פייסבוק רוצה שידוענים יפרסמו דרכה סרטוני מציאות מדומה
כריס קוקס, סמנכ"ל המוצר של הרשת החברתית, אומר כי החברה מתכוננת לעתיד שבו ידוענים יעלו גם סרטוני מציאות מדומה לדפי הפייסבוק שלהם - ותפתח בעזרת אוקולוס את האפליקציות שיאפשרו לזה לקרות
פייסבוק חושפת פרטים נוספים על האסטרטגיה שלה בתחום המציאות המדומה: הרשת החברתית מפתחת בימים אלו אפליקציות המיועדות למשקפי מציאות מדומה, ומקווה כי בעתיד ידוענים ישתמשו באותן אפליקציות על מנת לשתף את עולמם עם המעריצים שלהם, בדומה לאיך שהם היום משתמשים בדפי הפייסבוק שלהם. כך הסביר סמנכ"ל המוצר של הרשת החברתית, כריס קורס. את הדברים הוא אמר בוועידת Code/Media של אתר re/code, שנערכה אמש (ג').
- ההימור של סנאפצ'ט השתלם: מגייסת לפי שווי של 19 מיליארד דולר
- טל נברו מציעה: פוסט ב־6,850 שקל
- מי הן הקבוצות הפופולאריות ביותר בפייסבוק וטוויטר?
בשנה שעברה רכשה פייסבוק את חברת המציאות המדומה אוקולוס VR תמורת 2.2 מיליארד דולר, הרכישה הגדולה ביותר של פייסבוק אי פעם בתחום החומרה. עד כה, אוקולוס פעלה על מנת לפתח את הטכנולוגיה שלה כך שתעבוד על פלטפורמות אחרות, כגון התקן המציאות המדומה של סמסונג, גיר VR. בתערוכת האלקטרוניקה CES שנערכה בלאס וגאס בינואר האחרון, חטיבת ה-VR של פייסבוק הציגה גם את אב-הטיפוס החדש ביותר שלה ולאחרונה במסע גיוס של עובדים חדשים. אבל עד כה, פייסבוק לא הציגה אסטרטגיה ברורה בתחום ה-VR.
“מציאות מדומה זה תחום מגניב מאוד. אנחנו מפתחים כמה אפליקציות VR”, אמר קוקס. “חוויתם כבר כמה מסרטוני הדמו של VR? יש סרטון שמדמה טיסה במטוס קרב, וחוויית VR שמתרחשת בתוך יוּרְט במונגוליה. כשאתה נמצא בתוך זה, אתה מבין שאתה רואה את העתיד, ושהוא יהיה מדהים. כשאתה בפייסבוק אתה רק שולח ביטים של חוויות – תמונה, וידיאו מחשבה. עם מציאות מדומה אפשר לשלוח תמונה מלאה יותר".
בתשובה לשאלת המראיין, האם משתמשים יוכלו ליצור תכני VR באפליקציות שמפתחת פייסבוק השיב קוקס: “לגמרי. אתם תעשו את זה, ביונסה תעשה את זה". קוקס לא מסר פרטים נוספים על האופן שבו יעבדו יישומים אלו, ולא יכול היה להגיד מתי הן יושקו פרט להערכה שהדבר יקרה "בעוד זמן לא מועט. אנחנו עדיין רחוקים מהיום שבו לכל אחד יש מכשיר כזה".
לא על ה-VR לבדו תשב הפייסבוק
בהקשר אחר דיבר קוקס על מאמציה של פייסבוק לעודד חברות תוכן לאכסן ולהציג את התכנים שלהן בשרתי החברה עצמה, במקום באתר חיצוני. הפעילות של פייסבוק בתחום מהווה שינוי משמעותי ממודל הפעילות הנוכחי שלה בכל הקשור ליוצרי תכנים, שמבוסס בעיקר על קידום תכנים מאתרים אחרים. לדברי קוקס, אחד האתגרים הגדולים בשכנוע חברות הוצאה לאור להעביר את תכניהם לפייסבוק הוא נושא חווית הקריאה במובייל. “רוב הזמן, קריאת חדשות במכשירי מובייל היא עדיין חווייה רעה מאוד", אמר קוקס. “אנחנו רוצים לנסות להפוך את החוויה הזו לטובה יותר".
בנוגע לפעילות פייסבוק בתחום הווידיאו אמר קוקס שכלי הניגון האוטומטי של סרטונים בניוזפיד נחשב בחברה ל"הצלחה אסיבית", חרף דאגות שהיו בחברה לפני ההשקה של הכלי השנוא על המשתמשים. הוא דחה את התפיסה שלפיה ההצלחה של פייסבוק בתחום סרטוני הווידיאו הופכת אותה למתחרה של יוטיוב, ואמר ששתי הפלטפורמות יכולות להתקיים זו לצד זו.
הוא הוסיף: “פייסבוק היא חלון שאתה מציץ דרכו במהלך היום, יוטיוב, מצד שני, היא כמו ספרייה שבה את מחפש תוכן". כמו כן, הוא הבהיר שבשלב זה פיסיבוק אינה מתכוונת להציע מודל של שיתוף הכנסות על מנת לעודד משתמשים ומותגים ליצור תכנים במיוחד לפייסבוק. זאת בניגוד ליוטיוב, בו יוצרי תכנים מקבלים נתחי מההכנסות מפרסומות שמוצגות לפני הסרטונים שלהם. עבור יוצרים עצמאיים רבים, יוטיוב הפך למקור ההכנסה הבלעדי או העיקרי.