סנט לגיגה-בייט: גוגל מזעזעת את שוק האחסון הארגוני
השירות צפוי לייתר את השימוש במערכי אחסון מבוססי תשתיות פיזיות, כשל EMC, IBM ונטאפ. הפיתוח של גוגל מאפשר זמינות מלאה של המידע תוך שלוש שניות, מה שמקנה גמישות גבוהה יותר לארגונים
- תוך כמה זמן מוצא מנוע החיפוש של גוגל אתרים חדשים?
- אופיס 365 של מיקרוסופט מכה את אפליקציות הענן של גוגל
- גוגל תשיק גרסה עסקית לאנדרואיד
השירות החדש מיועד להחליף את מערכי האחסון הארגוניים "הכבדים" המבוססים על מדיה מגנטית כגון טייפ גיבוי. ארגונים רבים כיום יכולים להרשות לעצמם לאחסן רק מידע הנחוץ לפעילות העסקית, בדרך כלל מסיבות רגולטוריות.
קבצים אלה זכו לכינוי "מידע קר", מאחר והוא נדרש לעתים רחוקות ואינו קריטי להתנהלות היומיומית שלהם. כמו כן, בגלל ויקר מאוד לאחסן אותו, המידע לאחסון נבחר בקפידה. מרבית הארגונים פועלים כיום בתצורת אחסון וארכוב שכבתית, במסגרתה מידע עובר מאחסון אונליין יקר לאחסון אופליין וזול יותר, בדרך כלל על גבי שרתים פיזיים בארגון ותוך שימוש בקלטות גיבוי. בדרך זו, כאשר רוצים לגשת למידע, התהליך יכול להימשך יום שלם.
לדברי החברה, שירות האחסון בענן החדש, מאפשר לעסק לגבות ולאחסן כמויות בלתי מוגבלות של נתונים בעלות נמוכה מאוד ובנגישות גבוהה, בכל עת שירצו ותוך שניות מועטות. Nearline מגיע עם כלי חיפוש שמאפשרים למצוא את המידע הנדרש ולהוציא ממנו ערך עסקי באמצעות כלי אנליזה מהירה שמסופקים אף הם במסגרת השירות.
מהפכה עננית
ניר חינסקי, מנהל Google Cloud Platform, במזרח התיכון ואפריקה, מסביר: "ארגונים משתדלים לשמור רק מידע עסקי קריטי או כזה הדרוש מסיבות רגולטוריות. הסיכון בגישה זו הוא הפסד של נתונים חשובים מבחינה תחרותית, אשר אם היו נשמרים ומנותחים, היו מניבים לארגון תובנות עסקיות חשובות. שירות האחסון החדש מייתר את הצורך להחליט מה למחוק ומה לשמור ומספק גישה למידע. מדובר בלא פחות ממהפכה אמיתית בדרך בה עסקים וארגונים ינהלו את המידע שלהם בענן".
בגוגל מתגאים ששירות Nearline, בניגוד לפתרונות אחסון מסורתיים, מספק אחסון ארוך טווח בקיבולת אינסופית במחיר נמוך במיוחד – 1 סנט עבור ג'יגה-בייט מידע; מהירות וביצועים: כל היתרונות של אחסון 'קר', אבל עם מידע נגיש באופן מיידי עם זמן תגובה של קרוב ל-3 שניות עבור אחזור מידע, לעומת כמעט חמש שעות בפתרונות הקיימים בשוק. גוגל מתחייבת לרמת זמינות של 99%.
בנוסף השירות מאובטח על בסיס ביזור המידעדע באמצעות אחסון באתרים פיזיים רבים. פרוטוקול OAuth ובקרי גישה מדורגים, יוצרים מערך אבטחה הניתן להגדרה על פי צרכי הלקוח. כמו כן השירות מספק אינטגרציה מלאה לשירותי אחסון אחרים בפלטפורמת הענן של גוגל. לבסוף, מפתחים יכולים להשתמש בפרוטוקלים קיימים ומוכרים על מנת לאחזר מידע באמצעות ממשק ניהול API מאוחד לכל רוחב פלטפורמת הענן של גוגל.
שינוי פלטפורמות ותהליכי אחסון אינו מהלך קל. מסיבה זו, גוגל בחרה לשתף פעולה עם כמה מחברות האחסון והגיבוי המובילות בעולם, כגון וריטס (סימנטק), נטאפ, Iron Mountain, Geminare.
אתגר חדש לחברות האחסון
השירות החדש הוא מכה קשה עבור המתחרות המסורתיות בתחום האחסון הארגוני, EMC, IBM, HP 3PAR או היטאצ'י למשל. הוא מייתר חלק גדול מהפתרונות המסורתיים ומעביר בבת אחת את מרכז הכובד לענן. העובדה שחברה כמו גוגל עומדת מאחורי היוזמה גם מעמידה את מתחרותיה, אמזון ומיקרוסופט בראשן, בעמדת מגננה.
עדיין לא ברור אם ארגונים אכן יסכימו להעביר את המידע העסקי יקר הערך שלה לענן של גוגל. ולחברה תהיה עבודה קשה לשכנע ארגונים ממגזרי הפיננסים, הביטחון והאנרגיה להעביר את מערכי האחסון הרגישים לחסותה. מאידך, אם ה-CIA הסכים להעביר חלק ממערך המחשוב שלו לענן של אמזון, אין שום סיבה שארגונים ועסקים מהתחומים הללו לא יעשו זאת.