פייפאל מקימה מרכז סייבר בבאר שבע
בעקבות רכישת סייאקטיב הישראלית, האקזיט הראשון של חממת JVP בבאר שבע, יוקם בעיר מרכז אבטחת מידע שיעסוק גם בזיהוי מתקפות, גם בחקר נוזקות וגם בשחזור מידע. בכיר פייפאל: "המרכז חשוב ומשמעותי מאוד עבורנו"
פייפאל, ענקית התשלומים האמריקאית מקימה מרכז סייבר בבאר שבע אשר יתבסס על הרכישה של חברת הסייבר הישראלית סייאקטיב. על פי ההערכות שילמה פייפאל על סייאקטיב כ-70 מיליון דולר לאחר שהחברה גייסה 2 מיליון דולר בלבד, שכחצי מהסכום הגיע מקרן JVP ומהמדען הראשי והשאר מקרן ההשקעות של סימנס.
הרכישה של סייאקטיב היא האקזיט הראשון של חממת JVP וגם האקזיט הראשון של חברה ישראלית שיושבת בדרום. "הרכישה אינה הרחבה של מרכז הפיתוח שכבר יש לנו בישראל אלא מרכז עצמאי ומשמעותי מאוד עבורנו", גיא שחורי, ראש תחום מיזמים אסטרטגיים בפייפאל, בראיון בלעדי ל"כלכליסט". "ירוכזו בו כמה מהתחומים החשובים ביותר עבור פייפאל והוא יעסוק בזיהוי ומניעת התקפות סייבר, לחימה בנוזקות והתמודדות עם אובדן מידע".
גורמים להאקרים להזיע
סייאקטיב הוקמה ב-2013 על ידי לירון טנקמן ושלומי בוטנרו והיתה החברה הראשונה שנכנסה לחממת הסייבר של JVP בבאר שבע. היא פיתחה טכנולוגיה לזיהוי מוקדם של מתקפות רשת פוטנציאליות. מייסדי החברה בוטנרו וטנקמן הם מומחי אבטחת מידע עטורי פרסים. לטנקמן ניסיון בן עשור באגף המודיעין של צה"ל, והוא חתן פרס ראש אמ"ן לחשיבה יוצרת. בוטנרו הוא בוגר יחידות העילית הטכנולוגיות של חיל האוויר ואגף המודיעין בצה"ל. לפני שייסד את CyActive ניהל בוטנרו את מרכז התמחות אבטחת מידע וסייבר במאטריקס.
בשיחה עם "כלכליסט" אמר לירון טנקמן, שיעמוד בראש מרכז הסייבר של פייפאל, "כיום על כל דולר שמוציא האקר לבניית נוזקה, תעשיית אבטחת המידע מוציאה מאות דולרים כדי להצליח לאתר את הווירוס. הטכנולוגיה שלנו דורשת מההאקר ממש להתאמץ".
"התהליך שקורה כיום, שבו המגן מגיב לשינויים שעושה התוקף, מאפיין את תעשיית אבטחת המידע. עד כה, לא תועדה מתקפה שאינה מורכבת לפחות בחלקה מאלמנטים ממוחזרים. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת להריץ קדימה את צעדי התוקף ולהתכונן לצעדיו הבאים. למעשה, אנחנו הופכים את המצב הקיים והתוקף הופך להיות מתגונן".