ב-9.1%, בשעה שמכירות המתחרות הגדולות האחרות סבלו דעיכה.